Gå til innhold

Olav Staib

Members
  • Innholdsteller

    125
  • Ble med

  • Siste besøk

Innlegg skrevet av Olav Staib

  1. Sitter hjemme og slapper av for en gangs skyld.. Titter litt på SBS's over Stavanger og Oslo. Har for øyeblikket en Boeing 747-400 fra KLM med flightnummer 7021 som ligger og sirkler utenfor Stavanger.. Ligger nå i FL350.. Er dette en treningsflyvning, eller er det noe på gang?

     

    Olav

  2. HAHA come on! Er du seriøs nå? Viss disse påstandene stemmer tror du Hesthammer legger kortene på bordet til deg når du strengt tatt bare er en CC? Tviler sterkt på at dere i cabinen får vite alt som skjer dert fremme eller bytter dere på skift? :grin:

     

    En annen ting, jeg er veldig for kildehenvisning bare så det er uderstreket, men hvorfor kunne ikke det skje med dem når alt tydligvis kan skje med SAS... forklar meg det Norwegian bastionen her inne!

     

    Hei Fredrik! Tror nå jeg er ganske seriøs ja. Joda vi har greie på det meste som skjer ombord. Får alltid tallene fra flygerne under briefing, som vi forøvrig alltid har sammen. Har vel ikke vært en briefing enda hvor vi ikke har hørt fuel, flyvetid osv osv osv.. Men dette kan du vel går jeg utfra? Jeg kan garantere deg at den dagen våre flygere begynner å trikse og mikse med sikkerheten, være seg fuel eller annet, ja da tror jeg de ikke lenger får være ansatt i selskapet.

     

    Ha en flott kveld...

     

    Olav

  3. OK....jeg tar ikke en slik diskusjon på dette forumet. . Men som sagt fly med hva dere vill' date=' og om dere ikke har info om slike hendelser er det sikkert for de dere ikke skal ha det heller.

     

    Personlig har jeg syntes det har hvert fint og fly med Norwegian noen ganger, men komm ikke og fortell meg at kvaliteten ikke reflekteres i pris. Skjønner dere ikke det da kan det være det samme egentlig.

     

    Men det er mulig jeg formulerte meg for bastant noe som ga et for sterkt bilde, når jeg leser det på nytt..men det er ikke tatt ut i fra lufta... [/quote']

     

    Kan jo sende Thomas Hesthammer en mail jeg og referere til det du har sagt her, og få en uttalelse fra ham om dine påstander? Tror ikke jeg hadde jobbet ombord hadde sikkerheten vært dårlig. Har kone og to barn å komme hjem til ser du :)

     

    Olav

  4. Olav' date=' det kan jeg ikke si, desverre.

     

    Thomas....selv om du ikke liker og lese dette, er det ikke pissprek....trodde du hadde litt peil på dette jeg.... [/quote']

     

    Hei igjen Geir! Tror du bør holde deg for god for slike påstander uten å kunne backe dem opp med harde fakta.Kom med hvem som har opplyst deg om dette. Jeg jobber selv i Norwegian og er det en ting selskapet og våre flygere setter foran alt, så er det sikkerhet! Har til dags dato aldri hørt om eller opplevd selv at vi har bedt om prio landing pga lite fuel, og tro meg vi ville visst. Forresten så vet Thomas godt hva han snakker om..

     

    God Kveld

     

    Olav

     

  5. Ja her er det mange drømmere....tror de først og fremst skal konsentrere seg om og fylle nokk fuel til og gjennomføre flightene på en sikker måte jeg...så slipper de og reqv prioritert landing pga fuel så mange ganger. Dette er og blir bånn i bøtta' date=' så enkelt er dette at du får hva du betaler for. Noen går på Nille og andre går der hvor man får de det man vil ha. Tror du disse vil ha dobbelt opp med skolering, maintance etc?...har jeg ingen tro på....men det er da min mening....men pent så det ut ihvertfall... [/quote']

     

    Hmmmm... Hvor har du dette fra Geir??

     

    Olav

  6. Hei Morten!

     

    Uten å utale meg om Ryanair, så vet jeg ivertfall at vi i Norwegian så langt som overhodet mulig ikke prøver å splitte familier.. Men det finnes unntak.. Får vi en familie ombord med 2 infants og en 2 åring med eget sete så må familien splittes... Dette er fordi at det kun finnes 4 surstoffmasker i hver PSU.. Dvs. 4 masker per 3 seter.. Skulle man få en dekompressjon da, ja da vil man komme i minus på masker på ett av barna.. Det vi vanligvis gjør da er å sette den ene av foreldrene inn på raden foran og de andre bak.. Håper dette hjalp deg litt? Men det å forklare foreldrene dette burde jo cabin crewet ha gjort, de fleste har full forståelse for dette ""

     

    Hilsen

    Olav

  7. Ser at det er noen nye artige fly til serien og lurer derfor på om noen har sett disse før.. For meg var dem helt nye, men et av dem har jeg sett før...

     

    Artig om også noen kunne painte disse etterhvert da serien begynner å bli tynn... Men det får bli en annen sak og en annen tråd..

     

    Hører også rykter om at Norwegian skal begynne å fly med Airbus ? Har noen andre hørt det

     

    F.eks siste fly ut i airbus versjon

     

    LN-KKV = Nils Henrik Abel Airbus A319

    [image]http://www.plane-spotter.com/Gifs/A319_Norwegian.gif[/image]

     

    Her er forøvrig orginalen

    LN-KKV = Nils Henrik Abel 737-300

    http://myaviation.net/?pid=00911042

     

     

    LN-KKZ er vel mest kjent som silver og er et rent commercial advertize produkt for selskapet Silver....

     

    http://myaviation.net/?pid=00891652

     

    Følgende fly er også reservert og mon tru hva det blir.. Noen som har hørt noe ?

     

    LN-KKB og LN-KKC

     

    Såvidt jeg vet så er de nå over for å se på en ny 737-300.. da vil flåten øke til 25 fly totalt.

     

    Olav

  8. Jeg er nok ikke i ambulansetjenesten. Jeg går på Politihøgskolen... Begynte der nå i høst, så jeg har jo noen år igjen før jeg er inne i en av redningsetatene...

    Ok! ja da har du noen år foran deg med skole enda ja ""

    Er vel ute på "Blålys" hver tirsdag også du da? Hehehe ""

     

    Olav

  9. Hei Thomas og Joakim!

    Joda, ambulansetjenesten er en grei nok arbeidsplass, men jeg har drevet med dette i snart 15 år og følte vel nå at tiden var inne for å bytte beite, før jeg blir for gammel ""

    Jeg skal fortsatt kjøre innimellom og blir og å høre på AMK i alle regioner ""

    Hvor langt er dere kommet i utdannelsen, og hvor jobber dere hen?

     

    Olav

  10. Hei Thomas!!

     

    Joda skal på kurs til tirsdagen neste uke ja ""

    Vi er ti stykker totalt. 6 menn og 4 kvinner.

    Skal bli morro dette, blir litt anderledes enn å rase rundt i Oslo's gater med blålys og sirener da ""

     

    Olav

  11. Takker "" Skal bli godt med noe helt nytt etter 14 år i ambulansetjenesten og brannvesenet.

    Blir nok noen bildeserier fra kurset etterhvert også på sidene her, og selvfølgelig fra jobben når man kommer i lufta ""

     

    Olav

  12. Da var dagen kommet, denne herren skal trekke seg fra helsevesenet som har vært hans arbeidsplass de siste 14 år ""

    Ny arbeidsplass? Cabin Crew i Norwegian! Snakk om omveltning ""

    Skal bli morro å prøve noe helt nytt, samt å få lønnsslipp og ikke "trygdeutbetaling" som vi kaller det i helsevesenet ""

     

    Gleder meg som en unge!! Noen andre her som jobber i Norwegian forresten?

     

    Olav

×
×
  • Opprett ny...