Gå til innhold

Geir G

Members
  • Innholdsteller

    3 209
  • Ble med

  • Siste besøk

  • Dager vunnet

    1

Innlegg skrevet av Geir G

  1. Hei.

    Teknisk sett kan du ikke "vektorere" deg selv tilbake til ILSen, du må følge en publisert prosedyre. Dette sikrer trygg separasjon fra terreng og hindringer, samt at ATC kan forutse dine handlinger og dirigere annen trafikk deretter. Grunnen til at du flyr tilbake til SPL ved "lost com" er at SPL også er "Initial Approach Fix" for denne innflygingen.

    Etter 7.5 SPL 280/EH624 svinger du til høyre, direkte til SPL. Hold 3000ft. Over SPL gjør du en hold entry (fra den vinkelen er det sansynligvis parallell entry), før du fortsetter outbound radial 338 fra SPL.  Fly til 12.1 SPL 338/EH644, sving til høyre HDG 154 og intercept LOC. 

    Det kan godt være at prosedyren fra SPL til ILS18R ligger i FMCens database. Se etter "SPL" under transitions etter at du har valgt ILS18R på i FMCen. Hvis ikke kan du fly den på gamlemåten, med VOR og DME. 

  2. 16 timer siden, Andrew Thomsen skrev:

    Som en kurositet... 747 når de er på ENVA taxer med kun indre motorer. Om ikke, blåser de bort taxiway skilting, etc.xD

    Men kanskje da med idle thrust på ytre motorer? Det er en del flyplasser som ønsker dette for fly med fire motorer.

    Fra Jeppesens Værnes-kart:

    Sitat

    Four engine code E and F ACFT should apply minimum power on engine number 1 and 4 during taxiing.

     

    Typisk er det motor nr. 3 som skrus av ved taksing, evt. også nr. 2.
    Dette begrunnes med at hydraulikksystemene 1 og 4 er kritiske for taksing, ettersom de kontrollerer både nesehjulstyring, hovedhjulstyring og bremser. :)

    • Like 1
  3. Ja, performance blir påvirket av temperatur og trykk i både FSX og Prepar3D. Jeg er usikker på om luftfuktigheten er simulert også, men i forhold til trykk og temperatur er dens påvirkning på performance liten.

     

    Prøv å fly en 737 på 41000ft i normale værforhold, for å så øke lufttemperaturen så mye du greier. Se hva som skjer  ;)

     

     

  4. Uansett hva saken dreier seg om, så synes jeg denne var fin:

     

    Gudding stusser, og blir også litt urolig. Ikke var det noe snakk om tekniske problemer ved avreise, og flyet tok av etter rutetiden. Med 200 flyturer bak seg hvert eneste år de siste 15 årene har han erfaring med å vurdere sannsynligheten for at det skal oppstå teknisk feil mens flyet er i luften.

     

    Skal ringe Gudding neste gang jeg flyr og får et teknisk problem, så han kan fortelle meg om det er grunn til bekymring.  :)

×
×
  • Opprett ny...