Gå til innhold

Ikke kjøp PC etter fs2000 spec


Øystein Eker

Anbefalte innlegg

Det er flere som spør om hvilken PC man skal ha til fs2000.

Vent! Legg merke til testene så er framerate ikke vesentlig bedre på en 500 enn en 300 maskin.

Må faktisk opp i 800 maskin for å få god framerate.

Dårlig framerate skyldes sannsynligvis en bug som skal patches. Slit med den gamle PCen og se hva som skjer.

Hvis ikke navnet et Røkke så har du ikke råd til å kjøpe det aller beste. I løpet av 4 mnd så har du tapt 10.000.

Jeg kjøpte Pentium 90 for en del år siden med midt på treet kort for kr 18.000.

En venn av meg bestemte seg for å en PC samtidig som meg. DEN PCen skulle vare resten av livet.Komponenter som knapt nok kunne oppdrives. Pentium 120 16xCDrom 32ram. Pris kr 35.000.

PCen hans varer nok resten av livet når han lovte kona at dette var siste investering.

Moral: Ikke kjøp P550 - 600 bare på grunn av FS2000. Til påske vil du angre bittert.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Og hvis du er absolutt nødt til å handle nå; kjøp for all del IKKE Compaq!

Hadde Compaq tidligere; ser ut til at slike maskiner er så usedvanlig lite kompatible og utbyggings-vennelige som overhodet mulig. Ikke engang det interne ISA-modemet var mulig å bruke på noen annen PC! [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/frown.gif[/image]

I tillegg er så vidt jeg vet lyd- og skjemkort integrert (les: loddet) på hovedkortet.

Morten

[Edited by Morten Nordskaug 28-10-1999.]

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her bare MÅ jeg oxo si noe! Min første pc var en AST, pentium 100. Den fikk meg til å angre på at jeg noengang prøvde noe annet enn Amiga.. Et hardware-helvete i miniatyr som tvang meg til å lære en del om hva som skjer på innsiden av en PC da jeg ikke er en av disse rikingene som kan levere´n til service hver gang noe galt skjer. Tenkte jeg hadde lært leksa mi etter den, og kjøpte av alle maskiner en IBM Aptiva E30, pentium 200mmx. Nytt hardware-helvete. Nå er den solgt, men en kamerat jeg deler hus med kjøpte en Aptiva p2-400 for en stund siden, og overlot alt ansvaret for den til meg.. altså nok et H-H (har blitt en vane egentlig). Nå er vi tre kompiser som bor under samme tak, og tredjemann har bestilt seg en Compaq. Jeg skal personlig skyte maskinen hans om han begynner å klage..! Jeg vil ALDRI kjøpe ferdigmaskiner igjen. Faktisk skal jeg selge hovedkortet i denne Aptivaen og sette inn et Aopen/Abit, P3-500 og 128mb ram. Skjermkort blir Geoforce eller et annet merke med T&L teknikken. Saken er at det er for lett å la seg lure til å kjøpe en av disse "vidundermaskinene" som det blir reklamert for kontinuerlig på alle mediakanaler, og så oppdager man at man sitter igjen med katta i sekken. IBM Aptiva f.eks., er ikke noe mer enn nybegynner-maskiner, det har t.o.m. IBM sagt offentlig. Det samme gjelder Compaq i de lavere prisklassene. Jeg skal ha REC neste gang jeg kjøper pc, men om de ikke har komponentene jeg vil ha, driter jeg i dem og bygger fra bunn. Aldri mer ferdigpakker på meg. For førstegangskjøpere er Aptiva og Compaq greie nok i massevis, men vi som oppgraderer selv får altfor ofte problemer med slike maskiner. Hovedgrunnen til at jeg skal bytte ut hovedkortet i Aptivaen til kompisen er at det utrolig nok ikke ble levert med et eget AGP-spor! Altså ingen mulighet for å oppgradere til dagens fete 3D-kort.

------------------

LN-HLL

Håvard Leonardo Lund

cub4bear@c2i.net

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Må få lov å kommentere dette. Jeg har også dårlig erfaring med en Compac med innebygd skjermkort/lydkort osv. Mulig det er bedre på de dyreste modellene.

Mange her rakker ned på Aptiva. Jeg fikk en gjennom jobben for en stund siden. Hadde egentlig tenkt å bygge en maskin selv, men tenkte jeg fikk prøve den. Så langt er det bare gode erfaringer, meget bra i FS98. Den har 450 Mhz og SEPARAT AGP spor. Så det ser ut som de IBM kanskje har lyttet til kritikken.

mvh

Ståle

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei.

Jeg holder meg også langt unna disse Supermaskinene, som de bl.a. selger gjennom Elkjøp o.l.

Har i de siste 10 årene bygget opp mine egne maskiner selv, med meget gode erfaringer. Det er ikke så vanskelig som man skulle tro. Jeg har ingen utdannelse innen data, har lært alt gjennom årene ved å prøve meg frem. Det finne mye bra literatur innen det å lage sin egen maskin. Det finne også en del flinke småfirmaer, som lager den maskinen du vil ha. Prøv evt. INFOLINK.NO. DIsse "gutta" har drevet helt siden BBS tiden, og sitter med god kunskap, og yter meget god service. Vurderer også å sette opp

"best of hardware to flight sim" på webben min, hvis jeg får tid.

Enig med flere her, VENT! og styr unna kjente merker, da de fleste inneholder "billige" komponenter.

------------------

Have a Nice Flight!

Tor Nielsen

http://home.sol.no/~tornie/

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg må også få lov til og si noe her, jeg jobber som noen kanskje vet litt på en expert butikk, og reparerer Compaq, IBM og Packard Bell, er det noen som ikke tror meg og jeg sier at jeg gjerne hadde skutt både maskinen og dem som fant dem opp ??

For makan til tunvinte, trange og inkompatible dritter skal du pina lete lenge etter (gjelder hele bunten, nye som gamle og alle merkene). Endel packard bell maskiner er jo også montert isammen slik at man må rive ned mesteparten av toweret bare for og se skikkelig på hovedkortet, nei takke meg til selvbygg [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif'>http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image]

Vennlig hilsen

Tarjei Lundarvollen, PB, IBM og compaq hater [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image]

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er enig i at man ikke skal fokusere så meget på om det er en 300 eller 550 Mhz - maskine.

Jeg er sikker på, at skærmkortet er langt det vigtigste + godt med ram. Processorhastighed har ikke samme betydning i spil (og FS ;-) - som det havde tidligere.

Iøvrigt synes jeg ikke at man skal være alt for "fps-fikseret" - man kan godt spille FS2K med 8-10 fps (taler af erfaring)!

Har i øvrigt lige lavet en flyvning ud fra Malaga i FS2K, og havde alt stillet på max. i display settings og havde 25-35 fps (Cel. 550, TNT 2, 128 mb ram)!!!

 

Bedste hilsner

Thomas Nielsen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er kjempefornøyd med Compaq PIII 450. Når jeg skulle kjøpe Voodoo3 kortet når dette kom ut så skjedde følgende:

Dro til en PC ekspert butikk drevet av unge entusiaster. Tok frem esken og skulle betale så spurte den unge eksperten om hva slags maskin jeg hadde. Svaret var Compaq. - Da kunne jeg bare glemme hele greia. Han ville helst ikke selge. Compaq hadde ikke AGP slot osv...osv...

Måtte mase for å få kjøpt kortet.

Hjemme igjen så installerte jeg kortet før middag. Det var danseplass i kabinettet. Softwaren installerte seg selv under oppstart.

Det kan være så mange PC "eksperter" det vil - bare jeg har god framerate og alt fungerer perfekt.

Tror det er mange hjemmesnekrede PCer som har problemer med blant annet FLY!.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ut fra egen erfaring må jeg si meg enig med siste taler - Min Compaq SP700 er utrolig enkel å forholde seg til. Vil jeg har ny prosessor er dette unnagjort på ca. 2 minutter, skal jeg bytte ut motherboardet gjør jeg det på mindre enn 5, til og med kortplassene i seg selv er uttagbare slik at jeg slipper å sitte inni maskinen for å skru... Dra ut kortplassene, skru ut og inn kort, sett inn kortplassene.

Men det er sikkert mye gammal moro også, skal ikke underslå det. Denne maskinen var kjøpt i august!

------------------

Dag H. Baardsen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei, det har vært masse henvendelser på disse sidene der man spør om tips angående FS2k-PC. Jeg er helt enig med Øystein. Jeg svarte nettopp på en slik mail i en av de andre gruppene her. Kjøp ikke en integrert PC. Kjøp en "Lego-PC" der du kan bytte ut delene etterhvert. Jeg har bygd mine PC'er i over 10 år nå. Dette har på sikt lønnet seg stort. Enkelte deler varer lenge, mens andre byttes oftere. Enkeltinvesteringene blir små, pluss at man slipper å dumpe deler som egentlig er OK. Det eneste jeg vil anbefale å bruke penger på er skjerm og printer. Disse komponentene "lever" lenge hvis de er av god kvalitet.

Tips om maskiner kan man hente på internett eller gå til en av de mange hardware-sjappene som drives av entustiaster. Selv har jeg brukt Inmotion her i Oslo, men har også god erfaring med ABC-data.

Jeg har også håp om at neste generasjon med 3D-kort vil hjelpe (sammen med 4xAGP). Jeg er også meget skeptisk til Intels nye 820 chipset pga den nye proprietære RAM fra Rambus. Dette stinker lang vei. Så jeg venter en stund til, og kommer til å AMD Athlon.

(Jeg har skrevet om dette tidligere).

Noen linker http://www.anandtech.com/"'>http://www.anandtech.com/" TARGET=_blank>http://www.anandtech.com/ http://www.tomshardware.com/"'>http://www.tomshardware.com/" TARGET=_blank>http://www.tomshardware.com/

Egil Johnsen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg leste for et par dager siden at IBM skal levere maskinene med valgfri software, et skritt i riktig retning. Greit nok at man kan bytte ut hovedkortet i en ny Compaq i en fei, men da er mitt spørsmål: Hvorfor kjøper man da en IBM/Compaq, om man absolutt må bytte ut hovedkortet, skjermkort o.s.v.? Høres ikke veldig lønnsomt ut. Med en ferdigmaskin med integrert skjerm og/eller lydkort, betaler man ekstra for noe man ofte ikke vil bruke uansett + at det er duket for adressekonflikter i mange tilfeller om man "våger" å oppgradere [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif'>http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image] Nå mener jeg ikke å rette noen form for hat mot hverken IBM, Compaq eller andre ferdigmerker. Jeg er på den annen side så egoistisk at jeg vil ha en maskin som gir meg mest mulig for pengene, og som kan overklokkes for å gi virkelig god ytelse om man ønsker det - for å nevne noe. Om man er fersk på data er muligens ferdigpakkene et godt valg om man da ikke kjenner noen som kan sette sammen en for seg. Dere vet like godt som meg at flysimmene til "hjemmebruk" krever mer og mer regnekraft, og det er litt kjipt om man styrter på sin beste flytur fordi fps daler ned i 4-5. "Desverre" er det kjempehype rundt hotte prosessorer som AMD Athlon og PIII-733, det er enklere (og bedre økonomisk) å FØRST oppgradere RAM´en. Det alene betyr ofte en betydelig raskere maskin. Altså først mer RAM, så et bedre 3D-kort. Begge deler er ihvertfall mye billigere enn å tømme kontoen for å kjøpe PIII-733 eller Athlon. PS* Jeg ser at brukte 19" monitorer fås rimelig ganske mange steder, tenk på DualHead teknikken.. [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image]

------------------

LN-HLL

Håvard Leonardo Lund

cub4bear@c2i.net

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bygg heller selv!

Har med interesse lest denne laaange diskusjonen om Compaq eller ikke Compaq, men ... det er selvsagt ikke det som er spørsmålet. Compaq har - med god grunn - hatt ord på seg for å være mildt sagt rævva! eller rettere sagt lite kompatible med det meste. De siste årene har de imidlertid skjerpet seg noe og vil være et helt greit kjøp for den alminnelige PC-bruker uten noen krav til "Cutting Edge Tech" maskinvare slik vi flysimmere har.

Men! Poenget er: Uansett hva slags maskin du kjøper fiks ferdig i sjappa, er det en dyrere og dårligere maskin enn om du bygger en selv av spesialvalgte komponeneter. Årsaken til dette er at de større kjedene som selger maskiner må kjøpe inn større partier fra produsent sette maskinene sammen og lagre disse, markedsføre dem og - til slutt - selge dem. Dermed får du ofte en maskin som er to-tre måneder gammel når du kjøper en ny maskin. Så raskt som utviklingen har gått innen PC de siste årene, betyr dette penger tapt.

Jeg har selv slitt med både Compaq og AST og er ferdig med den greia der. HELT ferdig. Mitt råd er å sjekke rundt om på nettet hva som finnes av ulike komponenter og heller oppgradere PC'en din når det trengs og når du har penger til det og prisene er gunstige (de går nemlig opp og ned hele tiden - mest ned, forresten).

Jeg kan varmt anbefale PS-data i Kr.Sand, men det finnes mange andre. Prisforskjellene ser du direkte på nettet, det er servicen det kommer an på. Hvis du opplever dårlig service, bytt firma. Det eneste jeg (og flere andre) har meget dårlige erfaringer med er Viking Data. Hold deg unna dem!

Tester og omtaler av ulike komponenter kan du også finne på nettet, prøv f.eks. Tom's Hardware Guide.

http://www.tomshardware.com/"'>http://www.tomshardware.com/" TARGET=_blank>http://www.tomshardware.com/

Men: Hvis du nå for eksempel har "merkemaskin" som f.eks. Compaq, er det fortsatt usikkert hvilke komponenter som kan brukes. Sjekk derfor dette før du kjøper. Det beste er derfor (om du likevel har tenkt å investere i en ny maskin) å skaffe seg et nytt, godt kabinett, med god plass til ulike typer kort og komponenter og lett tilgang til "innmaten". Les tester! Deretter velger du ut de komponentene du ønsker å investere i og eventuelt bruker en del av de gamle komponentene dine om igjen (floppy disk, harddisk, minne, CD-Rom, etc.).

Det er som regel hovedkortet, skjermkortet og prosessoren som trenger oppgradering, men det betyr ikke at du behøver å kaste hele PC'n. Brukte komponenter kan - og bør - dessuten selges eller gis bort til andre brukere med mindre krav til maskinvare.

Og - til sist: Du behøver ikke å være data-freak for å få til dette. De fleste komponenter (f.eks. hovedkort) kommer med utførlige manualer og installasjonsveivisere. Det hender selvsagt at ting skjærer seg; men da er det som regel hjelp å få hos leverandøren, produsenten, eller i et eller annet forum på nettet. Når man sammenholder denne lille risikoen med besparelsene, er den - i hvert fall etter min mening - mer enn verdt å ta. Jeg har i alle fall spart mangfoldige tusen på å gjøre det på denne måten, og det er mye enklere enn jeg trodde.

Moralen er derfor: Bli ferdig med "merkemaskinene" en gang for alle og legg heller pengene du sparer i skikkelig skjerm og annet snadder for oss gutta (og Charlotte, selvsagt!) med flydilla. Ikke vær redd - det er lettere enn du tror!

Lykke til!

Morten

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Min siste replikk angående "hjemmesnekrede" maskiner.

Min første PC P90 var satt sammen av diverse deler. Kjøpte Flight Unlimited og FS95 samtidig. Ingen av dem virket. Kontaktet Micro$oft. De hadde ikke support til grafikk - kortet. Looking Glass leverandør i London satte også skylda på hardware. Lærte mye om PC og DOS den sommeren.

Hatet alt som het PC (sitter i ennå) - spilte kabal på maskin til kr 18000 i noen måneder og håpet at Amiga skulle overleve.

Ser noe av det samme idag. Ta en tur til en med super PC snekret sammen av deler anbefalt av venner og be om en demo.

Generelle svar: - "F-15 simmen er ikke helt venner High Tech kortet så 3D virker bare i 200 oppløsning, men bare vent skal snart få det til". - "Ørten bits lydkortet er visstnok ikke kompatibelt med oppsettet i flysimmen så motorlyden hakker litt - men se den grafikken!"

Det er ikke greit å sette sammen deler fra F-16 og Ferrari, men det er sikkert herlig når det funker. Da er det enklere å kjøpe Opel og ringe Opel når noe ikke virker. Verre å ringe Lockheed og Ferrari på lørdagskvelden.

Jeg har prøvd begge options og vet hva jeg foretrekker.

Kos dere med den PCen dere har....Happy landings. Over og ut fra meg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei jeg kjøpte min maskin del for del brukte 3 mnd på den, det var på grunn av dårlig råd. Men var heldig med rammen kjøpte

når den var på 800.- en 128mb PC100 kjempekjøp.

Ett råd er http://http://www.hardware.no/"'>http://http://www.hardware.no/" TARGET=_blank>http://http://www.hardware.no/ klikk på "priser"

dun kan bygge deg en bra maskin som er oppgraderingsbar og lett

å bruke har selv en Abit BH6 300a@450Mhz den funker bra

Abit BH6 900.-

Celeron 300a 800.-

Tower HX 45 500.-

Ram 128 PC100 800.-

10.1g HD 1300.-

hadde skjermkort, cd-rom, floppy, skjerm og tastatur fra før

så du trenger ikke å kjøpe skjorta av deg, ta en del av gangen

det er mitt råd.

MVH Tom Jonny

------------------

Tom jonny Pettersen

LN-TJP

caravelle

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Opprett ny...