Gå til innhold

VIRUSVARSEL!


Ivar Amundsen

Anbefalte innlegg

Off topic, men alikevel.

Jeg har mottatt en mail med ei adresseliste langt som et ondt år hvor det står følgende: Hvis du mottar en mail med innholdet "Please help this poor dog and win a vacation" så ikke åpne den fordi den sletter alt på harddisken og det er svært få som vet om viruset.

Sannhetsgehalten i dette vet jeg ikke, men det står vidre at advarslen ble kunngjort av microsoft i Danmark igår. Velger å legge advarslen her likevel.

mvh

Ivar

Lenke til kommentar
Del på andre sider

quote:

Originally posted by Ivar Amundsen:

Jeg har mottatt en mail med ei adresseliste langt som et ondt år hvor det står følgende: Hvis du mottar en mail med innholdet "Please help this poor dog and win a vacation" så ikke åpne den fordi den sletter alt på harddisken og det er svært få som vet om viruset.

Vel har bare ett ord å si jeg: HOAX!!

Jan Roar Rød

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hello

Viruser i mailer kommer vel som regel som et vedlegg.

Så hvis dere får en mail med vedlegg,

som dere IKKE VET OM er det fare på ferde!

Uansett hva dere gjør da, IKKE ÅPNE VEDLEGGET!

mvh

Arnt Kalseth

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei Håvard

Hele innlegget ditt høres fornuftig ut, bortsett fra en bitteliten detalj på slutten: Røyken...

Jeg har lagt alkoholen på hylla, men RØYKEN...

noe skal jeg da kose meg med.. [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/grin.gif[/image]

Innerst inni skal jeg innrømme at jeg misunner deg, men det e langt inni det... [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/wink.gif[/image]

Åge

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei Åge!

Jeg blir så lett revet med, men vi skal vel ikke slutte å leve? Av 3 ting er det bare ho mor som er lagt på hylla "midlertidig" (forventer nedkomst i juli)

Flåsete sagt har jeg blitt fortalt at røkt kjøtt har lengre holdbarhet enn ferskt kjøtt.(huff dette ble mye tull)

mvh

Ivar

Lenke til kommentar
Del på andre sider

quote:

De av dere som ikke bruker firewall, kan jeg garantere har besøk av hackere av og til når dere flyr på nettet. Har dere webcam, kan hackeren se hva dere holder på med, har dere mikrofon han han/hun høre hva dere holder på med.. Jeg overdriver ikke i det hele tatt.

Jo, du overdriver enormt.

quote:

Fikk et realt sjokk og en oppvekker selv da jeg kjørte en port scanning fra en website som driver med datasikkerhet. Mange av portene på pcen var vid åpne, og kun firewall´en har lukket dem (jeg snakker om to helt uavhengige produkter, ikke noe lureri av noe slag).

Antar da at du snakker om websiden som var nevnt på forsiden til Avsim.com her en dag. Jeg kjørte også denne og fikk vite at NetBios porten (139 hvis jeg ikke husker feil) var åpen hos meg. Greit nok; leste meg til hvordan man skulle lukke denne og etter det var alt bra. Men jeg trengte (og trenger) ikke noen firewall for dette.

Ok, så min PC har altså tillatt andre å koble seg opp mot port 139 hele tiden mens jeg har vært online (fram til nå). Javel, det er jo trist men sannsynligheten for at jeg har hatt besøk av hackere? Tja, jeg vil si ca. 0,0000001 prosent (hvis jeg skal overdrive og ta veldig hardt i). Tross alt, det er litt vanskeligere enn å bare koble seg til port 139 og så ha fri tilgang til alt. Port 139 gir tilgang til filstrukturen, men du skal jo ha litt peiling bare for å få tak i denne, det hjelper ikke å bare blindt koble seg til port 139. Og for å få tak i f.eks. det som blir vist på et Webkamera eller det som blir sagt i en mikrofon er det rimelig high-tech programmering som må utføres (uten at jeg gidder å gå inn på detaljene). De fleste såkalte "hackere" er som oftest bare 16 åringer som har funnet et kult "hacke-program" på nettet og så skal de prøve om det funker, de har ikke sjans til å faktisk få utført så mye fornuftig siden de ikke aner selv hvordan ting fungerer.

Det var jo mye oppstyr i fjor om et program som vistnok gjore at uvedkommende kunne få tilgang til maskinen din, men dette vil kun skje hvis du faktisk installerer et lite program hos deg selv som gir dette andre hovedprogrammet tilgang. Og dette programmet som du selv må installere kan ikke på mystisk vis bare krype inn i pc'en din sånn helt uten videre.

La gå, noen har peiling og kan klare det meste, men jeg har ennå ikke støtt på noen slike og jeg er 100% sikker på at jeg ikke har vært utsatt for noe som helst selv om min port 139 har vært åpen lenge for "alle og enhver".

Synes du roper Ulv for noe som er veldig lite... [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image]

mvh,

Morten.

[Edited by Morten Hanssen 06-04-2000.]

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her får dere svar på det meste, bruker denne på jobb når studentene kommer innom med merkelige meldinger. http://www.pdi.no/"'>http://www.pdi.no/" TARGET=_blank>http://www.pdi.no/

I tillegg laster vi ned siste signaturfilen automatisk til serverne hver natt, så langt så har ingen studenter (eller ansatte) klart (fått lov av F-secure) å åpne infiserte vedlegg.

Helge [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image]

PS. altså det jeg henviser til er virus og HOAX søk, ikke åpne porter etc. med tanke på siste innlegget over mitt.

Hadde ikke lest det før jeg postet mitt [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/wink.gif[/image]

 

[Edited by Helge Kalseth 06-04-2000.]

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Opprett ny...