Gå til innhold

Jan Inge Andersen

Members
  • Innholdsteller

    11
  • Ble med

  • Siste besøk

Alt skrevet av Jan Inge Andersen

  1. Og her i Rogaland er krangelen i gang om hvilken by som er nærmest flyplassen på Sola av Stavanger og Sandnes. Men det vel mest naturlig at flyplassen knyttes til Stavanger siden den byen er mye større.
  2. Er jo omtrent slik SAS planlegger den nye norske delen av selskapet leste jeg, bare omvendt. Det nye lavprisselskapet får overført de fleste B737-600 fra SAS, og får Braathens nåværende farger unntatt navnet som trolig blir "[color:"blue"]SAS-BRAATHENS[/color]". Virkelig kreativt.... Dette selskapet skal fly alene på norsk innenriks i konkurranse med Norwegian, men farger og navn er ikke endelig bestemt enda forstod jeg.
  3. Oki, tenkte det var et tysk selskap fordi det var mange Thomas Cook flighter til Tyskland fra den solrike øya. Men man skulle tro ut fra navnet at det var engelsk eller noe. SAS er vel det neste selskapet som blir slukt opp av Lufthansa
  4. Har nettopp kommet hjem fra Las Palmas, og der nede var det mange fly fra Thomas Cook Airlines. De fleste var Boeing 757. Har ikke hørt om dette flyselskapet før, noen som vet hvor det hører hjemme og er det et rent charter-selskap kanskje, som f.eks MyTravel?
  5. Kan jo faktisk virke som at det er VG som har gjort et genialt trekk her, nemlig at folk selv kjøper avisen på flyplassen. VG vil vel tjene mer på det enn en ulønnsom avtale med SAS.
  6. Et fly som av en eller annen grunn må nødlande dumper deler av drivstoffet dersom det er nødvendig å redusere vekten. Dette er på ingen måte noen uvanlig prosedyre i slike tilfeller, og det tror jeg de fleste piloter sier seg enig i. Dette utgjør heller ingen fare for miljøet, drivstoffet vil fordampe før det når overflaten.
  7. Vel...et fly med motortrøbbel må jo nødlande, og da er det jo ikke så uvanlig at man må dumpe drivstoff først
  8. De som forsvinner er på ettermiddags- og kveldstid, og DHC8-Q400 forsvinner også. De fem som fortsetter får nye tider, og slik blir avgangene fra 28.mars: SK1863 06:15 MD82 SK2865 07:25 MD90 SK1869 12:20 MD90 SK1861 16:10 MD87 SK2871 18:45 MD87
  9. Ja det var i grunnen merkelig med det nesehjulet, for landingen er jo egentlig utført når hovedhjulene er på bakken. Kanskje nesa ble satt ned for raskt, farten var for høy, punktering, eller at hjulet traff et hull på en dårlig kinesisk rullebane
  10. Ikke så sikker på det. Leste i dag om en Boeing 747 fra Iran Air som nødlandet i Kina nylig fordi en av de fire motorene konka ut. Den landet så hardt at nesehjulet knakk. Var pilotene nervøse kanskje?
  11. I sommer-programmet reduserer SAS antall turer mellom Sola og Kastrup fra 8 til 5, men setter istedet inn større fly. På to av turene benyttes MD-90, og det flyet vil jeg gjerne studere nærmere ja.
×
×
  • Opprett ny...