Gå til innhold

Petter Callin

Members
  • Innholdsteller

    25
  • Ble med

  • Siste besøk

Innlegg skrevet av Petter Callin

  1. Noen som vet hvilke flyselskaper som flyr hvilke ruter med Canadair Regional Jet fra Gardermoen? Jeg vet at i hvert fall Lufthansa flyr CRJ til Hamburg, men billettene ser ut til å være svinedyre med mindre man flyr grytidlig om morgenen.

  2. Så kult ut det! Ca. hvor mye kan man regne med at en slik tur er "verd", dvs hvor mye hadde det kostet hvis det ikke hadde vært auksjon? Og med fare for å virke veldig dum: hvordan legger man inn bud? Jeg har registrert meg på siden, men ser fortsatt ingen steder hvor jeg kan gi bud på flyturen (bare på masse drit til høyre på siden).

  3. Hvor store avgifter er det snakk om her? CO2-kalkulatorer opererer vel bare med rundt 50 kr for tur-retur innenlands, som er det det koster med tiltak som gjør turen CO2-nøytral. Er pris jeg med glede betaler. Som flyinteressert har jeg jo ikke akkurat lyst til å fly noe mindre fremover, men jeg betaler gjerne for å nøytralisere forurensingen.

  4. Artikkel i Aftenposten: http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article1683231.ece

     

    Det jeg stusser mest på, er dette utsagnet: "Men ifølge Luftfartstilsynets EU-liste er det ikke ulovlig å ha med seg kniv om bord, såframt bladlengden er under 6 centimeter og kniven ikke skal brukes til terrorformål".

     

    Hva er dette for en idiotisk regel? Ser for meg følgende samtale:

     

    Sikkerhetsvakten: "Skal du bruke kniven til terrorformål"?

    Terroristen: "Nei"

    Sikkerhetsvakten: "Ok, bare ta med deg kniven ombord, og ha en god reise!"

  5. Sjekk denne fra db:

    Jeg leste om noe programvare til et jagerfly som kræsjet hver gang flyet gikk inn for landing et sted i Israel. Det var deling på 0 som slo ut programvaren, konsekvent. Ingen skjønte hva det var, før noen kom til å tenke på det faktum at flyplassen lå langt under havnivå. Stedet var i nærheten av Dødehavet tror jeg, og ingen hadde tenkt på at et fly skulle fungere under 0 m over havet.

    Utrolig at folk ikke sjekker noe så kritisk som koden i et fly bedre. Hver eneste gang man skriver en linje med kode, bør man tenke seg om i minst 10 sekunder om det er noen teoretisk mulighet for at noe kan gå galt. "Her deler jeg med høyden over havet. Vil det alltid gå bra?" I vanlige dataprogrammer har man selvsagt ikke tid eller penger til så grundig analyse, og det er bedre å satse på bugtesting. Men når det gjelder koden i et fly bør man nok ta seg bryet!

  6. Hvordan går dette med ILS-landinger? Med idle på motorene blir jo nedstigningen mye brattere enn de vanlige 3 gradene? Eller er det underforstått at den aller siste delen av innflygingen foregår som normalt med vanlig motorbruk? Men dette blir jo også litt suspekt, siden man da nærmer seg glideslope ovenifra...

  7. Jeg var bevisstløs med hodet på puta... ...som jeg alltid er så tidlig på morgenen med mindre jeg er på jobb...

     

    For min del kan jeg avslutte den setningen litt tidligere:

     

    Jeg var bevisstløs med hodet på puta... ...som jeg alltid er så tidlig på morgenen.

     

    Forferdelig trisk sak, forhåpentligvis finner de snart ut nøyaktig hva som skjedde, så vi kan hindre at noe lignende skjer i fremtiden.

  8. Den gyldige AIP for Norge finner du her!

    Trykk "I agree" og vips så er du online med oppdaterte kart for samtlige av de største flyplassene i Norge!

    Jeg har lurt litt på den siden der. Når jeg etter hvert får valgt en bestemt flyplass kommer det bare opp litt tekst som sier hvilke charts som burde vært der, men ingen linker eller ting man faktisk kan laste ned. Er det flere som har samme problem, eller er det et eller annet galt med browseren min? (har prøvd både IE og Opera)

  9. Takk for tipset! Er vel ikke store sjanser for å vinne da... Og man må vel selv betale reise til Singapore og hjem igjen fra Sydney. Men det hadde vært sinnsykt kult å vinne likevel!

×
×
  • Opprett ny...