Gå til innhold

Marius Risan

Members
  • Innholdsteller

    218
  • Ble med

  • Siste besøk

  • Dager vunnet

    13

Innlegg skrevet av Marius Risan

  1. Den 7.12.2023 klokken 11.45 skrev Geir Haugmo:

    MSFSFR.png

    Hei. Det ser riktig ut sånn som det, den fjerde filen er bakgrunnsbilde og den vises ikke med. Det er mulig å få den synlig mener jeg, er noe du kan huke av for i scenery packaging order, men det har ikke noe betydning egentlig.

    Jeg har ikke selv fått testet FBU etter nyeste sim update, noen andre som opplever problemer også?

    • Thanks 1
  2. Den 12.11.2023 klokken 21.57 skrev GFKSim:

    Hei,

    Den nye Fornebu vises ikke i FS2020. Den gml. ble fjernet før ny installasjon. Er det noen fix?

    Mvh Egil

     

     

    Som nevnt over, at alle 4 mappene ligger inne.

    Du kan tillegg ta en titt på bildet "priority-order" som ligger i "hovedmappen" sammen med de 4 scenery mappene. Hvis du aktiverer "packaging reorder tool" i spillet under settings -> experimental -> packaging reorder tool så ser du prioriteringsrekkefølgen. Den skal matche med bildet jeg snakket om.

     

  3. God kveld. Da var det tid for ny oppdatering av Fornebu. Noe som lenge har irritert meg er at høyden på flyplassen flere steder er veldig feil, spesielt ved starten av RW06 som lå alt for høyt. Har nå kranglet mange timer med MSFSs terrengverktøy og laget helt ny høydemodell/terreng for flyplassen. Har også fått lagt inn korrekt gradering/stigning av rullebanene iht. høydedata fra navigasjonskartene som ligger tilgjengelig online. Utover det har jeg fått på plass et par til bygninger, fjernet de statiske flyene fra gatene (etter flere har sendt ønske om dette) men det er primert høydejusteringen oppdateringa går ut på. Lar bildene prate for seg selv (ja jeg er veldig fornøyd med hvordan utbyggeren ved RW06 ble 😁 )

    118 123a

     

    122 113 115 126

    Oppdateringen er som vanlig tilgjengelig på flightsim.to

    https://flightsim.to/file/24409/enfb-fornebu-airport-closed

     

    Gi meg gjerne tilbakemelding på hvordan rullebaner/taxebaner er i bruk. Har testet en del selv, men mye mulig jeg har oversett noen områder hvor det kan være humpete ;) 

     

     

    • Like 7
  4. Takk for hyggelige tilbakemeldinger. Er det for-øvrig noen her inne som også kontrollerer på vatsim og som vet om det er mulig å hente inn FBU på «scopet» deres? Polaris og ENGM_APP dekker jo området, hadde vært kult å brukt flyplassen litt online også.

  5. God kveld. Utviklingen fortsetter her. I grove trekk så har jeg korrigert litt på taxebaner ved terminalen, lagt til flere stands, laget custom bakke-merking for nummerering av stands + div annet merking på asfalten, fått på plass fuel-siloene ved sjøflyhavna. Har også gjort mye forbedringer på 3D modellene samt tatt en skikkelig runde med dynamitt og gravemaskin rundt omkring hele flyplassen. Har både glidebane og localizer på 06 og 24 med denne versjonen, dersom noen skulle hatt problemer med forrige

    110 99 101 103 107 88 109 108

    Tilgjengelig her ENFB - Fornebu Airport » Microsoft Flight Simulator

    • Like 1
    • Thanks 3
  6. 19 minutter siden skrev Geir Haugmo:

    Jeg har samme problem.

    Alt er fint på 24, men glidebanen mangler på 06.

    Rare greier. Skulle tro det ikke har med prioritet å gjøre, men at glidebanen på 06 er deaktivert et annet sted.

    Jeg har ikke noen kunnskap med å gå inn i navdata filer så jeg er foreløpig blank.

    Rart. Da skal jeg grave litt og se hva jeg finner frem til :) 

  7. 11 timer siden skrev Geir Haugmo:

    Hei.

    Er det bare hos meg eller er glidebanen ute av drift på RWY 06?

    Er det mulig å legge ENFB inn i PMDG. Det blir mye warnings da FMC`n ikke skjønner at flyet er i ferd med å lande? 🙂 

    Artig lell.

    ILS 06 skal virke, gjør ihvertfall det hos meg. Bruker du navdata fra navigraph? Isåfall må du lese på den readme filen som forklarer hvordan du endrer på prioriteringen av scenery for å få det til å virke, ILSen ligger nemlig i navdata pakken.

    Er mulig å manuelt kode inn dataen for ENFB i FMC til PMDG, men det er svært tidkrevende og må gjøres på nytt hver gang navdata oppdateres. Om du vipper ned bryteren "terrain inhbt" under FO sin skjerm så slipper du at flyet skriker på deg ;)

    • Like 1
  8. Var litt rask på avtrekkeren når jeg lastet opp siste update. La merke til sist gang jeg fløy at det nærmest ble ekstremvær rundt oslo-området, og METAR på FBU viste over 40 knop vind. Viser seg at MSFS henter værdata basert på ICAO kode om det finnes METAR tilgjengelig. Oljeplatformen Statfjord B har overtatt ICAO koden ENFB, så dette lagde trøbbel med været. Var derfor desverre nødt til å endre ICAO til XXFB for FBU.

    Ny oppdatering tilgjenglig as we speak. 

    ENFB - Fornebu Airport » Microsoft Flight Simulator 

    • Like 1
  9. Godt nyttår til alle her inne.

    Jeg har fått puslet litt videre med FBU i juleferien. Har fått finjustert litt på localizeren til RWY06 (så man faktisk blir guidet til rullebanen og ikke inn i bukta ved siden av😅), lagt inn Drammen og Fornebu VOR, samt Asker, Grefsen og Solberg NBD så det nå er litt greiere å navigere seg inn til flyplassen. Har i tilllegg laget en enkel instruks for hvordan man kan legge inn ENFB i databasen til PMDG (ikke SID/STAR enda, kun flyplassen).

    79

     

    80

    Ligger tilgjengelig på flightsim.to :) ENFB - Fornebu Airport » Microsoft Flight Simulator

     

    • Thanks 2
  10. Til tross for at jeg har bygd flyplassen har jeg faktisk aldri brukt den til å fly en full flight. Etter å ha sett den nydelige repainten i klassiske SAS farger til PMDGs 737 på flightsim.to fikk jeg et kall.

     

    På bakken stand 25 en fin vinterdag.

    1

    Litt kreativ departure grunnet mangel på SID i navdata

    2

    Lineup RWY24

    3

    Må være litt kreativ for å få plottet in en nogenlunde riktig innflyvning til ILS RWY24. Lagt inn FIX for ENFB med radius på 15nm og radial 061/241. Funker også å tune in FBU VOR med samme kurs. 

    4

    Fornebu traffic, scandinavian 188 established ILS 24.

    5

    Localizer er offset.

    6 7 8

    Tilbake på gate 35

    10 11

    Nesten iht til kart ;)

    12 13

    Takk for meg :)

     

    • Like 8
  11. Fått på plass litt fler 3D modeller. Desverre vanskelig å få alt helt riktig da det er dårlig med referansebilder å bruke samt jeg aldri fikk muligheten til å oppleve FBU for egne øyne. Det begynner nå hvertfall å ligne noe på bildene jeg har tilgjengelig :)

     

    50

     

    51 52 53 48

    More to come ;)

    • Like 6
    • Thanks 2
  12. Fikk det til å funke nå Kjetil, takk for hjelp. Av en eller annen grunn virker ikke exclude-funksjonen i prosjektfilen jeg allerede bruker, så måtte lage en ny prosjektfil kun for å eksludere lysene :)

    • Like 1
  13. Da er ny versjon lastet opp på flightsim.to. Ny versjon inkluderer da nytt luftfoto, justert bakkehøyde RWY06, diverse nye byggninger, apron-belysning og diverse annet smått. 

    39 40 41 42 43 44 45 46

     

    Sliter for øvrig veldig med masse lys midt inne på flyplassområdet. Antar at dette er noe som er automatisk generert i simmen. Har forsøkt alt mulig av polygons og rectangles med alle excludes huket av. Noen som har vært borti noe lignende problem og har en løsning?

    47
    • Like 1
    • Thanks 2
×
×
  • Opprett ny...