Gå til innhold

Fartsgrenser i luften ??


Helge Bø

Anbefalte innlegg

Luftfartsverket vil ha lavere fart på fly ut fra Gardermoen for å redusere støyen.

Jeg trodde max fart i dag er 200kts og 250kts under FL100.

Hvor mye kan egentlig takeoffspeed på feks en 737 reduseres uten på komme faretruende nær stallspeed, eller kanskje LV forlanger at flyene skal ta av med full flaps [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image]

Mvh

Helge

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Heisann

Som "nabo" følger jeg endel med i hva som skjer/ikke skjer i nærmiljøet, og det LV tenker på er vel først og frems en reduksjon av støyproblemene som adstedkommer enkelte flytyper/selskaper.

Dette gjøres ved å inndra "no speed restriction" som gjelder parallellt med banelegemet (når du f.eks flyr en STAR), og ikke minst tvinge selskapene til å følge oppsatte traseer.

Det er kjent at enkelte selskaper bevisst flyr utenfor traseene, både lavere og hurtigere en hva som er angitt, og derav sure naboer...

-Shit happens

Lenke til kommentar
Del på andre sider

LV sa på Dagsrevyen i kveld at de ønsker at flyene skal fly med minsket motorpådrag i de høyder de flyr i dag, eller eventuelt at de øker stigehastigheten ved økt motorpådrag slik at de raskere kommer opp i større høyder. Begge metoder vil selvsagt medføre mindre støy.

Det ble også nevnt i innslaget at Gardermoen er en av de ytterst få internasjonale flyplasser hvor inn- og utflyvning skjer over bebodde områder hvor det ikke er hastighetsbegrensninger.

Christian

------------------

I don`t need a signature.

http://Oppvask.com"'>http://Oppvask.com" TARGET=_blank>http://Oppvask.com

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei!

Jeg føler at det eneste den regjeringen vi har nå gjør er å sette ned fartsgrensen over alt jo!?

Det er jo greit at de setter den ned noen steder på bakken men i luften? Det jeg har hørt om her i stavanger er at de skal gjerne sette ned fartsgrensen på motor veien for å få ned antall ulyker jo jo sier bare jeg motor vei med 80 eller 70 kmt hehehehehhihihi jeg vil heller kalle dette for vanlig vei jo!

Men men vis dette reduserer støyen så må de jo få lov men da går de jo nermere staal speeden. Og jeg ville tro at det er større fare for at flyene detter ned. Eller tar jeg helt feil her [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image]

------------------

Hilsen

Tor Harald Tessem

http://home.sol.no/~thtessem

Beklager evt. Skrive feil!

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Opprett ny...