Gå til innhold

Øystein H. Larsen

Members
  • Innholdsteller

    424
  • Ble med

  • Siste besøk

Alt skrevet av Øystein H. Larsen

  1. Takk! Lurer samtidig på hvordan du får så utrolig bra grafikk? Er det rett og slett bare utrolig maskin og rette innstillinger?
  2. Morsomt! Imponert over grafikken, som for øvrig er himmelsk mye bedre enn hos meg. Hvordan får du bakkemannskaper og taubil(eller hva du nå enn kaller den)?
  3. Trådstarter spør ikke om krav for å bli pilot, men om det er så vanskelig å bli pilot som mange skal ha det til. Trådstarter spesifiserer heller ikke hva han legger i spørsmålet. Er det utdannelsen eller det å få seg jobb. Dersom det er utdannelse, så er definitivt avgjort at vilje og motivasjon står høyt på lista. Dersom du vil bli pilot i forsvaret, da kan det være vanskelig. Ikke alle tilfredstiller kravene forsvaret stiller. Ja, man trenger penger. Men ikke alle gjennomfører utdannelsen, selv med penger på bok. Nå diskuterer vi veien til å bli pilot, ikke motivasjon.
  4. "Alle" sier du må være begavet fordi det er det de tror. Slik jeg ser det må du være begavet dersom du vil bli astronaut eller F16 pilot, slik NASA og Forsvaret ser det. De har høye krav for hva du skal kunne og hvordan du skal være. Selv holder jeg på med PPL og kan ikke svare deg fullgodt på spørsmålet ditt. Du tenker på krav for å kunne bli pilot? Man må gjerne gjennom diverse tester for å få jobb - simultankapasitet, romforståelse, logikk etc. Jeg mener slike tester er trenbart, uansett hva andre måtte mene. Logikk kommer med årene, med erfaring, blant annet. Hvem slet ikke med gir, gass, bremse og clutch(for dere som har lappen)? Hvem takler ikke dette utmerket i dag? Nettopp! Venstre hånd på gul figur, samtidig som du skal si rød. Samtidig skal du plassere høyre hånd på rød figur og si gul(selvsagt etter du har sagt rød, eller omvendt). Poenget er å ha kontroll på syn, bevegelse og hva du sier. Noen tar dette ganske fort, mens andre bruker litt lenger tid. Igjen, dette er trenbart. Det fungerer for meg, og jeg er så helt avgjort ikke begavet! Viktigst av alt, ha troen på deg selv. Du kan klare det! Du flyr ikke A380 etter endt utdannelse. Kanskje du flyr post i Canada. Du har likevel blitt pilot og jobber deg oppover. Kravene for syn er liberale(fargesyn vet jeg ikke). Ellers skal det en hel del til for at du ikke består helsekravene. Har du normalt god helse, skal ikke dette være noe problem. Når du er ferdig med utdannelsen og har 2-300 flytimer bak deg + timer som instruktør, eller samlet timer andre steder, har du erfaring som pilot. Du består tester du ikke besto for 3-5 år siden. Du har erfaring og hadde hele tiden troen på deg selv. Du ga ikke opp. Så mitt svar er at du behøver ikke være begavet, slik vi kjenner ordet.
  5. Det løsnet seg..jeg kunne ta opp et lite lån på den ene leiligheta jeg eier, for å kunne ta PPL. Jeg var glad og var toppmotivert. Men jeg får beskjed om at jeg ikke får ta opp lån likevel. Kompliserte saker. Enkelt sagt, må den ene leiligheta selges. Jeg er heldig som har 2 leiligheter, men den ene leiligheta går med tap, så i bunn og grunn er jeg ikke like heldig. Jeg kan ikke vente 2-3 år for å vente på endring i markedet. Da vil jeg måtte utsette utdanningen med like mange år. Jeg vil komme i gang nå. I tillegg er det fullstendig stopp på den personlige siden. Så jeg er nokså skuffet.. Men jeg kan love meg selv og alle andre. Skulle det likevel vise seg at jeg får lån, er det ingenting som skal stoppe meg. Det som enn prøver å stoppe meg i å bli flyger(jeg, jeg tror på skjebnen) skal ikke få overtaket på meg! Åpner meg litt nå.. Jeg har en vilje til å ikke gi opp. Beviset det for meg, nok en gang da jeg syklet ritt. Jeg ble liggende bak gruppen min i motvind. Jeg hadde varmet opp dårlig, så det var ikke heldig å starte hardt sammen med gruppa. Jeg gjorde så, men falt bak. Jeg skulle ikke miste gruppa mi, så jeg ga på, mot makspuls. Jeg var helt ferdig da jeg tok igjen gruppa. Jeg var nær ved å bryte, men fikk nødvendig hvile på hjulet til bakerste mann. Jeg holdt helt inn og syklet sammen med 3 mann først. Jeg har grunnlaget for stå-på-vilje og gir jeg meg ikke på sykkel, skal jeg hvert fall ikke gi meg i jakten på drømmejobben! Sånn.. nå vet dere litt om meg..
  6. Hvor lenge beholder studiene utvalgte sett for besøkende? Hvor stort er egentlig området til Universal?
  7. Det vil se nesten dobbelt så mye i utvidet støtte(i løpete av juni øker grensen til 160.000). Regner med noen som har fått støtten fra Lånekasse kan gi nærmere informasjon. Det er i såfall overraskende at Lånekassen gir utvidet støtte. Veldig bra for min og andre sin del som planlegger flygerutdannelse!
  8. Syntetisk bensin, framstilt av kull, er 40% av drivstoffet i Sør-Afrika. Det dukker nok garantert opp alternativ drivstoff. Og tar jeg ikke feil, forsker det allerede på dette. Flyselskapene hadde heller ikke bestilt opp flere fly, dersom vi om 10 år ikke lenger hadde fly.
  9. Leser at du kan få opp til 140.000 i støtte til deler av den norske utdannelse av trafikkflygerutdannelsen, fordelt på 2 semetere. 140.000 på 2 semester er mer enn vanlig støtte? La meg forstå det riktig. 2 semester er 1 år, sant? *flau* Hva om jeg bruker 10 mnd på hele krediteringen? Får jeg likevel fullt lån og stipend? Altså 140.000 fordelt på 2 semester? Dere som har mottatt støtten, hvordan fordeles summen utover året?
  10. Lørdag fra 18-01 avholder de gatebilkjøring. Sjekket med avganger og siste avgang er 1750. Og i Tromsø er det bare 1 rullebane å kjøre på.
  11. Si meg, stopper de all flytrafikk pga bilkjøringen?
  12. Jeg kommer til å søke, ingen tvil om det. Hvorfor skulle jeg ikke forsøke? Det handler om å være realist, ikke pessimist. Det er mange som ønsker å bli flyger o¨g nå åpner muligheten seg. Det må være en seleksjonsprosess for å luke ut mange. Og det er kun toppen som står igjen. Jeg er av den oppfatningen at ønsker du å bli pilot, så er det ingenting som stopper deg. Jeg har heller ingen tro på at den som scorer topp vil bli en bedre pilot enn han/hun som scorer middels. Jeg har ingen superhjerne, men jeg forstår, løser og lærer. Det holder for meg og det holder for deg. Uansett hvor vanskelig opptakskravene ved UiTØ måtte være!
  13. Jeg tror også opptakskravene kommer til å bli tøffe å bestå for den dødelige. Jeg har såpass stor tro på meg selv, og for så vidt andre også, at jeg tror jeg består, men jeg tror ikke jeg når til topps. Hvordan vet jeg det? Jeg har noen år på bakken og har erfart jeg jeg vel og bra takler tester, men jeg gjør det nok ikke bra nok. Dessuten tror jeg alle som har helsa i behold og som ønsker å bli pilot kan bli det, selv om de skulle gjøre det mindre bra på testene. Søker blir jeg å gjøre, men ønsker først og fremst å reise til USA, selv om det vil koste meg noe mer. I USA er det mulig å få seg jobb som instruktør og også andre flyjobber, selv med bare 250-300 flytimer. Markedet er større i USA. Man kan vel til og med søke jobb i Canada, selv om du har utdannet deg i USA(?) Opplevelsen ved å bo i USA i 2 år er unektelig litt av en opplevelse. Du lærer deg et nytt språk og ny kultur. Mulighetene er mange. Disneyland, New York, Las Vegas, Area 51(!?), amerikanske damer etc.. Når det gjelder klima skal jeg ikke uttale meg stort, men tipper utfordringene været gir i USA, vil kunne gi deg samme utfordringer her i Norge. Er du heldig og finner deg en skole i USA hvor været holder seg godt og varmt, ja, da er det bare å kose seg
  14. Hvilket nybegynnerfly kan dere anbefale? Fikk et isoporfly her en dag, og da ga mersmak. Er ikke spesielt avansert, så ønsker meg nå et litt mer avansert. Og for moroskyld - hvor finnes modelfly som er lik realfly? Tenker ikke på Cessna, men F16, Boeing, DC etc..
  15. Ahh.. husker jeg vasket i en 737-500. Ble temmelig overrasket over størrelsen. Denne må sees! Takk! Hvordan vet du forresten hvilke fly som kommer når?
  16. Takker, men 734 fra Axis? Hvordan ser denne typen ut?
  17. Noen som vet om det er ventet 747 i Bodø og Tromsø nå i sommer?
  18. Neida, kan lande i Liverpool først. Har foreløpig ikke begynt å planlegge stort, men en av dagen overnatter vi i Liverpool og den andre dagen tror jeg vi har mer enn 3 timer før flyet går videre. At jeg må sjekke inn 2 ganger betyr egentlig svært lite. Da er jeg sikker på at bagasjen kommer fram. Vel, jeg har aldri likt å sjekke inn hele veien hvis jeg må mellomlande flere steder. Er likevel ingen garanti for at bagasjen kommer fram uansett hva jeg velger. Tror jeg skal overleve med et litt uryddig og skittent fly. Hvordan er benplassen sammenliknet med Norwegian? Hvilke fly bruker Ryanair fra Torp til Liverpool og derfra til Cork? 737-? Det jeg bekymrer meg for er en evt kansellering eller forsinkelse. Så at noen nevnte at Ryanair vil presse på meg forsikring. Men om jeg har fra Europeisk, skulle jeg vel ikke behøve Ryanair sin, eller hva?
  19. Nei, ikke golftur. Skal på fottur i marka 2-3 dager for så å ta en rolig dag byen før avreise til Norge. Kan være greit at det ikke øser ned når vi går tur.
  20. Hei Morten! Hvordan er været i Irland(Cork) i oktober? Varierer været veldig i oktober eller er det stort sett likt i hele måneden?
  21. Takker for alle svar! Mye nyttig. Skal nok sjekke andre flyselskaper. Men prisen er så lav og når Ryanair har så få problemer, så vil jeg tro det er en sjanse å ta. Må uansett vente til neste dag før vi kan fly videre til Cork, så jeg rekker nok flyet, med mindre det første flyet blir innstilt og vi ikke kommer oss til Liverpool over hodet. Hva med forsikring? Finnes det ikke en reiseforsikring som forsikrer oss mot kanselleringer, slik at vi kan få penger igjen?
×
×
  • Opprett ny...