Gå til innhold

Gear up/dn


Eirik Nikolaisen

Anbefalte innlegg

Når det gjelder småfly velger man gjerne "gear up" NÅR DET IKKE ER MERE BRUKBAR BANE IGJEN og stigefartsmåleren viser positiv "rate of climb". (Tar du av med en enmotors maskin på Gardermoen, ville det være litt trist å ha trukket inn hjula, få motorstopp og så måtte buklande mens det ennå er kilometervis med asfalt foran nesa...) Desssuten bremser enkelte småflyunderstell (f.eks. Cessna 210, 337 m.fl.) mere under inntrekking enn når de er utfelt, så det er greitt å ha litt høyde og overskuddsfart.

Trafikkfly trekker inn stellet så snart de registrerer positiv stigning.

Før visuell landing med småfly bør man vel ha hjula ute ved starten på downwind, det er nok annet å gjøre etterpå - ikke minst å holde utkikk.

Flyr man instrument eller med større sveveapparater, er vel praksis å tilstrebe en stabilisert innflygning - d.v.s. at man senest ved outer marker eller tilsvarende avstand fra plassen skal ha flyet riktig konfigurert (hjul / flaps etc.) og plassert for å gjennomføre landingen. Det er ganske elegant hvis man kan fly inn på localizer med passe mye motorkraft så det bare er å sette ut hjula og evt. siste hakket flaps for å oppnå ønsket gjennomsynkning og hastighet uten å røre throttlene.......

NB! Dette er bare hva en amatør som alltid har fløyet med fastskrudde hjul mener å ha snappet opp [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image]

Hilsen

------------------

John Andreassen

LN-NRK

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Opprett ny...