Gå til innhold

Andreas Karlsen

Members
  • Innholdsteller

    250
  • Ble med

  • Siste besøk

Innlegg skrevet av Andreas Karlsen

  1. Jo, å kalle det en nesten-ulykke synes jeg faktisk er å "blåse" saken opp. Klart, hadde ikke SAS-flyet hadd TCAS ville det vært en nesten-ulykke, eller, i verste fall, en ulykke. Men så lenge TCAS'en funket utmerket og dirigerte SAS-flyet bort fra faresonen, kan man heller kalle det en hendelse.

  2. Gratulerer Narvik!

     

    Å røst sitter igjen med det [piiip] Kato [piiiip] uproffesjonelle Air (Husk at dette IKKE gjelder pilotene).

     

    Et lite spørsmål på slutten:

     

    Hvem sto på Evenes med tekniske problem i dag?

     

    Er det ikke Lufttransport som flyr den strekningen nå?

  3. Dette kunne vi lese i dagens utgave av Nye Troms. Som dere kan lese her , står det at forsvarsdepartementet gir stoppordre for all videre utbygging på Sola som samlokalisert base for kystvakt- og fregatthelikoptrene. Det står også at Bardufoss skal vurderes som en felles base for hele Forsvarets maritime helikoptervirksomhet.

  4. Fra 31. mai kutter SAS den årlige støtten på 8 millioner kroner til NAC. SAS mener at staten bør finansiere skolen. Så den eneste muligheten for NAC som det ser ut nå, er samarbeid med universitetet i Tromsø slik at det blir et treårig bachelorprogram i luftfartsfag.

    Les mer her

  5. Ok. Trodde at de samarbeidet også jeg. Trodde feks. at hvis man skulle fly med SAS fra a til b og sas ikke fløy hele veien, men bare halve, så kunne man fremdeles kjøpe bilett hos sas for hele veien bare at man byttet fly til ett annet selskap i Star aliance.

     

    Det var det jeg mente. Tror ihvertfall det er sånn.

×
×
  • Opprett ny...