Gå til innhold

Finn-Aage Sivertsen

Members
  • Innholdsteller

    53
  • Ble med

  • Siste besøk

Finn-Aage Sivertsen's Achievements

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. Hvis det er mesh, og øyer, du er ute etter kan du ta kontakt med meg eller noen få andre har på forumet. Vi fins ikke mange som holder på med mesh her i landet tror jeg. Det vi trenger å vite er stort sett hvilke data du har fra før. Kart i papir, DEM filer, o.l. Alt kan brukes, men ikke til hvilken som helst pris. Noen brukes lengre tid på en andre. Vi er nok noen fler som holder på med scenery design (hus, broer, bygninger, flyplasser, ovs). Men er vel ikke det du vil ha tak i?
  2. Er litt kult å følge med ja. Kan fortelle at satellitten foreløping er i bra form, og det meste har gått etter planen. Neste store satellitt (som jeg vet om) som NASA skyter opp er AURA. Den skytes 17.Juni2004 hvis alt går etter planen. Men ellers så sender NASA TV mye annet også. Det er bare å surfe litt....
  3. For de som liker litt andre former for flyvning: Satelitten Gravity Probe B skyes opp i dag ca1900 lokal tid. Oppskytningen kan ses på NASA Web TV Dette er ikke noen stor begivehet, men litt gøy alikevel.
  4. Ja vi er ikke så mange som driver med mesh her i landet. Er jo ganske vanskelig å få tak i data, så skjønner egentlig godt hvorfor. Er vel også en av de få som kan lage mesh ut fra vanlig kart. Dette er riktig nok tidkrevende og gjøres kun i mindre skala, slik som Helgøya. Er klar over begrensingene til MS default er på LOD11, med litt endring i FS9.cfg kan man se LOD 12 og 13 også. For de med litt tregere maskiner vil dette gå litt på bekostning av FPS. Men vi tar med LOD 11-13 i sceneryet (LOD 8 finnes default), slik at brukeren kan velge selv hva som passer. Når det gjelder "kystliner" er dette ett mareritt uten like. En default file i FS må jo endres for å få dette til, og dette kan igjen skape problemer hvis flere addons må endre samme fil. Vi har imidlertid valg å gjøre dette på to måter. 1) Hvis brukeren har kun denne add on som endrer denne default fila vil det følge med en ny default fil som brukeren kan bytte ut. 2) Hvis brukeren har andre add ons som endrer samme fil følger det med en nøyaktig beskrivelse hvordan brukeren skal gå frem for å endre denne. En slik framgangsmåte vil natutrlig vis måtte ha en nøyaktig installasjons veiledning. Har laget en slik, men her gjenstår mye testing og endring før den er ferdig. Regner med å få litt pepper for denne biten, men pytt. Den som intet våger intet vinner. Er titt og ofte innom AVsim forumene. (Har nok sett deg der ja.. )
  5. Jeg og Bror Inge holder på å lage ett nytt scenery over Helgøya. Har skjønt at dette har vært ett savn for dere som bor rundt Mjøsa, men nå kommer den snart. Hele øya er bygget fra grunn av slik at resultatet sku bli best mulig. Det er brukt høy oppløsning, LOD 13(4,8m), for å få med flest mulige detaljer. Men de lavere oppløsningene finnes også slik at øya vises bra fra distanse. Her vil også finnes hus, kaier, båter ovs. som Bror Inge har laget. Jeg tror det skal finnes litt for en hver smak. I tillegg jobber vi med å lage nye "kystlinjer" til Mjøsa, og å få på plass en del av vannene som mangler rundt om kring. Har lagt ut noen bilder på "Screenshots" dere kan se på mens dere venter. Hvis det er noen som har spøramål, kommentarer eller kanskje ønsker, er det bare å hyle ut. Så skal vi se hva vi får gjort. Have Fun
  6. Stemmer at det var LN-OLK som havarerte. Så et lite bilde på nettavisen, ellers finnes det vel ett og annet i den private samlingen.
  7. Jeg bruker Opera 7.23 uten problemer. Logger inn, surfer, laster ned, og skriver denne meldingen i forumet. Er nok noe annet galt. Har du satt Opera opp til å identifisere seg som IE6?
  8. Takker og bukker. Når det gjelder gliding av rullebanen, bygninger, trær osv, så er dette vanskelig å fikse (om mulig). Siden det er så langt nord er det kortere avstand i meter mellom hver grad EW. Dette tar ikke MS hensyn til, og dermed blir hele Svalbard strekt ut i EW retning. Har tenkt ved å krympe tilsvarende EW som MS strekker den ut vil hverfall sceneryet bli visuelt korrekt. For å gjøre noe slikt må selfølgelig hele øya Svalbard lages på nytt, noe som er en enorm oppgave. Skal teste litt på meshet jeg har laget og se hva som skjer. En annen ting er at ved en slik krymping vil koordinatene på øya bli feil. Så hva er viktigst: korekte koordinater eller det visuelle?
  9. Har lastet opp Meshet til flightsim.no. Regner med at den blir lagt ut når filserveren er oppe og kjører igjen litt senere i dag (ca 21). Filen dekker 4 LOD8 kvadrater rundt Longyearbyen. Dere får smørre dere med tolmodighet så lenge. Etter at dere har lastet ned og testet kan dere gjerne gi tilbakemeldinger.
  10. Å jeg som akkurat har lastet opp min først hjemmelage Mesh i dag....
  11. Er det noen som vet av Mesh over Svalbard i LOD 8 eller mer? (Default i FS2004 er LOD5) Grunnen at jeg spør er at jeg har nå laget et Lod8 Mesh i og rundt Longyearbyen(N78:0-N78:23, E15-E16:4). Dette har vært svært mye arbeid, enormt gøy og lærerikt, men hvis det finnes slikt Mesh allerede ser jeg ikke nå hensikt å fortsette med dette prosjektet. Derimot hvis det ikke finnes Mesh over Svalbard så kan jeg sakte men sikket legge det ut etterhvert som det blir ferdig. Er jo enorm forskjell på LOD5 og LOD8.
  12. - Har alle Topo kart skannet på PC'n. - Først må disse gjøres rene slik at kun høydelinjer er igjen. - Konverteres så til vector grafikk med WinTopo Pro, hvor også høydelinjene merkes med høyde. - Så bruker man BlackArt til å interpolere mellom høydelinjene. - Litt konvertering og vips så har man laget en egen høydeprofil i USGS ASCII format. Er nok litt mer arbeid enn det her høres ut som, men resultatet blir bra. Oppløsningen er begrenset til kartets målestokk og type innskanning. Mine er i 1:100 000 og skannet i 150dpi, noe som tilsir en oppløsning på 16,9m. Dette er dog ikke helt reelt fordi oppløsningen mellom høyderingene er 50m. men dette er de mest nøyaktige kartene over Svalbard som er å få kjøpt. Har ett før og ett etter bilde, men har ingen side og legge de ut på, så hvis noen vil så er det mulig å ta en titt. Er det noen som kan hjelpe meg med "Land Class" texturene?
  13. Håper noen kan hjelpe. Er i startgropen for å lage scenery over Svalbard. Siden jeg ikke har gjort dette før har jeg startet med et lite område rundt Longyearbyen. Høydeprofilen er laget, og blitt ganske bra, men jeg mangler gode "Land Class" texturer for å legge på. Er jo en ganske spesiell natur her oppe, og de texturene som er default blir ikke noe bra. Er det noen som vet hvordan jeg enten kan lage egne "Land Class" texturer, eller modifisere de som er default? Jeg er ikke på utkikk etter å bruke flyfoto eller satelittbilder! På forhånd takk!
×
×
  • Opprett ny...