Gå til innhold

Anders Berg

Medlem
  • Ble med

  • Siste besøk

  1. Kan også legge til at om vekten av dyr + bur er mindre enn 8 kg så kan man be om å få Pet in Cabin, altså at dyret sitter sammen med deg i flyet (og ikke er surret i lasterommet). Det kan ofte være en mindre stressende opplevelse for dyret, da jeg ofte ser dyr i lasterommet som skjelver og er helt fra seg. Hvorvidt du får lov til å ta med dyret i kabinen avhenger dog på godkjennelse fra kapteinen, også i forhold til om det er allergikere ombord osv. Verdt å prøve?
  2. Før de to første (og hittil eneste) kullene ble sendt ned til Sverige var mye av forarbeidet allerede gjort. Flyinstruktørene sto klare til å begynne i jobb, og anbudsrunden på innkjøp av fly var helt i sluttfasen. Det vil sikkert gå litt tid før alt dette er på plass, men nå har universitetet et år på seg til å ordne disse tingene. Jeg ser ingen grunner til at prosessen skulle bli så forsinket at fremtidige kull blir gående og vente, men man kan jo aldri garantere noe.
  3. Jeg skal prøve å få skrevet ferdig FAQ'et i løpet av helga. Tips til spørsmål dere vil ha svar på (uten om de som er forholdsvis opplagte, slikt som krav, utdanningsforløp etc) er hjertelig velkomne. FAQ'et vil bli lagt ut på siden til linjeforeningen vår, www.luftfartsfag.no, jeg kan legge ut en link dit når det er ferdigskrevet. Ha en ellers fortreffelig helg! - Anders
  4. Det som ikke er gratis ved denne utdanningen er semesteravgiften, skolemateriell (ATPL-bøker etc) og sånt. Avgifter til sertifikater, selve undervisningen og alt det er gratis. Et Norsk universitet har ingen mulighet til å ta betalt for sine studier (det er nedfelt i lovverket), så studiet koster deg like mye som om du skulle studert .. sosiologi, bare for å ta et eksempel. Vi skal få skrevet en liten 'FAQ' med det du trenger av informasjon rundt studiet på hjemmesiden til linjeforeningen vår, www.luftfartsfag.no. Har du andre spørsmål er det bare å spørre! - Anders, UiT-elev.
  5. Bachelorgraden ved UiT (og de fagene som er "ikke-flyfag") er integrert med flygerutdanningen, og således ikke en påbygging av eksisterende utdanning. Det gir litt bedre forståelse av fagene, når f.eks Human Performance and Limitations knyttes sammen med Organisasjonsteori og Luftfartspsykologi. Vi som går på UiT08-kullet har disse to fagene parallelt nå. Hvorvidt UiT kommer til å tilby en bachelor-påbygging til allerede utdannede piloter er jeg ikke sikker på, men jeg tror nok det er intensjonen. Nå som studiet endelig blir skikkelig etablert (og finansiert) så vil det også bli utarbeidet en mastergrad i luftfartsfag. Personlig er jeg veldig interessert i det, tror det kan bli veldig spennende.
  6. Bachelorgrad i militær flygerutdanning ved UiA..? Jeg forstår ikke helt hva du mener. Militær flygerutdanning gjøres gjennom LFS, KS og USA. Ser ikke helt hvor UiA kommer inn i bildet? Uansett, er det bare jeg som stusser på hvorfor denne utdanningen ved UiA presenteres som noe nytt? Nå skal endelig flygere få bachelorgrad i flyging? Drakampen mellom UiA og UiT har pågått lenge, men det forbauser meg at man ikke har lagt merke til at en slik utdanning allerede eksisterer i Norge.. Skal dette finansieres av UiA, eller betales for gjennom Luftfartsskolen? Jeg tror nok det bare er plass til en statlig trafikkflygerutdanning på statsbudsjettet, og den vil forbli i Tromsø. Blir interessant å se hvor denne nye utdanningen bærer avsted.