Gå til innhold

14 seilfly nødlandet


Jørn Jovik

Anbefalte innlegg

Blir litt provosert når de kaller dette "nødlandinger." Ved strekkflyging (distanseflyging) med seilfly, skjer det stadig vekk at piloten ikke finner mer oppdrift og må **UTELANDE** på et jorde. Dette er som regel helt udramatisk og piloten har vanligvis god tid til å planlegge landingen.

 

Likevel, under et VM, flyr pilotene mer aggresivt og av og til med mindre marginer for å oppnå bedre resultater. Dette kombinert med veldig mange fly ute i samme område. Flere fly kan måtte lande på samme jorde og det kan da bli trangt om plassen. Desverre gikk det galt for piloten denne gang, som landet i skogen.

 

Å lande i skogen høres kanskje dramatisk ut, men faktisk er dette en av de bedre tingene en kan gjøre med seilfly dersom ingen landbare jorder/vann er tilgjengelige. Seilfly har lange og myke vinger. Når de treffer tretoppene absorberes mesteparten av energien der, og piloten vil i de fleste tilfeller gå fysisk uskadd fra flyet.

 

Kraftlinjer derimot, de er veldig skumle...

 

Torbjørn

seilflyinstruktør

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Opprett ny...