Gå til innhold

Ilmar Wilbers

Members
  • Innholdsteller

    51
  • Ble med

  • Siste besøk

Innlegg skrevet av Ilmar Wilbers

  1. Fot og celsius

    (Tempratur-Duggpunkt) x 1000ft/2.44 = skybas

    Eller slik vi lærte det, litt enklere å huske:

    (Temperatur-Duggpunkt) x 400 = skybas i ft.

     

    Det er muligens noe mer unøyaktig, men det er jo bare en tommelfingerregel. Det er i hvert fall denne som brukes i ATPL-bøkene våre.

     

    ilmar

  2. Men jeg kom på en ting, siden du likevel er her; på side 2 står det følgende: You can see videos of such parachutes in action at http://www.airbornesystems-na.com/spinstall.html.

     

    Men jeg kommer bare til en side som er nesten like rotete og tunglastet som Fritjof Arngren's. (ok, kanskje litt overdrevet da...) Er det bare jeg som ser dårlig, eller ligger ikke den videoen der lenger? smile

    Det er ikke den samme siden som før, ser ut til at domenet er parkert. Lenken er også fjernet fra den opprinnelige artikkelen (http://philip.greenspun.com/flying/cirrus-sr20).

     

    ilmar

  3. En ting jeg ikke får til å stemme, i artikkelen står det både

    ...og mye høyere takhøyde over seteradene.

    samt

    ...lysknapper og luftdyser blir plassert mye nærmere passasjeren enn i dagens løsning.

    Så taket er både høyere samtidig som dysene er nærmere??? Eller er dysene og lysene et annet sted enn i taket?

     

    ilmar

  4. Kjipt at både Norwegian og Widerøe er utsolgt på justplanes (og dermed får ikke andre butikker tak i nye, heller). Det samme gjelder nettbutikken her på FS.

     

    nakshop.no har fremdeles DVD'en til Norwegian, bestilte den derfra og Braathens fra FS. Skulle gjerne hatt Widerøe...

     

    ilmar

     

  5. Pressekonferanse: 50 sårede, 9 døde. Flyplassen ble stengt, men etterhvert tok de ned flyene som var i luften. Vet ingenting om årsaken foreløpig. Neste pressekonferanse kl. 16. Rykter om for lite bensin (derfor ingen brann), ingen kommentar. 4 besetningsmedlemmer blant de omkomne (ikke bekreftet).

     

    ilmar

  6. Hei,

     

    Har folk her fått Flynytt i postkassa? Så det på Narvesen i dag, og ifølge nettsiden skal det være ute hos abonnementene, men jeg har ikke sett noe. Spør fordi jeg ba om å abonnere tidligere i år, og lurer på om de har fått det med seg.

     

    ilmar

  7. Norwegian Air Shuttle ASA har bestilt 42 nye fly av typen Boeing 737-800 med Blended Winglets. Flyene har en listepris på 3,1 milliarder dollar eller vel 18 milliarder kroner. Norwegian Air Shuttle ASA har samtidig sikret seg kjøpsrettighet til ytterligere 42 fly av den samme typen fra Boeing. Dette er kostnadseffektive fly som er i teknologisk front og vesentlig mer miljøvennlig enn dagens flyflåte. Det første flyet ankom Norge 26. januar 2008 og er nå i full drift.

     

    ilmar

×
×
  • Opprett ny...