Gå til innhold

Finnes det SAS-cargo fly?(Hvalkjøttransport)


oddhspjoetvold

Anbefalte innlegg

Angående SAS' manglende vilje til å transportere hvalkjøtt, lurer jeg på om det finnes cargofly som kan utføre slike operasjoner.

Likevel er denne boykotten latterlig da det knytter seg stor uvitenhet til hvalfangst. Når utenlandsk media og ukunnige "miljøaktivister" finner ut at man "utrydder" hvalen, viser SAS en forretningsmessig politisk korrekthet som er betenkelig,(forhåpentlihvis ikke uvitenhet) istedet for å være med på å spre fakta.

Det er estimert at det finnes 75 forskjellige hvalarter og Norge jakter kun på en type og det er vågehvalen. I Nord-Atlanteren finnes det omlag 120.000 individer og Norge har fått en kvote på 549 dyr i løpet av sommeren 2001.

Vågehvalfangsten utøves av fartøy i størrelsen 40-80 fot med et mannskap på ca. 4-8 personer. Fangsten foregår i Norges økonomiske sone, i fiskevernsonen ved Svalbard og i fiskerisonen ved Jan Mayen. Fangsten starter i begynnelsen av mai og avsluttes i løpet av juli. Alle fartøy har en inspektør om bord som skal påse at regelverket for fangsten overholdes. Fangere må dessuten gjennomgå et årlig kurs der avliving og sikkerhet står sentralt.

Er ikke dette toppen av idioti? Selv forstår jeg at SAS er avhengig av sine kunder, men på denne måten faller da selskapet under for uvitenhet og overdreven "miljøbevissthet". Det står ikke i relasjon til alle avgassene som spyes ut over land og strand...

Odd H S.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Opprett ny...