Gå til innhold

ENVA


Gjest

Anbefalte innlegg

Det er vanskelig på forhånd å vite hva som kommer. Jeg regner med du vet om "lakseflyet" som hver uke transporterer laks til Japan via Moskva, Aeroflots Il-76. Utover det er det ingen faste flyvninger med "skjeldne" fly. Det som kan føre til overraskelser er chartere fra utlandet til Norge, f.eks fotballsupportere og norskamerikanere som kommer på at de skal innom Trondheim. Problemet er at man som sagt ikke vet om det, før flightstripen tikker ut av skriveren i tårnet. Et eksempel på fly som plutselig dukket opp, var Air Europas nye 777 som fløy fotballsupportere til en Rosenborgkamp på Lerkendal.

Ellers kan man være litt obs på NATO-øvelser, da militære fra alle land blir fløyet inn til Norge med forskjellige flyselskaper fra forskjellige land.

Et par eksempler på skjeldne storinger på Værnes: http://www.airpics.com/showimg.php3?imgid=pol0006"'>http://www.airpics.com/showimg.php3?imgid=pol0006" TARGET=_blank>http://www.airpics.com/showimg.php3?imgid=pol0006

2 STK. 747-200 samtidig!! http://www.airpics.com/showimg.php3?imgid=ata0002"'>http://www.airpics.com/showimg.php3?imgid=ata0002" TARGET=_blank>http://www.airpics.com/showimg.php3?imgid=ata0002

(Alle kom under NATO-øvelsen i fjor)

Hilsen Kjell Arild

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er sant som Kjell Arild sier vanskelig å si på forhånd, men det hender at det kommer noen sjeldne fly av og til. Som for eksempel i dag kom det inn en A310 hit til forsvarets terminal på Værnes pga diversion. I helga var det også to Tjekkiske MI-17 Hip (første gang i Norge) og 7 franske Gazelle og to franske Super Puma i forbindelse med øvelsen joint winter i Bardufoss. Dessuten er det en 757 fra Monarch som pleier komme hver søndagskveld tror jeg.

Rolf A. Vaglid

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg fikk også sett den A310en da jeg reiste tilbake til Bardufoss på tirsdagskvelden. Den var fra Luftwaffe, og tok av like før flyet mitt. I tillegg så jeg en C160 Transall og en Hercules med en snedig snute. [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image]

Det var forresten tette snøbyger i Bodø tirsdagskvelden, så det resulterte i stengt flyplass med holding over Saltfjellet i 30 minutter og en go-around/missed approach ved landing før vi endelig kom oss ned. Slikt er morro.

Hilsen Kjell Arild

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Den C160en var også fra Luftwaffe. Den Herculesen er fra Spesial Forces under US Air Force. Den har vært her nesten to uker nå, men den drar tilbake til basen i England torsdag. Vi fikk være med dem på en mission forrige torsdag. Da fikk vi stå inne i cockpiten å kikke mens de drev lavtflyging. Vi lå i ca. 600 fots høyde og fløy ned mellom dalene ved Røros og nedi der.

Dessuten ble det simulert airdrop, dvs at de åpnet luken bak uten at de slapp noe ut.

Dette var en opplevelse for livet. Desverre var det noen av oss som ble litt flysyke og satt med hodet nedi spyposen nesten hele turen.

mvh

Rolf A. Vaglid

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Opprett ny...