Gå til innhold

Skuffende RW-lyd... ( Min mening )


Åge Olsen

Anbefalte innlegg

Har nå sittet i 3 timer og studert på all info som er om innstillinger,justert og atter justert, kjørt Test Mike, hørt på folk på SB/PC, tatt imot mange tips mens jeg var online, men akk...

Enten er det noe riv ruskende galt med lydkortet eller mic`en min, eller så er jeg utrolig bortskjemt med BC-lyden, eller så er dette det største tilbakeskrittet som noen gang har vært foretatt på voice-fronten.

Misforstå meg ikke:

Jeg skulle SVÆRT GJERNE sett at dette hadde fungert, tatt i betraktning de fordeler RW tross alt har. Bedre stabilitet og andre fordeler som ramses opp i fleng, det er jo flott det!!

Men når LYDEN minner mest om da vi i guttedagene brukte 2 doruller med matpapir og sytrå imellom, som walkie talkie, ja da syns jeg det hele virker komisk - rett og slett.

Her finnes jo ikke antydning til diskant, alle høres ut som de har mega-influensa.? ( Jada - jeg har justert det som er mulig..)

Som jeg sier, det er meget mulig det er noe feil med min maskin, men det er da merkelig at dette skulle skje akkurat nå?

Dette var altså min mening, er det bare jeg som ikke fikser disse innstillingene..?

(I så fall er jo ikke det første gang da men... [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/grin.gif[/image] )

Huff - dette ble da litt av en utblåsning...det er ikke vondt ment, men jeg er svært mottakelig for (enda flere) tips... [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/wink.gif[/image]

Åge

 

[Endret av Åge Olsen 04-10-2000.]

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei Åge, jeg skal være enig i at RW er mere følsom for utstyr (dvs mikrofon og muligens lydkort) og ikke MINST innstillinger (dvs volum på inngangen, volum i RW, mikrofonplassering i forhold til kjeften osv).

Jeg fløy som sagt endel igår, og har fløyet endel med RW i utlandet tidligere og lyden er like bra som i BC, men det er MANGE som ikke har justert miken skikkelige, hørte endel som knapt bare hør/lesbare igår kveld (noen er så lave at du ikke har sjans til å høre dem når motorene går, andre skurrer og skraper så det er helt umulig), mens flygelederene var klare som krystall (og endel av de andre pilotene også). Særlig sk125 eller hva det var hørtes ut som hadde fått bjørn på mikrofonen.

Folkens, vær så snill og ta 5 minutter for justering av volum, det FINNES meter på det fleste programvarepakker til de fleste lydkort som viser om volumet ditt virkelig er riktig eller om det er såvidt det slår ut, om dette ikke finnes hos deg så spør en flygeleder som ikke er så opptatt hvordan lyden din er (eller en annen pilot for den saks skyld).

Mikrofon plassering er også viktig (vel, dette er nesten så du må gå på lydskole for å lære men [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif'>http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image]), mikrofonen skal stå i passe avstand ifra kjeften, men helst ikke midt under eller andre steder hvor du blåser luft inn i den (enten fra munnen eller nesa), det beste er absolutt headsett som har mikrofonen på siden (på de fleste headsett skal ikke mikrofonen draes frem over munnen, men stå rett på siden).

Tror ikke det er det som er problemet hos deg Åge, men et tips kan være: du er sikker på at mikrofonen er til pcbruk ? Vanlige mikrofoner har som oftest en annen impedanse og funker ikke så bra sammen med et lydkort, har du mulighet for å prøve en annen mikrofon ?

Håper virkelig du får det til, for dette ser ut til å være det vi har ventet på [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image]

Vennlig hilsen

Tarjei Lundarvollen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

quote:

Originally posted by Tarjei Lundarvollen:

Hei Åge, et tips kan være: du er sikker på at mikrofonen er til pc bruk ? Vanlige mikrofoner har som oftest en annen impedanse og funker ikke så bra sammen med et lydkort, har du mulighet for å prøve en annen mikrofon ?

Håper virkelig du får det til, for dette ser ut til å være det vi har ventet på [image]
'>http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image]

Vennlig hilsen

Tarjei Lundarvollen

Heisann

Joda, mic`en er type headset med bøylemic med riktig impedanse. Dog ikke en slik (svindyr kondensator/sukkerbit..) som kan være på kinnet og som tar inn like godt uansettt.. [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image]

Men det er et helt ordinært PC-headset som har gitt topp lyd i BC siden jeg kjøpte det.

Som gammel studio-musiker har jeg forsket med strømkrevende walkie-mic`er, samt PTT-mic Electrovoice og Shure, og koblet motstand etc... men aldri oppnådd så bra lyd som denne El-Kjøp greia til 249.-

Vel, jeg driver på... jeg driver på [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/wink.gif[/image]

Åge

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I denne "kvalitetsdebatten" vil jeg bare minne om at man "der ute i virkeligheten" ganske ofte heller ikke oppnår BC kvalitet, men må klare seg med en "RW-lik" lyd i hodetelefonene.

"Lima Sierra Papa, reading you three. Confirm you are overhead Bømlo 2500' inbound Horgefjord"

Harald

[Endret av Harald Hagen 05-10-2000.]

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Opprett ny...