Gå til innhold

Gunbjørn Øfsti

Members
  • Innholdsteller

    350
  • Ble med

  • Siste besøk

Innlegg skrevet av Gunbjørn Øfsti

  1. Tror det er meget utrivelig i en hjulbrønn ja.
    Ja,hvis man i det hele tatt overlever,men sovner så blir det ikke trivelig når pilotene senker ned hjulene og man faller ned på rullebanen i en helvetes til fart ""
  2. I hjulbrønna på et fly blir dert opptil -50 grader celsius,tynn luft,og et helvetes til bråk. De fleste fryser ihjel visst de ikke allerede har blitt drept når hjulene går opp. Men det finnes folk som har overlevd.

  3. Neste rute som skal åpnes er Singapore-New York, som nok er ca 3 timer lengre (over 20 timer). Emiratene ligger også an til lang rute med Dubai-Auckland, samt selvfølgelig Dubai-østkysten, mener jeg.

    Disse rutene kan naturlig nok ikke flys av det samme crewet hele veien. Det vil ikke være spesielt våkne verken underveis eller ved ankomst. Det er to crew (to kapteiner, to styrmenn) ombord med rotasjon så alle får sove. Slike "augmented" crews er vanlig også i dag, med kaptein og to styrmenn (derav en cruise pilot). Et ikke navngitt flyselskap uten fagforeninger kommer trolig til å foreskrive "våkne" og "sove"-piller til flygerne - en meget uheldig utvikling.

    Våkne og sove-piller høres ikke ut som et bra forslag.
  4. Slapp av, har ikke noe stygt å si om dere ""

     

    Jeg bare lurer på en del ting når det gjelder stuere:

     

    - Hva kan dere tjene årlig?

    - Trenger dere noen utdannelse eller kurs?

    - Hvor på Gardermoen kan man henvende seg vis man vil eventuelt søke jobb om dette?

     

    Grunnen til at jeg spør er fordi broren min kunne ha tenkt seg en jobb som dette nå som han er arbeidsledig, så vis noen kunne ha vert snill og svart meg så hadde nok jeg og broren min vert takknemlig.

     

    Lønna kan ligge rundt 250-300 000 kr. Et minus med denne jobben er den sliter på ryggen,og faren for skader blir litt høyere.

×
×
  • Opprett ny...