Gå til innhold

Andreas Nornes

Members
  • Innholdsteller

    45
  • Ble med

  • Siste besøk

Innlegg skrevet av Andreas Nornes

  1. Andreas: Var du ute i Kano der? Jeg så noen i kano' date=' satt på tusenårseika med noen folk :grin: [/quote']

     

    Ja. Vi hadde kanomøte med speideren. Jeg så ikke at det satt noen der borte (hadde mer en nok med å holde styr på ungene)

  2. Sjønner at dette ennå ikke egner seg for vanlig passasjertransport med de tankdimensjonene' date=' men man må da kunne utvikle, eller er man ikke såpass interessert i miljøet? [/quote']

    De drev faktisk utvikling av passasjerfly med utvendige tanker, som tu-156. Under utviklingen av det ble det foreslått å plassere tankene både oppå og under vingene. En annen ide var Tu-156M2 der motoren montert i halen var droppet, og erstattet av en stor drivstofftank som gikk ca. halvparten av flyets lengde. Dessverre fløy aldri noen av disse, blant annet for di Tu-154M2 bare hadde en rekkevidde på 2.130 km ved MTOW.

  3. Angående Tu-155' date=' har den noen gang vært air-borne? [/quote']

    Jepp, fløy første gang 15. april 1988. Flyet tok 14 verdensrekorder mens det ble testet. Som sagt var det på tur både til Nice og Hannover. Flyet ble satt på bakken i 1992. Og Andreas, du har helt rett. Flyet hadde en diger tank bak(20 kubikkmeter). Den tok opp plassen fra der vingen slutter og til der luftinntaket til motor 2 starter.Tanken var nok til 2 timer i lufta. :crazy:

  4. Nå som miljøkrisen pågår er det jo mye snakk om fly. Da lurer jeg på om det finnes fly som opererer helt miljøvennlig' date=' altså på hydrogen eller tilsvarende. [/quote']

    Russerne prøvde jo å bygge en versjon av Tu-154 som skulle gå på hydrogen. De kom ganske langt i testinga, og flyet var to ganger i utlandet(Nice og Hannover). Flyet gikk under definisjonen Tu-155, og var registrert CCCP-85035.

  5. Kjenner ikke navna, men det er morsomt og se at det er andre hortensere med denne interessen. ""

    Ser forsåved at de har retta på nettversjonen. I papirutgaven kaller de simulatoren "Microsoft flight simulator XP", og det flere ganger.

×
×
  • Opprett ny...