Gå til innhold

Komme igang som controller


Kim Sølvberg

Anbefalte innlegg

Hei igjen folket.

Har vært borte en stund nå både fra VATSIM og forumene (fra VATSIM så lenge at jeg faktisk må registrere meg på nytt - surt siden jeg hadde logget bortimot 1000 timer) men ønsker og komme tilbake igjen. Denne gangen som controller

i første omgang. Har fortsatt den gamle pc`en som FSX nok ikke vil like særlig godt..

 

Har regget meg - har lastet softvarer - skal til og installere. Men det skal inn sektorfiler og det skal begynnes og titte litt på hvordan dere proffene gjør det osv, og her ville jeg gjerne hatt litt kontakt på mail/teamspeak/ventrillo or whatever for litt assistanse. Noen som melder seg? Send en pm - og jeg er svært takknemmelig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er i grunnen vanskelig å "kick-starte" en controller på VATSIM, først og fremst på grunn av alt du må gjennom før du kan begynne å kontrollere. På VATSIM er det ikke bare å sette seg ned og kontrollere, du er faktisk nødt til å gå gjennom litt trening/opplæring først...

 

Du kan i alle fall begynne her;

http://vatsim.net/controller.html'>http://vatsim.net/controller.html

 

Et par merkander anngående programvare er at VATSIM ikke bare bruker ASRC. VRC og EuroScope benyttes også.

 

Regner med at du ønsker å sitte som ATC i Norge. Før du får trening må du bestå en teori-prøve her; http://vateud-td.org/upgrade/atcupgrade1.asp'>http://vateud-td.org/upgrade/atcupgrade1.asp

 

Jeg anbefaler forøvrig å se gjennom denne siden; http://vateud-td.org (mye nyttig lesestoff. Her finner du blant annet ut hva du forventes å kunne for hver enkel rating, samt krav for høyere ratings...)

 

Etter å ha bestått nevnte teoriprøve må du be om trening fra VACCSCA (http://www.vaccsca.org)(Dersom du vil sitte i Norge). Du er også nødt til å registrere deg som medlem før du kan be om trening....

 

Jeg husker at jeg strevde litt med å få oversikt over hva jeg måtte gjøre selv da jeg ville bli ATC. Du får ta det første først (http://vatsim.net/controller.html), og så får du si ifra om du setter deg fast.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja men dette var glimrende. Litt feil og bruke utrykket kickstarte, ser den, men du skjønte hva jeg mente. ;)

 

Jeg husker at jeg strevde litt med å få oversikt over hva jeg måtte gjøre selv da jeg ville bli ATC. Du får ta det første først (http://vatsim.net/controller.html), og så får du si ifra om du setter deg fast.

 

Tror nok jeg er der - eller kommer dit.

Går igjennom tipsene du har gitt meg Gunnar. Takk skal du ha. :grin:

Blir sikkert en masse spørsmål etterhvert som jeg som jeg setter meg inn i stoffet.

 

Har jo litt erfaring fra "den andre siden" og håper det vil hjelpe meg selv litt igang. Føler vel at det er selve bruken av softwaren og tilgangen til kjapp og riktig info som vil være en utfordring.

 

Kim

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Opprett ny...