Gå til innhold

Featured Replies

Skrevet

Hei

 

For de som ikke har sett den:

 

Filmen er laget av Maurits Dijksterhuis. Det spesielle her vil jeg si er redigeringen. Jeg har ikke sett en video av cockpit real life som er bedre redigert, men tips meg gjerne om dere har andre eksempler!

Musikkvalgene vil nok falle mer eller mindre i smak, men etter mitt skjønn helt OK.

En fin miks av utsyn over de sørlige strøk samt forholda i cockpit. KLM MD-11.

 

Videoen kan også lastes ned fra hjemmesiden www.biff.nl i atskillig bedre kvalitet for de som ønsker det :)

Skrevet

Takker for link til en fin video :grin:

Mens jeg satt å så på denne så kom jeg på at jeg har jo DVD'n med flya til Norwegian, den står som neste på lista mi nå :grin:

Skrevet

Sistemann der er tøff. Så tøff at FAA tok flysertifikatet hans. Men han flyr fortsatt tror jeg. Han fikk seg et australsk sertifkat og kan fly alle steder unntatt USA.

 

Fred

Skrevet

Liker denne jeg

y8LF0xp53W0

Den har nok blitt vist her på forumet før, men jeg poster den eg gang til. Det er så råe fly, og så nydelig føring av flya at jeg regner med at de som har sett den før tåler og se den en gang til.

Skrevet

Aldri hørt om Hoover? Det er nesten godt gjort om man har interesse for fly :)

En liten feil i Wiki-artikkelen om han jeg la merke til er at Barrel-roll blir beskrevet som en 1G manøver. Det er en ren positiv manøver, men litt mere enn 1G må til.

Skrevet
Er ikke 1G det vi opplever til vanlig?
Spørs hvor du oppholder deg "til vanlig" :grin:

hehe' date=' da mente jeg på bakken da :grin:

 

Tyngdeakselerasjonen (symbol: g) er den akselerasjonen et legeme i fritt fall har når det er i tyngdefeltet, vanligvis er jordas tyngdefelt ment.

 

Tyngdeakselerasjonen vil dermed være avhengig av feltstyrken, som varierer etter høyde over havet og breddegraden hvis man tar hensyn til sentripetalakselerasjonen som følge av jordrotasjonen. Ved polene er tyngdeakselerasjonen 9,825 m/s², ved ekvator er den 9,80 m/s², men den mest vanlige standarden er 9,81 m/s². Det tilsvarer omtrent breddegrad 40. Oslo, som ligger på 60. breddegrad har tyngdeakselerasjonen 9,82 m/s².

 

Symbolet g (minuskel) brukes også generelt som en måleenhet på akselerasjon, hvor 1 g da tilsvarer 9,80665 m/s².

 

Hvis jeg har regna riktig så opplever vi litt over 1G i Oslo (1.0014G) på bakkenivå

 

 

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …