Jump to content

Morten Hanssen

Members
 • Content Count

  127
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Morten Hanssen

 1. Kompetansen står i høysetet her som alltid, tydeligvis. Mike Gilbert (http://blogs.msdn.com/tdragger/), en av de ansatte på FS-teamet hos MS kommenterer følgende om bildet: "The presentation was more on technology demonstration than product preview. It was focused on some of the many, many things you can do with DirectX to create a more immersive world. The images, though, are in fact representative of what was shown at IFC. How many of these will wind up a future version of FS, who knows?" (http://forums.avsim.net/dcboard.php?az=s...71553&page=) Morten.
 2. Angående de nevnte artiklene i Dagens Næringsliv, så kan det være verdt å merke seg at i dagens (lørdag) utgave av DN så svarer Victor Norman på disse artiklene, og presenterer et regnestykke der han mener å bevise at staten har tjent mye penger på at de valgte Norwegian. Hvem som har rett vet jeg ikke, men det kan jo være verdt å ta en kikk på hva han skriver, for å få sett saken fra begge sidene. Morten.
 3. Selvklare kandidater: Morten Harket Paal Waaktaar Savoy Magne Furuholmen Morten.
 4. Du beskriver ikke veldig i detalj eksakt _hva_ du vil gjøre. For å lese data fra FS og å sende kommandoer til den, så er det nok best å gå via FSUIPC (SDK til den ligger på http://www.schiratti.com/dowson.html), evt. så kan kanskje Netpipe SDK'en på http://zone.msn.com/flightsim/FS02DevDeskSDK12.asp være noe? Nå er vel ikke alt dette særlig COM-orientert, men jeg tviler på at FS2002 tilbyr de helt store mulighetene for å la deg aksessere ting via COM. Correct me if I'm wrong though. Morten. [ 05.10.2002, 15:23: Endret av: Morten Hanssen ]
 5. quote: Originally posted by Lars Chr. Hansen: Ja særlig når kun 25000 biletter er forbeholdt norske kunder (les: rutene ut fra Torp) Tja, det forklarer vel litt. Men fortsatt måtte de, på det tidspunktet jeg prøvde, ha solgt ca. 17 billetter pr. minutt for at alle skulle vært utsolgt. Noe som er usannsynlig så overbelastet som den serveren var. Oh well. Morten. [ 20.09.2002, 14:47: Endret av: Morten Hanssen ]
 6. Tja, jeg fikk til å bestille/søke etter reiser flere ganger i går, men ikke en eneste gang kom tilbudet om kr 0,- opp. Det samme opplevde andre personer også. Regner med at alle er utsolgt da, selv om det er meget merkelig at 1 million billetter skal forsvinne så fort... Morten.
 7. Helst ikke noe gradering av noe slag basert på antall poster. Det hadde en uheldig effekt sist det ble prøvd ut (var vel med en topp 100-liste eller noe sånt?) og jeg hadde håpet at erfaringene fra den gangen tilsa noe lignende ikke ble innført igjen. Særlig ikke siden medlemsmassen ikke kan sies å være mer moden nå enn den gangen (snarere tvert om). Morten.
 8. quote: Opprinnelig postet av Øyvind Hansen: Når det gjelder kjente nordmenn så slutter jeg å fly Norwegian den dagen de klistrer Vebjørn Rodal eller A-ha opp på halen. Pøh, er det noen som bør opp på flyhalen så er det Morten Harket. A-ha er jo glimrende musikk. Morten. [ 08-08-2002, 13:30: Endret av: Morten Hanssen ]
 9. quote: Kan vi ikke få en medlemsrating igjen, og hvis den kommer ned på en blir medlemmet automatisk utestengt? Demokrati ! I grunnen tolket jeg bare dette innlegget som et forsøk på å være humoristisk, men siden et par stykker har støttet dette så får jeg vel si at: problemet med en slik rating er at de useriøse kan rate ned de seriøse. Det er, imho, såpass mange brukere som kan karakteriseres som useriøs, at det kunne fort blitt slik at rating gav helt motsatt effekt av det som er ønskelig. Morten.
 10. quote: Og jeg synes folk bør få være anonyme på nettet. Det er full anledning til å være anonym på nettet. På de tjenester som ikke krever noe annet. Kommer du over en tjeneste der det kreves at man oppgir ekte navn eller email-adresse, så er du i din fulle rett til å ikke benytte deg av den tjenesten. quote: Man kan ikke stenge ute alle brukere med hotmail adressen bare fordi det er noen som svarer ikke på epost.Det er meningsløs, tåpelig og veldig useriøs av Dag En god grunn til å velge å gjøre det på denne måten har blant annet jeg beskrevet i et tidligere innlegg. Andre har også vært nevnt grunner til at det er et fornuftig tiltak av Dag. Du som er så påståelig burde kanskje ha noen gode argumenter til å støtte dine påstander? Skjønt, etter å ha lest de fleste av dine postinger, så skjønner man jo at det er ikke på den måten du diskuterer. Du er jo bare det man på newsgrupper kaller et "troll". Morten.
 11. Det virker som om mange her ikke leser det som blir skrevet ut ifra reaksjonene... her er mine tanker til hvorfor Dag gjør helt rett med dette tiltaket: Dag har, såvidt jeg har skjønt, merket at mange falske brukere og mange av de som poster useriøse innlegg, har hotmail-adresse. Det er ikke snakk om å stemple en hel gruppe bare fordi de har en slik adresse; det er snakk om at mindretallet ødelegger for flertallet. Når man helt på egenhånd, uten økonomisk inntekt driver en gratistjeneste så har man hverken tid eller ressurser til å bare stenge ute akkurat problemelementene. Det hjelper ikke å slette en brukerprofil så lenge personen registrer seg neste dag med en ny falsk hotmailkonto. Skal man holde tritt med slikt så kreves det at man bruker mye tid på det. Tid man ville hatt hvis man drev gratistjenesten som en fulltids jobb, men tid man ikke har så lenge man driver det på fritiden. Hva velger man da? Jo, man stenger ute hele domenet som skaper problemer - i dette tilfellet; alle med hotmailadresser. Det er ikke rasisme, selv om noen tydeligvis tror det. Det er rett og slett sunn fornuft, og en praksis som blir praktisert av de fleste som driver slike forum el. lignende. Er selv involvert i noe der man tilbyr en tjeneste gratis til andre. Skaper f.eks. 3-4 stk. fra en spesiell VGS problemer, så stenger vi ute hele VGS'en. Det er kjapt og lettvint, og krever ikke at man overvåker tjenesten 24/7. Det er ihvertfall slik jeg tenker, og jeg vil ikke bli forundret hvis Dag tenker i noen av de samme banene. Morten.
 12. Dette er et bra tiltak. Jeg regner med at de fleste har en "normal" email-adresse tilgjengelig, og det burde være greit å oppgi denne i profilen sin. Hvis man helst ikke foretrekker at andre skal se mailadressen, så har man jo et valg i profilen der det står "Vise din mail-addresse til andre via dine innlegg?". Velger man "nei" på dette, så blir det, såvidt jeg skjønner, kun Dag som har tilgang til å se email-adressen, og da bør jo alle være fornøyd. Morten. [ 08-03-2002: Endret av: Morten Hanssen ]
 13. Det står jo en fin meny nesten øverst på siden. Faktisk er "søk"-valget like over knappen for "nytt emne". Finner man den ene så bør man klare å finne den andre. Synes ikke at det er for store krav til en nykommer å kreve at vedkommende kan se og lese. Morten. [ 03-03-2002: Endret av: Morten Hanssen ]
 14. quote: Vil det sige at det kan være den statistik der kører på min hjemmeseide, der giver alarm på din computer. I så fald må det da være mange hjemmesider der giver disse alarmer ? Kan hende det har noe med statistikken å gjøre, vet ikke. Opplevde, som skrevet i et annet innlegg, at dette forsøket på å hente ut netbios name kom ca. 1-2 timer etter at jeg hadde vært og kikket på bildet på acars.dk; så det virker jo litt merkelig at det plutselig skulle skje noe da. Men; grunnen til at jeg stilte spørsmål var at jeg syntes det virket unødvendig. All den tid du ikke vet hvorfor og ingen skade er skjedd så er det ikke grunn til å trekke dette lengre enn nødendig, så jeg tenker vi gir oss her? Morten.
 15. quote: Sånn som deg? Nei. Men for å si det enkelt; en vevside bør ikke requeste mer informasjon om sine brukere enn den trenger. For den nevnte siden så er slik informasjon som det ble forsøk hentet helt uvesentlig. At mange brukere blir vettskremt når ZA sier ifra at det har blokkert noe er en helt annen observasjon/diskusjon. Morten.
 16. quote: Fikk ikke utslag på min gamle trofaste ZoneAlarm. Hyggelig å se det finnes noen som er like paranoid som ndertegnede Mitt "utslag" kom, merkelig nok, først 1-2 timer etter at jeg hadde besøkt siden. ZoneAlarm er en god ting. Det er vel dog ikke alle helpdesker som er like glad i programmet, siden ukyndige brukere tror de blir hacket bare ZA popper opp en eneste beskjed. Morten.
 17. Prøvde ikke å henge deg ut for noe, bare stilte et spørsmål. Synes det er merkelig at en webside prøver å finne ut noe slikt helt uten å ha grunn til det. Men siden du ikke aner noe om det, så vet ikke jeg hva det kan ha vært. Hvis du vil lese litt om hva en slik request innebærer, så kan du se på http://fwalerts.zonelabs.com/fwalerts/fwalertresult?record=ZLN14039866011504/db7aad40ec332b28c700422e#techdiscussion Morten.
 18. Ifølge min software firewall (ZoneAlarm) så kom det et "Netbios Name" request fra www.acars.dk etter at jeg hadde vært inne på siden og kikket på det overnevnte bildet. Hvis det er du, Lars Schmidt, som driver denne siden har du kanskje en god forklaring på hvorfor du prøver å finne ut Windows-navnet til besøkere? Morten.
 19. Yep, det stemmer det som Mark R. sier her, noe man også ser hvis man leser en gang til på det som står på simclients-siden. Morten.
 20. quote: Hvis du har ADSL fra NGT må du gjøre noen endringer i ruterkonfig. Du må legge inn noen statiske routinger i adsl-boksen Her er jeg kritisk til Nextgentel; pga. at de ikke gir noe support på oppsett/forandringer av routeren. Da de leverer routere som, by default, blokkerer nesten alt av trafikk, så vil den vanlige bruker fort oppdage at nesten ingen internett-tjenester går å aksessere uten at man endrer i routeren. Dette blir ikke akkurat nevnt før man bestille abbonementet og kan sikkert være et hinder for mange mindre kyndige. Selv endte jeg opp med å åpne for alt, og bruker heller en software-firewall for å hindre uønsket trafikk. Morten.
 21. IE6 har cookies avslått som standardinstilling. Så det er bare å slå på at den skal akseptere cookies i options et sted (sitter ikke på IE6 her nå, så beklager at jeg ikke kan forklare eksakt hvor valget er). Morten.
 22. quote: gauges som xml-kode i cab filer Mange har blitt lurt til å tro dette, men, selve *.gau filene må, såvidt jeg har skjønt, fortsatt lages i C/C++. Sitter ikke på en maskin med FS2002 nå, så jeg får ikke verifisert dette, men it makes sense - XML er altfor simpelt til å være brukbart til å lage gauges med. Morten.
 23. Tror egentlig ikke problemet lar seg løse av å lage en synligere 'søk' knapp. Problemet er at det er, jeg vil nesten si unormalt, mange, ofte unge, personer her som ikke har begrep om hvordan man bør oppføre seg på diverse diskusjonsforum. God 'netikette' inkluderer som regel f.eks. det å: - Ikke spørre om spørsmål som har vært besvart hundre ganger før hvis det fins en søkbar arkivfunksjon. - Ikke overdrive bruk av spørsmålstegn, store bokstaver og utropstegn (for Flightsim.no spesielt vil jeg si at disse 'Graemlins' ikke heller er så spennende å se hvis det forekommer mange av dem). Dette er regler som veldig ofte blir brutt her på Flightsim.no, så det hadde kanskje vært en idé å ha en side med info om hvordan man bedriver 'god takt og tone' på nettet, og å la denne siden komme opp for alle som registrerer seg. Hvis noen, tross det og tross advarsler, fortsatt ikke klarer å 'oppføre' seg, så bør de bli slettet som medlem. En siste ting er jo at det er temmelig tydelig at det florerer en del 'falske' registreringer, tydeligvis foretatt av personer som synes det er morsomt å skrive innlegg for å forsøple forumet. Det er vanskelig å bevise 100% at noen gjør slikt, men det er en del opplagte 'cases' som kanskje bør tas kjappere enn det som blir gjort. Morten. [ 06-07-2001: Endret av: Morten Hanssen ]
 24. Hmm, det virker som en interessant øy. Skal definitivt ha den i bakhodet når jeg planlegger årets ferie (er vel på tide å begynne snart [image]images/icons/smile.gif" border="0[/image]). Lette litt rundt på nettet og fant kjapt fram til http://www.sunsetbeachbar.com"'>http://www.sunsetbeachbar.com" TARGET=_blank>http://www.sunsetbeachbar.com med en del info/bilder fra øya. Det er sikkert mulig å finne mye mere hvis man leter mere. Morten.
 25. Morten Hanssen

  2MX

  quote: 2MX er det vanskeligste nivået i Matte. Langt ifra det vanskeligste, det er jo knapt begynt å bli vanskelig på videregående. [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image] Det er dessuten 3MX som er det høyeste man kan ha etter videregående. Morten.
×
×
 • Create New...