Gå til innhold

Johnny_Nikolaisen

Members
  • Innholdsteller

    124
  • Ble med

  • Siste besøk

Innlegg skrevet av Johnny_Nikolaisen

  1. Det burde kanskje vært et system lignende det som er på tog? Om du ikke bruker spakene eller trykker på en spesiell knapp innen en viss tid så begynner en alarm, og etter det så går bremsene på. Ikke at bremser har mye effekt på et fly, men f.eks. at alarmen blir mer intens og vibrering i stolene eller noe slikt.

  2. Hei,

     

    noen bilder fra dagens tur til Sitka fra Ketchikan. 40kts tailwind hele turen var friskt, men vinden forsvant fullstendig før landingen. Repainten til Carenadoen er fra Aussiex om noen lurer.

     

    Departure Ketchikan:

    727Hageland1.jpg

     

    (Ingen bilder fra selve turen) Sitka:

    408Hageland2.jpg

     

    "Lånte" parkeringen til Alaska Airlines.

    196Hageland3.jpg

     

    Her var det forresten en fuel box, så fsairlines godtok ikke flighten. 160nm som må gjentas siden det var en training flight for VA'et. :tired:

     

    -Johnny

  3. Av ren nysgjerighet, hvordan er det med aktivitet på vatsim oppe i Alaska til vanlig?

     

    Kanskje litt off topic, men jeg funderer litt på å trekke nordover fra Tongass og Misty fjords, er det UTX Alaska og GEX som gjelder for scenery videre nordover i Alaska for FSX?

  4. Tja, litt hjelper det sikkert, men man får jo fort korreks når man begynner å fokusere på ting som er for nære når man hovrer under trening i hvert fall. Er vel stort sett heisoperatøren som styrer showet ved løfting.

     

    Interessant var det i hvert fall. Enda en ting man sansynligvis aldri får prøve selv. hehe

×
×
  • Opprett ny...