Gå til innhold

Når kan jeg begynne å fly?


Marius K

Anbefalte innlegg

En liten korreksjon vedr. seilflyging.

Du kan gå solo som 15- åring, forsette treningen i ensetere under oppsyn av instruktør, og ta sertifikat ved fylte 17år.

Hvis du senere vil konvertere til motor, vil mye av teorien og praksisen da fortone seg som ren repetisjon.Dessuten reduseres kravet til antall motorflytimer når du har "seilflylappen".Da dette var aktuelt for meg(18år siden) ble kravet til timer redusert fra 40 til 25.

Ryktene sier at dette har endret seg, så dette bør du sjekke med NAK eller Luftfartsverket.En annen ting er at du vil få mere flyging for pengene som seilflyger, og skal du bli en sikker og god pilot, bør du fly ofte.Jeg vil selvfølgelig anbefale min egen klubb,prøv denne: http://www.osloseilflyklubb.no" TARGET=_blank>www.osloseilflyklubb.no

Her finner du også link videre til Norsk Aero Klubb, som er moderorganisasjon for det meste av luftige aktiviteter i Norge.

Lykke til. Erik

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Seilfly er kjempe gøy. Jeg er 16 år nå og beggynte å fly i sommer. Jeg har 30 timer bak spakene i seilfly. Ca. 15 av dem solo. Jeg venter bare på at jeg blir 17 så jeg kan fly opp. Hvis du bor i nærheten av voss kan jeg anbefalle voss flyklubb. Det er flyging der hver helg hvis været tillater det i hele vinter. JA til og med på nyttårsaften. Har du lyst på en prøvetur kan du bare komme innom en helg du er i området

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Begynn nå!

Eller rettere sagt, du kan godt ta en prøvetime, det er ikke noe i veien for å ta spakene i et småfly med instruktør om bord.

Du kan få sertifikat/fly opp etter fylte 18 år, men du kan gjerne ta hele lappen før det.

Undertegnede fikk flysertifikatet i posten 1 måned etter fylte 18 år... to år før jeg tok bil-lappen [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image] En skal tidlig krøkes!

Du kan også melde deg inn i en seilfly-klubb. Du kan fly Solo fra fylte 16 år, og få lappen også. Du får dessuten også radiotelefonist-sertifikat som er gyldig ut livet, og må ta eksamen i Lover & bestemmelser- Da slipper du eksamen i de to fagene når du skal opp til teoriprøve for privatflysertifikat.

Det koster litt å ta flylappen, men det tar litt tid, så det er slett ikke uoverkommelig for de fleste.

Lykke til!

------------------

JON WOLD

http://cfs2.dogfighter.com"'>http://cfs2.dogfighter.com" TARGET=_blank>http://cfs2.dogfighter.com

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Opprett ny...