Gå til innhold

Teodor Liland

Members
  • Innholdsteller

    52
  • Ble med

  • Siste besøk

Alt skrevet av Teodor Liland

  1. Hei! Jeg lurer på å kjøpe meg X52 Pro, X65 eller Warthog, men har ikke helt funnet ut hvilken jeg trenger, og tror ikke jeg bestemmer meg før om en uke eller to. Jeg har imidlertid en X45 fra før (hatt den siden 2004-ish), grunnen til at jeg vil skifte er at jeg flyr mest helikopter, og jeg liker ikke måten X45-stikken sentrerer seg på. Det gir mye motstand + litt slark helt i senter, og jeg er avhengig av små justeringer. Har vasket og sprayet kontaktområdet mellom senterplaten og gummien under med silikonspray noen ganger, da den også "knirker" endel. Av ren nysgjerrighet: Hva er du du liker bedre med X45 enn de nyere Saitek-stikkene?
  2. Hørte at et SAS fly dro tilbake til Kastrup fordi det var så mye tåke på destinasjonsstedet at de ikke kunne lande der. Noen som vet hvor dette flyet skulle?
  3. Med mindre den begrenser helt ned til kun enkelte nettsiden burde det gå smertefritt å uploade bildene dine på http://www.imageshack.us Her får du små thumbnails og slik at du slipper å legge ut store bilder på forumet.
  4. Holde seg unna Bergen flyplass nå altså. Lander de med resten av landingsstellet da eller er det best å ta en myk buklanding da egentlig? Forestiller meg bare at det gjør litt vondt når flyet detter ned på snuta med kun bakre hjul.
  5. Akkurat dette er jeg enig i. Litt liv er bare bra, jetflyene holdt seg innenfor rimelighetens grenser. De bråket mye men i forhold til sivile fly så forsvinner F16 på et blunk samt at de holdt seg innenfor arbeidstiden. Helgene var også stille. Husker det var moro å se den lange blå flammen ut bak F16 idet det suste forbi i firetiden om vinteren og de sjeldne gangene de drev nattflyvning.
  6. Jeg har fløyet F16 Simulator oppe på Rygge, det er da kos det og. Faktiskt ikke så veldig vanskelig men nå skal det sies at jeg kun styrte flyet, tok meg ikke av radiokommunikasjon, navigasjon o.l. Å lande gikk som en drøm. Regner med at det ikke er selve flyvinga som er vanskeligst.
  7. Er da vant til det ettersom F16 også bråker litt, akkurat dette er ikke noe problem. Problemet er heller at de begynner tidlig morgen og holder på til sent kveld pluss helgene. Når folk prøver å slappe av og det kommer fly etter fly rasende inn er det ikke moro. Men jeg ser vel at jeg allerde har tapt diskusjonen på dette forumet. Skal se meg om etter et eller annet miljøvernforum.
  8. Tallene får jeg fra lokalavisa. Der er en del av Moss inkludert siden venteringen elns er over der. Jeg mener ikke at livet er ødelagt, det er nok å ta litt vel hardt i ja, men i forhold til jetflyene er sivile værre. Støynivået er lavere på hvert enkelt fly men til gjengjeld flyr jetfly innenfor arbeidstiden mens sivile fly starter tidlig morgen og slutter seint på kveld pluss lørdag og søndag. Om målet blir nådd blir det 35 flybevegelser om dagen. EDIT: De som bor i området fra før av da? Kan da ikke evakuere byen heller.
  9. Rygge Flyplass er den flyplassen i Norge som påvirker flest beboere med støy. (22 400) Hvordan kan man tenke på å bygge Sivil lufthavn der i det hele tatt? Man nesten ødelegger livet til 22 400 personer ved støyforurensning. Fra tidlig morgen til langt på kveld, lørdager og søndager; støy. For å gjøre pakka komplett er det jo også litt småflyaktivitet på Rygge som gir en konstant summing. Alt dette blir tredd nedover ørene på alle som bor i området. Sats heller på bedre transportmuligheter til Gardermoen. Synsupnkter? EDIT: Nei, ikke ødelegger livene da men flyene er iallefall til konstant irritasjon.
  10. Har lært meg dette med traffic pattern nå. Tok min første IFR tur i A380'n istad, følte at det gikk bra men har noen spm: Da jeg tok av fra ENRY så sa de noe om bare hold kursen eller noe. Jeg fløy bare rett frem etter jeg tok av jeg da og steg til 4 000ft. Da jeg nærmet meg ENTO fikk jeg videre instrukser og til slutt havnet jeg nede på rullebanen. Da jeg fløy opp til ENRY igjen fikk jeg ikke så mange instrukser å følge, fikk bare beskjed om å fly left downwind, noe jeg gjorde for senere å lande. Men måten jeg kom meg til "left downwind" var vel helle uortodoks vil jeg tro, jeg bare fløy rett mot flyplassen med autopilot og deretter fløy jeg nedover "left downwind". Er det egentlig rett måte å gjøre det på da?
  11. Jeg har jo fløyet endel i spill som Battlefield2, Acecombat o.l. Dette er jo ikke simulatore, heller rene shoot 'em ups. I fjor spilte jeg endel LOMAC som var en god del mer realistisk. Nå har jeg fått dilla på Flighsimulator 2004 og har begynt å få litt taket på det med maks realisme. Takeoff og landing går bra med de fleste fly men jeg sliter med ting som "skikkelige" fly gjør. Når jeg flyr fra ENRY til ENTO (som er en kort og grei tur) får jeg ikke alltid lov til å lande på ENTO, hva gjør jeg da? De ber meg gå inn i noe flight-pattern greier, regner med at det er en ventering eller noe. Hva gjør jeg da? Og ellers; om jeg ber autopiloten følge GPS'en flyr den jo rett på flyplassen jeg er på vei mot uten tanke på innflyvning til noen rullebane. Jeg tar over selv og flyr litt random ut fra GPS ruta for å få landet. Dette er vel ikke noe en "in real life" pilot ville gjort regner jeg med? (Håper iallefall ikke det) Håper dere kan gi meg en kjapp innledning til hva jeg bør gjøre. Tar noen tutorials ingame på si.
  12. Ok, da må jeg egentlig bare laste ned profiler andre har laget og bruke det i SST programmet da. Tenkte på et nytt program til stikka jeg, men det er visst ikke lett å få tak i. Har lastet ned noen profiler her og der nå. =) Takk for hjelpen, men om noen vet om et eget profiler program så si ifra! Eller en side med mange bra profiler da. EDIT: Noen som vet om en bra MSF2004 profil? Var bare for 2k2 på saitekusa, den funka i MS2k4 men det var ikke noe bra oppsett...
  13. Hva vil det si? .dat filer brukes vel overalt? Om du tenker på det jeg sa om config filer så var det bare "noe i den duren" jeg måtte lage. Ok, så du sier det fins bedre programmer til dette, har du noen tips eller? Eller noen andre?
  14. Har lest endel på siden der nå, men såvidt jeg forstår så må man skrive alle kommandoene o notepad og lage en slags config fil som programmet skal bruke. Enda mer tungvint spør du meg. Finnes det virkelig ingen gode profiler programmer til denne stikka? Stikka er jo nice den, men når sofwaren ikke funker...
  15. Jeg har kjøpt meg ei Saitek X45 stikke, og er litt fortvilet over den dårlige softwaren som følger med! Profiler programmet tar år å programmere, mens med den gamle Logitech stikka mi så kom jo alle kommandoene opp på ei "smørbrødliste" også kunne jeg enktelt og greit velge hva alle knappene skulle være til. Finnes det noe bra profiler program til denne stikka?
×
×
  • Opprett ny...