Gå til innhold

Magnus Breder

Medlem
  • Ble med

  • Siste besøk

  1. Magnus Breder svarte i Daniel Eliassens innlegg i et emne i Kaffekroken
    Mulig det er vel og bra, men: 1. Flightsim.no kjører Debian så vidt jeg vet (klokt valg). 2. IIS er et godt system for Windows å være. Versjon 2003 holder i lange baner.
  2. Magnus Breder svarte i Vegar Mikalsens innlegg i et emne i Kaffekroken
    Jepp, dette er en smart fordeling. Absolutt å anbefale.
  3. DEC-maskiner er omtrent det eneste store som finnes på denne tiden, så jeg vil også anta det - en av de senere PDP-maskinene kanskje (?) - og for å si det sånn, er ikke det noe særlig tess i dag. Din hjemmedatamaskin er kanskje fem tusen ganger så rask, og jeg tror heller ikke DEC-deler er veldig vanlige lengre... nei, denne simulatoren burde vel kanskje fraktes til Berkeley. Hilsen Magnus (Som også liker gamle datamaskiner fra 70-tallet - på gode dager)
  4. Helt tydelig at alt slikt er meget sensitiv informasjon for luftarts- og forsvarsmyndighetene. Vi fikk ihvertfall under Medhamn-etterforskningen (etter Brennpunkt-dokumentaren) klart for oss at det innenfor dette systemet finnes subkulturer som ønsker slik informasjon alt annet enn i offentlighetens søkelys.
  5. Dagbladet har også skrevet om hendelsen - på førstesiden faktisk: http://www.dagbladet.no/nyheter/2003/09/15/378580.html
  6. Magnus Breder svarte i NNs innlegg i et emne i Kaffekroken
    Pirking er noe tull. For det meste er det mulig å forstå hva andre skriver - det jeg slår hardere ned på, og som er langt mer alvorlig, er orddelinger.
  7. Magnus Breder svarte i Andrew Thomsens innlegg i et emne i Kaffekroken
    For min del har Windows 2000 (SP4) og FS2004 (FS2002 også) fungert silkemykt - uten noen problemer. XP og 2000, er nærmest identiske. Noen kjernemoduler er oppgradert med tanke på spill i XP, men disse er senere lagt til i 2000 med SP3 og SP4. Det som skiller XP og 2000 er en del fine systemfinesser og den nye layouten - i grove trekk. 2000 har en påvist høyere ytelse - fordi den ikke har alt det "stashet" som følger med XP. Jeg har forståelse for at XP kan virke mer brukervennlig, det er et helt fint operativsystem. Andrew, jeg tror ikke du vil ha noen problemer med tanke på 2000. Og å slippe det aktiveringsopplegget er en fordel, ja.
  8. Hehe, jeg må si meg enig. Denne tar kaka.
  9. Jepp, du har et poeng der. Men sikkerheten i Windows er allikevel diskuterbar.
  10. Sikkerhetssystemet i Windows-systemene er så sårbare for alle mulige angrep, at en slik situasjon var høyst tenkelig. Hadde de bygget opp systemet mer sofistikert, blant annet å ha ulike system- og brukernivåer, ville verden sluppet dette. Det vil si - i UNIX-verdenen - ligger alle brukerene under den store administrator-brukeren "root" og skulle derfor et sjeldent virus hilse på, ville den ikke klart det, fordi brukeren som er logget på ikke har tilstrekkelige privilegier til å gjøre de planlagte endringene. Nå skal det også sies at hele arkitekturen sikrer systemet å gjør derfor slike angrep så godt som umulige. Det gleder meg å se at Apple har tatt tak i dette, med deres supersikre Mac OS X.
  11. - Utvid dine geografiske kunnskaper med FS2004 - Men dette tar jaggu kaka, ja. Hva blir det neste - at "Babylons hengende hager" inntar Frognerparken?
  12. Magnus Breder svarte i Timmy Brandts innlegg i et emne i Kaffekroken
    Hehe. Dona nobis pacem
  13. I følge ITAvisen ja, men ingen av journalistene i den smørja er høyutdannede ingeniører eller astrofysikere. Å titulere det hele som en, sitat, "eneste stor nedlasting" er vanvittig av en avis. Det kan ikke sies å være budskapet fra Berkley, University of California. Det scenario disse forskerene har satt opp er slettes ikke utenkelig, tvert i mot, er det et godt stykke på vei en antydning til et emne de færreste foreløpig har turt å si eller hevde noe om, i hvertfall ikke i edru tilstand. ITAvisen har som vanlig overdramatisert det hele, og bare overskriften er nok til å gjette seg til resten av innholdet.
  14. MAYA - er et godt og gratis alternativ.
  15. Fordi det sogner til Trondheim - det er den viktigste byen i nærheten. Hell er et interessant navn forøvrig. Husker noen amerikanere skulle besøke stedet, og som ble møtt av lokalfolket med "Welcome to Hell". Kunne fort feiltolkes...