Gå til innhold

Et lite norsk bidrag til bygging av Airbus A380


Oddgeir Refvik

Anbefalte innlegg

Rederiet Leif Høegh har i et joint venture med det franske rederiet Louis Dreyfus Armateurs tegnet kontrakt med flyprodusenten Airbus. Kontrakten gjelder transport av deler til det nye A380 flyet, og innebærer at det skal bygges to 120 m lange og 25 m brede Ro/Ro skip som vil koste 25 millioner Euro hver. Den første ordren vil bli plassert i løpet av vinteren med levering i begynnelsen av 2004, skip nummer to skal etter planen leveres tre år senere.

De to skipene bli registrert i Frankrike og går inn på et 20 år TC til Airbus, med fem to års opsjoner.

Skipene skal benyttes til å frakte seksjoner til det nye Airbus A380, hvor vingene skal produseres i England, bakre flykropp og stabilisatorene skal produseres i Tyskland, neseseksjonen bygges i Vest-Frankrike, mens festene mellom flykropp/vingene og halepartiet blir produsert i Spania. Alle seksjonene blir så fraktet til Toulouse i Frankrike for montering. Deretter blir flyet fløyet til Hamburg for maling og innredning.

 

oddgeir

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Opprett ny...