Gå til innhold

Kurt B. Helgenes

Members
  • Innholdsteller

    306
  • Ble med

  • Siste besøk

Innlegg skrevet av Kurt B. Helgenes

  1. mhm,såg den,ja!:)

     

    Vinden den dagen var veldi variabel,ja! ""

    Litt kastevind fra alle kanter og pga. byggningene å haugene rundt flyplassen vår her,blir det en turbulens når man kommer inn på 25(fra øst)...

     

    nå er det sikkert flere som vet og kan mer enn meg om dette her,menmen...

  2. ...og igår var det en Dornier 328 innom, i BA-farger...

     

    Er ikke det Sun-Air sine Dornier 328,det? Jeg vet dem har leaset/kjøpt noen av dem...

  3. Synes det virket litt rart at de skulle reversere motorene før de var nede på bakken, men jeg vet ikke nok om dette til å påstå at slik ikke forekommer, synes bare det hørtes litt spessielt ut.

    Du fikk ikke tatt en titt på motorene, for der ser man når man reverserer de?

    Jeg ville valgt å tro at det var noe annet som gjorde at du hørte den lyden, og det som kan virke som en "brems" i luften er somregel de siste hakkene på flaps skalaen, 30' - 45'.

    Det kunne også vært spoileren som ble tatt i bruk før de tok i bakken, dette vil bremse flyet og delvis ødlegge evt. løft..

     

    ATR( i hvertfall ikke 42..) har ikke spoilers.

    Den oppbremsinga som du har fölt, kan väre når dem setter condition-levers i max..

     

    Jörgen: ATR har kan heller ikke reverseres i luften. Först når man får weight-on-wheels fjernes sperren og man kan reversere..

     

    Vi gjorde en feather-test på ATR'n der vi sto i ro på bakken med motorene av..så trykte mekanikarane på en switch og bladene vridde seg sånn som de gjör i max power..ganske mye vridd,altså! ""

  4. Jeg er nå i Alanya i Tyrkia...her det forövrig veldig varmt, og det er en räva PC jeg er på! På bakrommet på hotellet faktisk!

    Men til saken..!

    Jeg satt på flyet, og leste "Flynytt", så går det en nokså femi stuart forbi meg, og ser på bladet mitt. Så snur han, spör hva jeg leser, og om jeg er flyinteressert. Og gjett hva undertegnede fikk lov til?

    Cockpit helt til landingen, på klappsetet! He, he!

    Nå gleder jeg meg til tilbaketuren, for da har han lovt meg at jeg kan sitte der hele veien. Det er samme kapteinen! Hö, hö! ""

     

    Her er det forövrig 45 grader...puuuh!

     

     

    hvilket fly og flyselskap fløy du ned? ""

    Høres fint ut..Sydentur og jump ned og opp! ""

  5. Jeg kan tenke meg at det egentlig er veldig fort gjort hvis man gjør en visual approach,som f.eks i poznan(jeg mener det var POZ "")..der ligger jo militær flyplassen i baneenden av hovedflyplassen..og runway plasseringa ser helt lik ut på begge banene.

     

    Jeg var med en LOT ATR ned der og vi avbrøt finalen rett etter establisment på final..vi måtte gjøre en 180*..før vi kunne lande

  6. det er så dumt gjort.. en gang så sto jeg utenfor et DAT-fly da det kom inn fra siste rute fra OSL, kom en mann ut av flyet med ett belte rundt livet, som om det var et vanlig belte. Det viste seg for å være ett setebelte, så kom jeg inn i flyet og så jeg at ett var borte.. Det er så idiotisk! Samme er det for dem som stjeler Safety Cards!

×
×
  • Opprett ny...