Gå til innhold

Bjørn Olsen

Members
  • Innholdsteller

    64
  • Ble med

  • Siste besøk

Alt skrevet av Bjørn Olsen

  1. Javist kan man ha erfaringer som strider med statestikken, og avstanden på 2% er jo ikke mye, hvilket betyr at begge selskaper leverer punktelighet i verdensklasse. Men dette er statestikken sas alltid har brukt for og begrunne at de er best i klassen sin! Og den viser stadig oftere at de ikke er det lengre.
  2. Hei, Flight stat er klar med oktober tallene, igjen ble selskapet som reklamerer med å være det punktligste i europa slått av vårt Norske selskap Norwegian. Det er skummelt å bruke slikt i markedsføringen. God helg! The top ten on-time arrival performers among European carriers were: ZN NAYSA - 97.38% DY Norwegian Air Shuttle - 92.13% AP Air One - 91.76% AY Finnair Oyj - 91.52% DB Brit Air - 91.42% DS Easyjet Switzerland - 91.19% RO Tarom - 91.16% SK SAS - 90.7% WA KLM Cityhopper - 90.27% 4U Germanwings - 89.93%
  3. Hei, Klipper inn svar fra Nrk: Hei og takk for din henvendelse. Vi finner en serie som gikk i 1987 som het "Norsk Luftfart" på 7 episoder hvor første episode heter "Norge i luften". Dessverre er det så mye rettighetsbelagt eksternt materiale i denne serien at vi ikke har mulighet til å selge den. Beklager dette. Jeg har spurt om de kan vise den på web tv? Så får vi se hva de sier?
  4. Hei, Takk skal du ha, da har jeg sendt en mail til nrk og spurt om de har denne i arkivet sitt. Og om de kan selge meg en kopi, det burde vel kunne gå an skulle jeg tro.
  5. Hei, Dette klippet er fra en serie som gikk på nrk, tror den gikk på slutten av 80 tallet. Den skulle jeg likt å sett igjen, er det noen på forumet som husker hva den serien het?
  6. Hei Eivind, Dette er ikke et SAS mot NAS innlegg, men et bekymret varsko om fremtiden til SAS. NAS opplevde problemer på vigra i går men det har ikke noe med SAS sine finnansielle problemer og gjøre. Jeg personelig ville syntes det var trist om SAS måtte gi tapt fordi de ikke klarer å omstille seg, jeg har mange gode minner fra tiden da SAS fløy dc9 med dragelivery. Det var flyturer med mye motor lyd bak ved vingen, bråka så du ble ør i hodet men for meg var det musikk i ørene. Men har SAS råd til og fortsette som før, de gjør mange endringer men holder det? Skulle SAS gå konkurs vil nok noe oppstå i asken etter SAS. Bare se på Sterling. Mulig at det ville hvert det beste!
  7. Hei, Emisjons pengene skulle opprinelig brukes på å redusere gjeldsgraden, men er brukt opp. Hva nå? Da må det en ny emisjon på plass ellers er det kroken på døra om ikke lenge. SAS må redusere utgiftene sine. Sakset fra Boarding.no SAS fikk våren inn seks milliarder svenske kroner i en nyemisjon. Pengene skulle brukes til å redusere flyselskapets nettogjeld fra 23 til 17 milliarder. Nå viser den siste balanseregningen at pengene er brukt opp og at SAS sin nettogjeld innklusive leasing er tilbake på 23 milliarder, melder danske Børsen og svenske Nyhetsverket.se Fjerde kvartal er normalt årets verste for flybransjen og Børsen tror at nettogjelden lett kan bli større enn dagens 23 milliarder.
  8. Hei Tor, Du viser til at mange er blitt arbeidsledige som følge av LCC inntreden, men glemmer å nevne alle de nye arbeidsplassene som er skapt. Og man kan ikke sammenligne trygdeutgifter, med det og holde et selskap kunstig i live, som sammtidig konkurerer på og med penger de faktisk ikke har råd til å bruke for og skaffe seg et kunstig godt produkt. Når det gjelder toppleder lønning vet jeg at SAS ligger over, men du glemmer en viktig ting. Toppsjefen i selskapet som du kaller slesk, han har faktisk satset sine private penger for og skaffe arbeidsplasser i landet. Han satset alt og klarte å skape noe nytt, det står det stor repsepkt av. Men han tar ut en lav lønning, men som eier av noe er han millionær. Men det skyldes da også det faktum at han våget å satse.
  9. Hei Gunnar, Du har rett, det er krise emisjonen på 6 milliarder jeg sikter til, der ca 3 milliarder ble gitt i statsstøtte fra de Skandinaviske landene. Et utrolig stort tall, 865 millioner bare fra Norge. Alt i alt ønsket jeg og belyse at punktelighet har sin pris, og at det er en av mange faktorer for og holde rutetiden til enhver tid. Jeg tror ikke at SAS har råd til å drive videre med den fly og crew planningen de har i dag, om og når de endrer den vil man få fler utfordringer med og holde rutetiden. Det er ikke kun fly og crew planning som tapper SAS for penger, den skuta lekker fra mange hull. Og jeg vet man jobber med å tette de, men lange bakkestopper er et av flere store hull. Det ble oppfordret til boikot av NAS, som du selv viser til er det to forskjellige selskaper vi snakker om. Alle har vi jo et valg når vi skal bestille billetter, men boikott er et kraft utrykk i mine ører. For på tross av at jeg mener SAS sløser med mine skattekroner ønsker jeg ikke og oppfordre til boikott av selskapet. Jeg tror det koster for mye for SAS og sikre punkteligheten sin, og jeg mener at staten ikke budre eie konkuranse utsatte bedrifter. Det store spørsmålet blir jo hva skjer nå som SAS snart må ut og be sine eiere om mere penger? Svaret får vi i løpet av neste år. Den Svenske stat har alt sagt at de ikke vil støtte en ny emisjon, dette blir spennende.
  10. Hei,om denne blir for OT kan en mod legge den i egen tråd. Men jeg har følgende tanke å kaste inn i denne debatten. Har dere tenkt på hvorfor Norwegian har litt lavere on-time? Hvilke utgifter har SAS sammenlignet mot NAS i det å produsere en setekilometer eller cask? Jo nesten det dobbelte, i år måtte SAS be det Skandinaviske folket om mer penger for og holde seg flygende, den luksussen har ikke NAS. Og tro at den prisen du betaler for og komme frem på tid med SAS kun står på bunnen av flybilletten blir feil. Du betaler faktisk over skatteseddelen også. SAS må snart be om mer penger for og klare å tilby flyreiser på tid? De har alt for lange bakkestopper, den luksusen har ikke NAS, de må ha høy utnyttelse på flåten for og kunne tilby lave priser. Derved har de også en noe lavere punktlighet. Den dagen SAS får ned cask mot det nivået de må ha for og kunne tjene penger, ja den dagen skal vi sammenligne produkt og punktelighet. Jeg bare håper SAS klarer det, alternativet er konkurs, for de kan ikke fortsette å selge billetter med tap og topp punktelighet. Det koster mye penger, alt for mye for og kunne holde den punkteligheten de har i dag. Så mitt spørsmål blir, er det verdt det? Og bare for og ha sagt det, jeg er sterkt i mot å støtte SAS over skatteseddelen, klarer de ikke å tjene penger på billetten alene, ja da er det bare å stenge butikken desverre. Men å oppfordre til boikott av NAS blir for drøyt, skulle SAS fortsatt få støtte av de Skandinaviske landene vil nok NAS tape i det lange løp. Da ender vi opp med skyhøye billett priser igjen og ingen andre aktører som tør og nærme seg landegrensen, hvem kan konkurere mot staten? Ingen, da har vi topp punktelighet og ditto priser. Er vi alle fornøyde da?? For du tror vel ikke du får en flybillett til ARN for under tusenlappen med de kostnader SAS har når de igjen er monopolister. Men flyet gikk på rute:-) Bare en tanke!
  11. Hei, jeg er ny på forumet. Eller det vil si tilbake etter 10 år! Jeg ser at mye har skjedd, og nå vil jeg forsøke å ta hobbyen et skritt videre. Syssler med tanken på å bygge en 737 simulator, ser at det vil kreve tid, penger og tålmodighet. Jeg lurer derfor på følgende, hvilken utgave egner seg best av fs9 og fs 10 til å bygge denne simulatoren rundt? Jeg må kjøpe inn en pc til simmulatoren også, ser at det fortsatt anbefales kraftige maskiner til å kjøre simulatoren med. Er det noen som holder på med slike prosjekter der ute som kan gi meg noen tips? Er det noen opplagte tabber man bør unngå? Smart å lære av andres feil og suksess. På forhånd takk, hilsen Bjørn.
×
×
  • Opprett ny...