Gå til innhold

Ny 3D technologi..


Helge Jordal

Anbefalte innlegg

La oss nå bare håpe for 3DFX sin skyld at ryktene om at antialias på de nye voodoo kortene deres bare kommer til å være støttet opp til 800x600 ikke er sanne, for det er jo ei oppløsning som temmelig snart kommer til å gå av moten.

Vi husker jo all den dårlige kritikken 3DFX mottok da de nektet å støtte 32bit farger på voodoo3 kortene med unskyldningen at "det var ikke nødvendig for man trengte det ikke og at det skulle være umulig å oppnå over 60fps på dagens kort om man gikk fra 16bit farger til 32bit farger", et utsagn flere konkurerende kort produsenter gjorde til skamme og som også kjøperne sa klart i fra om, de ville ha 32bit farger, og salget av Voodoo3 kortene raste rett i dass for 3DFX. Litt synd egentlig, om nå det samme skulle skje for dem med denne anti-alias greia og det at kortene deres visstnok heller ikke skulle støtte T&L som nå er blitt vanlig på nyere kort. Hvis det skulle skje så er det mulig denne aktøren på grafikk kort markedet kommer til å få store problemer før året er omme.

hilsen

Roald Julin

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er noen gode poeng du bringer opp Roald.

Jeg bare håper at de ikke er dumme nok til å gå i den fella du beskriver her.

Jeg synes personlig at 3Dfx har levert bra produkter så langt, det ville være synd om en seriøs aktør skulle forsvinne fordi de bokstavelig talt driter på draget i en så alvorlig besluttning.

For du har rett; Den nye anti-aliasingen er ikke verdt mye hvis den bare støttes opp til 800x600.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Anti-aliasing.

Leste en messerapport hos Firingsquad hvor man hadde fått demonstrert FSAA-effekten på flere spill, bl.a. Falcon 4. Alle "hakkete" og urette linjer rettes opp, og de aller fleste som tippet på oppløsningen, tippet 1280x1024 eller høyere. Med FSAA (Full Screen Anti-aliasing) fremkommer bildet som om det var i en høyere oppløsning. Det er mulig dette bare er markedsføringssprøyt, men det virker jo ikke fullstendig usannsynlig. Ta en titt her: http://www.firingsquad.com/features/gdc2000/roundup/"'>http://www.firingsquad.com/features/gdc2000/roundup/" TARGET=_blank>http://www.firingsquad.com/features/gdc2000/roundup/

Ole K

Lenke til kommentar
Del på andre sider

For "hackere" som vil eksperimentere med f.eks. GeForce-kort, har allerede Nvidia bygget inn antialiasing i den nye Detonator5 driveren. Dette er sakset fra reactorcritical.com:

Probably to show they are not worse than 3dfx, NVIDIA has built in a secret key into the Detonator 5 that enables the full-scene antialiasing (FSAA). Here is what you need to insert into you registry:

To enable:

[HKEY_LOCAL_MACHINE\\System\\CurrentControlSet\\Services\\Class\\Display\\0000\\NVIDIA\\OpenGL]

"EnableFSAA"=dword:00000001

To disable:

[HKEY_LOCAL_MACHINE\\System\\CurrentControlSet\\Services\\Class\\Display\\0000\\NVIDIA\\OpenGL]

"EnableFSAA"=dword:00000000

It may happen that the currently installed driver's settings reside in a section other than '0000'. It can

be '0001', '0002', or something else of that kind. You will easily find the right section, I believe.

The full-scene antialiasing works only under the OpenGL but doesn't require a game (or application) to support that feature.

Les mer på: http://www.reactorcritical.com/cgi-bin/news.cgi?offset=10&count=10&templ=archive.http"'>http://www.reactorcritical.com/cgi-bin/news.cgi?offset=10&count=10&templ=archive.http" TARGET=_blank>http://www.reactorcritical.com/cgi-bin/news.cgi?offset=10&count=10&templ=archive.http

------------------

Mvh

Tom S. Pedersen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Opprett ny...