Gå til innhold

Et lite eventyr til Polen


Frode Danielsen

Anbefalte innlegg

Førstkommende søndag reiser jeg til Rzeszow (øst for Krakov) i Polen for å være med å hente et fly av typen Antonov AN-2 [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/tongue.gif[/image](les mer om flyet her: http://www.dragonaviation.com/"'>http://www.dragonaviation.com/" TARGET=_blank>http://www.dragonaviation.com/ )

Flyet skal til Stavanger for å brukes av Stavanger Fallskjerm Klubb. Årsaken til at denne typen fly er valgt er at det er et mellomstort fly som tar passe antall hoppere og er ikke like dyrt å vedlikeholde som en turbin maskin. Dette flyet har er en stjerne-stempel motor og er faktisk verdens største en-motors stempel fly.

Selv har jeg ikke noe flysertifikat, men som fallskjermhopper og generelt fly-interessert måtte jeg bare bli med. Ser ikke bort ifra at det blir muligheter til å holde litt på stikka og vel så det... [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/cool.gif[/image]

Full rapport om tilbaketuren med bilder dukker opp i løpet av uke 16!

For øvrig skal flyet utstilles og brukes i forbindelse med fallskjermoppvisningen som skal være på http://fly.to/solaairshow" TARGET=_blank>Sola Airshow

 

------------------

Mvh

Frode

[Edited by Frode Danielsen 07-04-2000.]

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hai!

Hadde da ikkje tregt å reist heilt til Polen for å hente ein så maskin. Viss eg ikkje tar mykje feil så står det ein AN-2 utenforbi Flymuseumet på Solasjø(?).

Etter det eg har hørt så fekk den indratt flytilatelsen(Stemmer det?).

Helsing Andreas

PS! Fint Fly forresten!!!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

quote:

Originally posted by Andreas Sunde:

.....Etter det eg har hørt så fekk den indratt flytilatelsen(Stemmer det?).

Hvis flyet skal løfte fallskjermhoppere er det vel et lite poeng at det er godkjent for å fly - dvs at det ikke har inndratt flytillatelsen?

God tur til Polen til dere som skal hente en flydyktig "russer"-maskin!! Jeg gleder meg til en heftig skildring av turen nordvestover!!!

Hilsen Roald

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

quote:

Originally posted by Roald Hansen:

Hvis flyet skal løfte fallskjermhoppere er det vel et lite poeng at det er godkjent for å fly - dvs at det ikke har inndratt flytillatelsen?

Flyet som står utenfor flymuseet på Sola ble brukt av fallskjermklubben tidligere. Jeg kjenner ikke godt nok til politikken bak hvorfor vi ikke fikk bruke det (det er nå noen år siden).

Nå i nyere tid ble det undersøkt om tillatelse til å operere et annet øst-europeisk fly, men tilbakemeldingen var da at de heller så at fallskjermklubben valgte AN-2 på ny, da dette var et fly de nå kjente. Forstå det den som kan. Forhåpentligvis er dette kun halve historien.

------------------

Mvh

Frode

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Opprett ny...