Gå til innhold

Sølve Bjerkenås

Members
  • Innholdsteller

    51
  • Ble med

  • Siste besøk

Innlegg skrevet av Sølve Bjerkenås

  1. Vel jeg har ikke akkuratt planlagt noe for de dagene' date=' men hva er det man faktisk gjør der? [/quote']

    På linken til Jonas, så står det et referat fra i fjor. Blir vel noe av det samme i år.

  2. Tenke foerst en god del paa aa proeve aa utdanne meg til jagerflyger, naar den tiden kommer, men jeg synes Sea King'en virker mer fristende faktisk!

    Husk at når man søker LFS så må man være åpen for fly det man "får." Man kan så klart ha ønsker, drømmer, forhåpninger osv, men det er til syvende og sist Forsvaret som tildeler flytyper. Mao, man må være forberedt på å bli tildelt f.eks. flermotor selv om det er jagerfly som frister mest. Men jeg har den oppfatninga at man blir fornøyd uansett hvilken flytype man får tildelt! ""

  3. Får vel slenge inn en kommentar:

    Disse filmene med lavtflygende F-16 gjenspeiler ikke nødvendigvis hvordan en hverdag er for en jagerflyger i Forsvaret. Jobben har en del moro, men også noe ikke-moro. Det har i alle fall jeg blitt fortalt av personer som vet hva de snakker om... Selv tror jeg moroa veier opp for ikke-moroa med god margin ""

  4. Har sett at man har festet kamera til både motorfly og seilfly. Motorflyet jeg så var riktignok ikke en C172, men jeg vil ikke tro det skal være noe større problem på den maskina. Bare sørg for å ha nok gaffatape "" Men når det er sagt, så er det fartøysjefen som bestemmer om han/hun vil fly med/uten kamera!

  5. ja, "rekkevidden" til en aam er kanskje den mest missvisende informasjonen man kan finne, så lenge det ikke samtidig er oppgitt i hvilken sammenheng den er målt. Alt som får missilet til å gå OPP i stedet for NED, eller SVINGE i stedet for å gå RETT FRAM, vil redusere rekkevidden drastisk.

    Jepp, i tillegg til en del andre faktorer. Mekanisk energi ved launch vil naturligvis ha en del å si for rekkevidden.

  6. Og du tror USA ville gå løs på lille Norge? ""

     

    "Naivitet" synes jeg ikke du skal snakke så høyt om.

     

    Flyene ville være ubrukelig som forsvarvåpen mot amerkanerne eller andre land som får tak i den samme informasjonen
  7. Dem er STRENG på dato. Hadde sånn leksjon fra en militær mann i dag på skolen, snakket med han etter på. Han sa at hvis man var for sen med søknad kunne man glemme det. Var så strengt.

    Søknadsfrist er jo tross alt søknadsfrist. Men jeg mener å huske at søknaden måtte være framme senest sju dager etter fristen...

  8. Sitert fra siden: Dersom du kunne tenke deg å delta på campene er det bare å følge med utover høsten. Informasjon om hvordan du får mulighet til å delta kommer på e-post.

    Skal man bare vente å håpe på e-post?

    så ikke noe konkuranse der.

    For å få e-post av Forsvaret så betinger det at man er registrert i Forsvarets database. Dessuten så er de heldige allerede trukket ut siden luftcampen er nå til helga...

  9. Nei, det er da ikke undertrykket foran motoren som driver flyet fremover. Det er gassen/luften som skyves ut bak motoren som gir skyvekraften

    Skyvekraften kan bevises med Newtons 3. lov. For at flyet skal få en framdrift, så må det være en motsatt rettet kraft ift. eksosgassen. Hvis vi f.eks. sier at F1 = kraft fra motor på eksosgass, så blir F2 = kraft fra eksosgass på motor. Det er da F2 som gir flyet framdriten/skyvekraften.

     

    Sølve.

  10. Et voksent menneske skal angivelig kunne stå oppreist inne i radardomen på midten der det er høyest oppunder "taket".

     

    Kjempestilig maskin!

    I følge denne linken, så er domen 1,8 m høy. Mange ville nok derfor kunne stått oppreist som du sier... Selv måtte jeg nok hatt en aldri så liten "kuv" i knærne ""

  11. Fantastisk fine filmer.

    Jeg fikk lyst å prøve seilfly.

     

    Men uansett, hvor lenge er det vanlig å fly?

    Kan man fly i timesvis?

     

    Ja, det kan man så lenge man er forberedt på det. For å kunne fly uavbrutt i flere timer, så er man avgengig av mat og drikke, klær, evt O2 og piddle pack osv. Mener å huske at rekorden i Norge mtp. uavbrutt flyging er litt over 10 timer?!

     

    Hvor lenge man velger å fly er opp til en selv. Men som regel er det forholdene som er avgjørende for flytiden. Altså om det er mye/lite termikk, hang eller bølger.

     

    Sølve.

×
×
  • Opprett ny...