Gå til innhold

Tomas Foosnæs

Members
  • Innholdsteller

    202
  • Ble med

  • Siste besøk

Innlegg skrevet av Tomas Foosnæs

  1. Man kan nedprioritere vedlikeholdet så mye man vil. Når det kommer til stykket er det teknikeren som gir CRS som skal føle seg trygg på at flyet er luftdyktig, og er han ikke det gir han heller ikke CRS. Man kan si at han kan risikere å få sparken hvis han grounder flyet lenger enn ledelsen finner det nødvendig, men han kan være rimelig sikker på å få sparken hvis han har gjort fatale feil.

  2. Heisann Aleksander... En "cycle" er en flight eller tur... så når du flyr fra Oslo til London så teller du en cycle og rundt 2 timer... eller 2 timer/cycle. Skal du til New York så får du en cycle og ~7 timer... osv.

     

    Dag

     

    Er ikke en cycle en oppstart+shutdown?

  3. Er det den feilmeldinga om at GMAX ikke finner Makemdl du får? Isåfall betyr det svært sjeldent at makemdl ikke ligger på rett plass. Det er en feilmelding du får uansett hva som er feil med designet. GMAX oppretter en errorlog i mappa du prøver å eksportere til, og der står nok problemet. (Hvis det var denne feilmeldingen du fikk da "" )

  4. Riktig det med balansevekta ja, har sett bilde fra det og det ser ut som om det er en trailer som har kjørt over den ""

    Klippet fra VG:

     

    http://www.vg.no/pub/vgart.hbs?artid=8675894

    En balansevekt på 5,5, kilo fallt av ett av hovedrororbladene og traff et annet av rotorbladene med ekstrem hastighet

     

    Det med isoporkruset er tilfelle, men vil ikke gjøre så stor skade at det må nødlande, men det gir skader på rotorbladene om du klarer å treffe med det superlette isoporkruset i den sterke vinden fra rotoren.

    Dette er faktisk referat fra en mekaniker på sola.

    Jeg er ingen ekspert, og jeg tviler på at du er det heller Thomas. Men tar det for god fisk når en fagmann uttaler seg.

     

    Jeg er langt på nær noe ekspert nei, men har da litt kunnskap om emnet.

  5. Hvis dere husker for en stund tilbake det helikopteret som måtte nødlande på en lastebåt, så var det en mutter som hadde truffet et rotorblad.

    I ettertid har jeg blitt fortalt at om du kaster opp en isoporkopp i rotoren når det går (er ikke sikker på hastigheten) for fullt vil du rive et stort hull i rotorbladet.

    Dette ble fortalt av en mekaniker på Sola.

     

    Det er delikate ting seg du.........

     

    Var det ikke en balansevekt som hadde løsnet og traff bladet? Og det med isoporkoppen tror jeg svært lite på. "" Kommer selvfølgelig ann på størrelsen på rotorbladet da.

×
×
  • Opprett ny...