Gå til innhold

Jon Egil Ursin

Members
  • Innholdsteller

    228
  • Ble med

  • Siste besøk

Innlegg skrevet av Jon Egil Ursin

  1. Veldig bra, men litt superpirking som mange proffe også sier feil..

     

    En annen metode er "SAS123, turn left/right by 20 [two zero] degrees, report new heading"

     

    "by" skal ikke være der

     

    "SAS123, fly heading (fordi flyet er på egennavigasjon på STAR) 190, vectors for ILS 01R"

     

    "vectoring" er korrekt, slik det stod det andre stedet.

     

    Ref: BSL G5.1

     

  2. Ut fra det jeg leser i BSL F 1-1 er det ikke krav om bruk av landingslys.

     

     

     

    § 2-14. Lanterneføring for luftfartøy i luften og på land eller islagt vann

     

    (1) Med de unntak som fremgår av femte og sjette ledd skal luftfartøy under flyging i tiden mellom solnedgang og soloppgang føre følgende lanterner: a) antikollisjonslanterner, i den hensikt å tiltrekke seg oppmerksomhet når luftfartøyet er utstyrt med slike lanterner, og

    b) navigasjonslanterner, i den hensikt å indikere luftfartøyets flygebane i forhold til en iakttaker som ikke oppholder seg ombord i luftfartøyet. Andre lys som kan forveksles med lyset fra navigasjonslanternene skal ikke vises.

     

     

    (2) Med de unntak som fremgår av femte og sjette ledd skal luftfartøy i tiden mellom solnedgang og soloppgang vise lys i samsvar med følgende: a) alle luftfartøy i bevegelse på ferdselsområdet på en flyplass skal føre navigasjonslanterner i den hensikt å indikere fartøyets bevegelsesretning i forhold til en iakttaker utenfor luftfartøyet. Andre lys som kan forveksles med lyset fra navigasjonslanternene skal ikke vises.

    b) alle luftfartøy på ferdselsområdet på en flyplass skal føre lanterner i den hensikt å indikere fartøyets strukturelle utstrekning med mindre luftfartøyet er stillestående og på annen måte tilstrekkelig opplyst eller belyst, eller området det befinner seg på er merket med hinderlys. Når luftfartøyet ikke er utstyrt med slike særskilte lanterner som er nevnt, føres i stedet navigasjonslanterner.

    c) alle luftfartøy i bevegelse på ferdselsområdet på en flyplass skal føre lanterner i den hensikt å tiltrekke seg oppmerksomhet når luftfartøyet er utstyrt med slike lanterner. Når luftfartøyet ikke er utstyrt med særskilte lanterner for formålet, føres i stedet antikollisjonslanterner når slike finnes.

    d) alle luftfartøy i bevegelse på ferdselsområdet på en flyplass med motor(er) i gang skal vise dette ved å føre lanterner når fartøyet er utstyrt med lanterner for dette formål. Når luftfartøyet ikke er utstyrt med særskilte lanterner for formålet, føres i stedet antikollisjonslanterner når slike finnes.

     

     

    (3) Med unntak av femte ledd skal alle luftfartøy under flyging og som er utstyrt med antikollisjonslanterner, også vise disse lys i tiden mellom soloppgang og solnedgang.

     

    (4) Med unntak av femte ledd skal alle luftfartøy: a) som beveger seg på ferdselsområdet på en flyplass og som er utstyrt med antikollisjonslanterner, eller

    b) som befinner seg på ferdselsområdet på en flyplass og som er utstyrt med særskilte lanterner for å vise at motoren(e) er i gang, også vise lys fra disse lanterner i tiden mellom soloppgang og solnedgang.

     

     

    (5) En fartøysjef kan slå av eller redusere intensiteten på hvilke som helst av de blinkende lanterner som luftfartøyet fører for å oppfylle kravene i denne paragrafen, såfremt det er klart eller sannsynlig at lyset fra lanternene: a) i alvorlig grad influerer på tilfredsstillende utførelse av fartøysjefens plikter, eller

    b) fører til at iakttakere utenfor luftfartøyet blir utsatt for skadelig blending.

     

     

    (6) Bestemmelsene i første og annet ledd får ikke anvendelse for seilfly og bemannede friballonger som i tiden mellom solnedgang og soloppgang skal føre lanterner spesifisert i forskrift om bruk av seilfly og forskrift om luftfart med friballong i BSL D.

     

  3. Fordi for å fly motorfly trenger du sertifikat og tingene styres av LT(les myndighetene). Seilfly, Mikro etc styres av NLF(brukerne selv) og de utsteder beviser. Jeg vil ikke vært komfortabel med bare 5 timer seilfly for å få det beviset..

     

  4. Svar: 1000 fot vertikal seperasjon er hovedregel, men oceanic clearances(feks bodø acc gir til fly til USA fra østen) er vel 2000 fot om jeg husker riktig.

     

    --thomas

     

    Feil, trenger bare 1000ft oceanic også (under FL410 som andre steder). Noen andre steder i verden er det 2000ft over FL290.

  5. Værobservasjoner fra Flesland viser at vinden kl. 1020 var 220°' date=' 20 kt med vindkast på 30 kt og vindskjær i sydenden av rullebanen. Vinden i 1 200 m høyde var 200°, 29 kt med vindkast på 39 kt. Det var byger i området, og varselet gikk ut på at det temporært kunne ventes regnbyger og bygeskyer. [/quote']

     

    Her tror jeg de har rotet litt med værdataene sine. Det er en vindmåler på Liatårnet/Sotratoppen som er på ca 1200ft og en på Ulrikken som er på ca 2200ft. Sikkert bare en trykkleif.

     

    Noen som vet om denne flytypen er spesielt brå i en evt stall?

  6. F.eks. fikk jeg lov til å snike inn min C172 mellom 2 jet'er med 4 miles separasjon siden jeg hadde begge flyene i sikte og tårnet her kjenner meg og vet at jeg kan være effektiv.

     

    Det hørtes veldig tett ut :), min "rekord" var nummer 5, cleared to land. I Norge går det vel ikke an å få mer enn nr 2, og da kan ikke nr 1 være lenger ute enn terskelen egentlig..

  7. Det var eigentleg berre ein ting eg reagerte på i den filmen der. Det var at han dreia propellen irundt MED "fartsretninga". Det er jo ikkje akkurat smart. Det KAN jo vere at ein av magnetane har brudd i leiaren som slår dei av' date=' og dermet er "hot". Dersom det er tilfellet, KAN motoren i verste fall starte eller i allefall gi et realt spark til vedkommande som snur på propellen. Me er trente til å ikkje gjere det der, men om me MÅ snu propellen, så skal me snu den imot dreieretninga og stå godt klar. Han stod jo MIDT i rotasjonsområdet til propellen og eg vil IKKJE vera han om den får ein "fire" og slår rundt ein runde eller i verste fall tenner.

    [/quote']

     

    Det er standard prosedyre i Bergen Aero Klubb. Grunnen er for å sjekke at kompresjonen er lik i alle sylindrene. Hadde selv ikke gjort det før jeg begynte der, og jeg passet på å holde god avstand i tilfelle noe skulle skje(Murphy..).. Vi fikk beskjed om å gjøre det i rett retning. Nå har jeg flyttet og flyr ikke lenger for BAK, så mulig det er endret??

  8. Når begynte vi å tro på det som står i avisa?

     

    Det er ikke bare trist å flytte folk, det er også veldig dyrt. Mange velger helt sikkert ikke bli med (ref flytting av tilsyn og TR kontrollsentral..) og det blir fort enda dyrere.. Dersom flytting av rullebanen er en løsning er det blligere og bedre enn å tvangsflytte folk. Dette er min mening, da er det bedre å flytte nesten alt til Ørland og ha QRA på Andøya.

     

    Idag har Bodø hatt et skikkelig snøvær hele dagen, ny rekord for meg i Bodø (1,5år), men heldigvis er været OK i Trøndelag..

     

    (Flesland har helt klart begrensninger ja, det som begrenser mest idag er parkeringsplasser og taksebaner som om det skulle ha noe med saken å gjøre..)

  9. Jeg kan godt tro på at området rundt Evenes er det mest befolkede i Nord-Norge, men at å flytte masse folk dit er en bra løsning er jeg totalt uenig i. Det er kostbart både i penger og personlig "lidelse" for de innvolverte. Da er det bedre å bygge en ny rullebane i Bodø, evt beholde det slik det er idag, med halvparten på Ørland. Litt ille om alle norske jagerfly skal være satt på bakken på Evenes pga "sørvesten" eller minima på innflygning fra sør..

×
×
  • Opprett ny...