Gå til innhold

Kåre M

Members
 • Innholdsteller

  29
 • Ble med

 • Siste besøk

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Kåre M's Achievements

4

Nettsamfunnsomdømme

 1. Takk, kjempefint å få sånne tilbakemeldinger og tips! Da jeg tittet inn på Finn første gang, syntes jeg det var mange fine tilbud. Nå har jeg lært masse (se tilbakemeldingene om prosessorer og kort over), så nå har jeg et mye bedre grunnlag for å vurdere hvor gode tilbudene egentlig er for FS2020. Og da var ikke tilbudene så mange likevel. Jeg har vel også oppfattet, etter hvert, at Power-tilbudet kanskje ikke er så godt likevel (lagring), men jeg hadde selvsagt ingen forutsetninger for å gjennomskue dette med prosessoren. Igjen: Fenomenalt fint å få kompetente tilbakemeldinger fra et velvillig Forum. Suverent!!
 2. Et ekstra spørsmål til deg: I forrige runde, for >20 år siden foregikk mye av navigeringen vhj av VORer. Jeg kjørte FS 98 der jeg hadde lastet et norsk-produsert landskap over. (Det er slik jeg husker det) Jeg har en forståelse av at VOR-frekvensene og ILS ( sanne)var lagt inn i dette norsk-utviklede tillegget på en eller annen måte. Jeg husker også at jeg satt med et digert kart på fanget med luftleder og frekvenser. Husker ikke hvorfor egentlig, men jeg måtte vel vite hvor disse signalene ble sendt fra. Men så kommer 100O kr spørsmålet.: Jeg går ut fra basisutgaven av FS 2020 ikke er så detaljert at disse frekvensene er lagt inn i programmet fra produsentens side. ( Men hva vet jeg?) Finnes det noen norsk addon med frekvenser allerede som gjør at man kan finne fram på IFR/natta. Jeg har allerede begynt å tenke på hvordan jeg skal unngå å fly meg bort, selv om jeg verken har skaffet hard eller soft vare enda.😬😄
 3. Takk for svar! Helt utrolig at dere bruker så mye tid på en gammel kaill! Og helt utrolig opplysende!! Rene krasj-kurset i gaming-pc-enes forunderlige verden! Nå vet jeg mye mer hva jeg skal se etter... Tusen takk til dere! Jeg er så gammel at det for meg like mye er et spørsmål om anstendighet og fornuft som det å kunne hoste opp penger. Jeg vet jo ikke hvor mye tid jeg kommer til å bruke på dette, selv om jeg vet at det er lett å bli hekta. Jeg behøver slett ikke «siste skrik», og jeg kan godt kjøpe brukt dersom maskinvaren sånn noenlunde yter den nye programvaren rettferdighet. Ut fra en sånn fornuftsvurdering tror jeg at jeg har en øvre smertegrense på ca 10 000. Power kjører denne uka en annonse som følger: HPTOGO11417NO med følgende spec: NVIDIA GeForce RTX 2060 6GB, AMD Ryzen 5 4600G, 16 GB RAM, 256GB NV Me SSD. Ut fra det dere har sagt over, burde vel dette være en rimelig oppegående maskin?? Til 8990 NOK Og så har jeg sett på div Finn-annonser Finn-kode 207843190 208698495 195348914 198586249 osv, osv Det ligger et ganske godt utvalg innenfor en «fornuftig pris» mellom 5 og 10 000NOK Jeg skal studere tilbudene med større «kjenner-mine» nå etter de fantastisk fine tilbakemeldingene jeg fikk vh kåre
 4. Hei igjen. Jeg har vel etter hvert skjønt at min inntreden i fly-simmer-verdenen igjen, blir mer et spørsmål om valg av type PC enn om type simulator. Og jeg har skjønt at min "gamle" (2 år) hjemme-PC er håpløst akterutseilt for denne aktiviteten. Synes jo dette gjør det hele ekstra vanskelig, for simulatorens egenskaper/sterke og svake sider går det an å ha et slags forhold til for en amatør, men plutselig å skulle kastes inn i all verdens tekniske detaljer omkring prosessorer, skjermkort og lagring er ganske så krevende, må jeg si. Prøver å grave meg litt ned i materien ved å se på annonser og diverse annet, men det dukker opp en rekke spørsmål det ikke er så enkelt å få svar på. Tar sjansen på å prøve meg litt igjen her for jeg synes Forumet her har vært fantastisk flott å forholde seg til. Altså: Jeg ser at det rundt omkring opereres med ulike typer prosessorer, men Intels er vel kanskje mest utbredt (best?). Og jeg ser at det opereres med ulike betegnelser, som i5, i7, i9 og flere. Finnes det noen ideell- eller minimums versjon av Intels prosessor man må ha for å kunne kjøre FS2020 på en problemfri måte. Og så ser jeg at noen GeForce skjermkort ha betegnelse RTX og andre GTX. Er det noen forskjell her, og er det en forskjell som betyr noe for en uerfaren simmer? Nå er det vel slik at intet kjede er sterkere enn det svakeste ledd. Og med tanke på et framtidig liv med FS2020, er det mulig å si hva som vil være det svakeste leddet, prosessoren eller skjermkortet? Hva må man legge mest vekt på? Det viktigste er vel kanskje at de spiller sammen på en optimal måte, men jeg titter litt på bruktmarkedet og er interessert i å få tips om det i hvert fall er noen kombinasjoner jeg absolutt bør holde meg unna.
 5. Har hatt litt andre ting bale med i det siste. Men takk for at du gjør så mye ut av et svar til meg. Som jeg har sagt før, så synes jeg dette er et veldig flott forum å forholde seg til, og jeg har lært veldig mye. Men jeg har fortsatt ikke kommet i mål på noen måte. Kunne vært veldig moro å bygge sin egen PC!! Da blir jo dette et mål i seg selv. Men jeg synes fortsatt dette er alt for mye penger. Så det går nok i retning av å prøve å finne noe på bruktmarkedet. Og så etter hvert FS2020. Men til det over, her er det noe jeg ikke skjønner, og det gjelder generelt for bygging av PC: Oppstillingen over dreier seg bare om hardware. I tillegg kommer vel også programvare/operativsystem? Jeg kjører jo Windows 10 på PCen, men dette må vel kjøpes på nytt? Evt. hvordan kan man legge inn dette på en PC som verken har nettverkskoblinger eller noe operativsystem på forhånd. Finnes det noe basis programvare som følger prosessor eller annet sted som får det hele til å spinne for å laste ned Windows?? Eller er det noe fundamentalt jeg ikke har skjønt om PC-enes forunderlige verden?? Til dette med simulator: Et av de første rådene jeg fikk, var å prøve X-plane. Tror nok det går i den retning nå. Kjørt på min gamle PC for å se hvordan det fungerer. Så får vi se om jeg finner PC å Finn som kan takle FS2020. A propos: Kunne også av nysgjerrighet tenke meg å teste FS2020 på gamle-PC'en. Kan jeg evt laste ned på nytt til en ny PC hvis dette er en total fiasko. Oppretter man en slags konto som gjør at spillet kan lastes ned flere ganger?? Mange dumme spørsmål her, men jeg har ingen "ære" å skulle forsvare på denne fronten
 6. Skrekk og gru!! Der er nok ikke jeg, nei, gamle gubben....
 7. Nå har jeg obdusert min gamle PC og også sett på en Youtube video om hvordan bygge sin egen gaming PC. Ser jo besnærende enkelt ut, rett og slett spennende, men vet foreløpig ikke om jeg har motet som skal til for å løpe lina helt ut. Men hva er Steam? Det har jeg ikke fått med meg. Et annet faguttrykk jeg lurer på, er «mesh» ifbm oppdatering.?
 8. Takk for moralsk og faglig støtte MagTvei. Jeg har knapt nok sett inne i en datamaskin, og hvordan "doble minne, bytte skjermkort" osv, osv virker ikke umiddelbart kurant for meg. Men man kan vel alltids lære dette også?? Og det opereres med en fagsjargong og stammespråk som jeg fortsatt har litt problemer med å henge med på. Du sier at det "ble en SSD nummer to". Dette er altså noe du kan kjøpe et eller annet sted? Og så skal den plasseres et eller annet sted i kabinettet (hvis dere bruker noe sånt). Og dette vet altså en pensjonist "som var i en lignende situasjon som meg for et par år siden." Ikke dårlig, jeg tror nok du har tyvstartet litt?? SSD er, så vidt jeg forstår, en "mekanisk" harddisk. Husker jeg feil når jeg mener å ha sett i et av innspillene over at en sånn disk går for treigt for simming?? Har jeg misforstått dette? Jeg har lest alle innspillene nøye, og pt tror jeg det går i retning av en Aerofly2 som jeg fikk tips om over, i første omgang. Kanskje kan min gamle (2,5år) PC svelge unna denne, så får vi se... Jeg har en gammel PC i et stort kabinett som jeg er i ferd med å kaste. Kanskje burde jeg ta vare på dette for å ha det tilgjengelig når jeg om ikke lenge begynner å bygge meg egne PC, jeg også...Haha!
 9. Når dere proffer kjøper PC, lager dere da en egen krav-spec som dere leverer til selger, som så setter opp det hele? Eller kjøper dere ferdig hyllevare? Og: Hvor da? Type Elkjøp, Power el.l, eller hos spesialister på Gaming-PC. Hvis slike finnes..
 10. Ja, nå er forvirringen bortimot total! Lurer på om jeg skal prøve meg på denne Aerofly-en, jeg. På min gamle (2,5 år) PC. Slett ikke noen kraftpakke det, en helt standard hjemme-PC, men kanskje jeg kan få et inntrykk (før den krasjer). Kanskje lurt å ta litt backup av div. historiske familiebilder og sånt først.
 11. Hei. Jeg synes jeg har hatt en veldig bratt læringskurve over de siste dagene. Må vel i første omgang gjøre et valg på maskin-fronten og så får vel dette bestemme hvilken simulator jeg skal gå for. Jeg har jo sett flere ganger på promo-videoen for FS2020, og den ser jo utrolig flott ut! Lett å bli hekta her, ja! Samtidig åpnet jeg linken jeg fikk over til en brukt gaming-maskin på Finn. "Vart skræmt, ja." Hvis en standard spill-PC er i nærheten så stor som bildene ser ut, får jeg bare legge av først som sist! Vannkjøling og greier! Hvis jeg (gamle gubben) anskaffet noe sånt, ville jeg vel få problemer med å argumentere overfor mine nærmeste mot umiddelbar tvangsinnleggelse, tror jeg... Som sagt, bratt læringskurve, men har fortsatt en masse spørsmål, også av mer generell karakter. (Får bare avsløre min uvitenhet). Jeg husker at jeg la inn FS98, som selvsagt var veldig primitiv sette med nåtidens øyne. Tror det lå inne bare to-tre norske flyplasser fra MS' side. Men så satt det noen norske ildsjeler og laget et veldig forbedret norsk landskap, og norske flyplasser ble lagt inn på Flightsim.no i tur og orden. Bare å laste ned. Værsågod! Skjer det på samme måten i dag? Jeg fikk jo her på Forumet link til en masse addons, som vel er tilpasset FSX?? Også laget av norske ildsjeler. Er det bare å laste ned? Værsågod. Under mine nattflyginger på norske flyplasser rundt årtusenskiftet og før, navigerte jeg etter VORer, noe annet som jeg ikke husker navnet på og ILS ved flyplassene. Mener å huske at jeg satt med et svært kart fra Luftfartsverket med VORer og frekvenser tegnet inn. Nå foregår vel det meste pr GPS (som knapt var oppfunnet den gangen). Lager man nå en flight-plan med innlagte koordinater, som man finner et eller annet sted (hvor/hvordan), eller hvordan foregår instrumentflyging nå for tiden. Begynner å forberede meg på nattflyging, som dere ser...
 12. Og da hadde du selvsagt en rimelig oppegående PC? Tror du problemene med FSX skyldtes selve grunnpakken eller evt. tillegg du selv hadde lagt på? Har jo lite lyst på alt for mye crash. Jeg vet ikke hvordan dere legger opp dette, men jeg hadde jo tenkt å holde meg til én felles PC for alt, både for simming og daglige gjøremål, som e-post, nettbank osv. Men det er kanskje lurt å isolere simminga til én dedikert PC??
×
×
 • Opprett ny...