Gå til innhold

Se min hjemmelagede cockpit!


Anders Bergane

Anbefalte innlegg

Tøft gjort !

Har gått med de samme planene i en lang stund. Har undersøkt rundt på nettet, og det finnes en god del info om dette. EPIC kort og tilleggskort finnes faktisk å få kjøpt fra Frankrike også. Prisen er litt stiv ja :-) Men på sikt så er det jo enklere og mye mer funksojnaliteter tilgjengelig med dette kortet. Har også tenkt meg å bruke flere monitorer, har flere PC'er allerede ( mangler et par skjermer da ) og software for dette finnes jo på nettet ( har prøvd noe av det..) Men det blir nok et langtidsprosjekt. Og så må jeg bestemme meg for hva slags type cocpit det skal bli. Hadde tenkt meg jagerflystil, men Cessna eller passasjerfly stilen er nok mer anvendbart for FSxx.

Og det beste av alt, jeg er ikke gift, har mye plass ( et helt hus ) så jeg kan faktisk innrede et helt rom som cocpit, har sett det på nettet også !! Da står det bare på pengene :-( !!

Svein

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Joda var tøft dette, selv driver jeg og tenker og tegner på det samme (og har gjort det i snart 7 måneder [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image]), og et par ting Andreas:

3 punktsbrytere som KUN gir kontakt i midtstilling finnes, jeg har selv en slik løs, det brukes bla. i radiostyringer til modell fly/helikopter.

Så et spm: jeg skjønner ikke helt det blinklysreele greiene, troddet et slikt reele hele tiden slo av og på jeg, og ikke bare tok en strømpuls idet spenningen kommer / går inn på styrespennings inngangen ?

Vennlig hilsen

Tarjei Lundarvollen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Anders:

Ok, da skjønner jeg (ble litt forvilla med det der blinklyset ja [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image]).

Heter den type reele noe spesielt eller ? (jeg har faktisk aldri hørt om sånne før, men så har jeg ikke vært særlig mye borti reele heller da).

Og dem kjøpes på bensinsstasjoner eller noe sånt eller ?

Vennlig hilsen

Tarjei Lundarvollen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vedr. releer og brytere:

Anders hadde nok forklart litt feil angående releer på siden [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image] Jeg har tatt det vekk nå. Releer gir fysisik kontakt mellom to ledere når kobler til en styrespenning (typisk 6-12V). Kondensatoren sørger for å kontakten kun holder noen tiendeler. Hvor lenge den holder er avhengig av størrelsen på kondensatoren. Vi var heldig å fikk tak i noen gamle og ganske store releer på Erik's Elektro her i Skien. De kom vel ikke på mer en ca. 5kr stk. Releer er ganske dyre og du må nok regne med å betale minst 20-30 pr. stk. Og da blir det jo fort penger når du skal ha en 15-20 stk. Kondensatorene koster bare 1-2 kr. stk.

Interessant det LN-TAL sier om brytere av typen OFF-ON-OFF. Hvor har du fått tak i disse og hvor mye koster de? De ville gjort koblingene endel enklere, spesielt med tanke på at Anders visst skal lage en ny cockpit!

Det kommer mer forklaring på Cockpit siden snart, må bare få tid.

Jon H. Bergane (ass. cockpitbygger)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei, ja da skjønner jeg, sånne reele har jeg brukt masse, og lurte litt på hvilke reeler dette var :-)

Det jeg ikke helt skjønner er hvordan kondensatoren bryter strømmen igjen, men kanskje du forklarer litt mere detaljert om dette snart ?

De bryterene jeg snakker om er sånne som brukes bla. i radiostyringer til modell helikopter (brukes i futaba 9z radio, og funker OFF - ON - OFF, og bryteren er kort 3 punkts) og fåes kjøpt i endel hobbyforretninger, bla hos Norwegian Modellers, men dem er ganske dyre da, koster over 70,- kr for en tror jeg [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image] (men er pene og perfekte til formålet da).

Vennlig hilsen

Tarjei Lundarvollen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jon, by the way:

Tittet litt i ELFA katalogen idag og kom over slike roterende brytere som vi ALLTID har ønsket oss til simulator bygging, altså et "potmeter" som når du skrur på det skaper kontakt et lite øyeblikk mellom to pinner, kan benyttes til AutoPilot og radojusteringer [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image]

Det heter "pulsgiver" (roterende).

Vennlig hilsen

Tarjei Lundarvollen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er ikke i tvil ! Et EPIC kort m/tilbehør gjør jobben mye enklere. Kan konfigureres og kobles til det meste av brytere, paneler, led's, m.m. Tror det vil spare en for mye hodebry :-)

Koster litt, men i lengden så blir det nok ikke så mye dyrere enn alt det man "trenger". Leste en gang om paneler laget av plexiglass, husker så vidt at de var malt sorte på ene siden, men det var også gjort mere med dem, b.l.a. printet man ut maler på transparenter og boret hull og div. etter dem. De så helt ekte ut !! Nei, når den "store" julelønningen kommer og gavene er innkjøpt skal jeg maile/faxe en bestilling til Frankrike.

Distributør av EPIC i Europa:

http://www.fsim.com/FSIMCOM2/french2VI.html" TARGET=_blank>www.fsim.com/FSIMCOM2/french2VI.html

Svein

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

EPIC-kort: Sikkert mer fleksibelt med et EPIC-kort ja. Men som du sier dyrere. Vi kom ganske godt ut av det med releer og kondensatorer. Brytere må du jo ha uansett hvilken løsning du velger [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image]

Brytere: 70kr! Dyrt nok ihvertfall. Våre brytere kostet vel 10-15 kr. og er, ihvertfall etter min mening, fullt brukbare. De er både solide og har passe størrelse.

Pulsgiver: Jo vi kikket vel på de også, men vi fant vel ut at vi drøyde det til en evt. versjon 2. Absolutt interessant det! Kikket litt på ELFA.SE men fant det ikke. Har du kat.nr? Det beste er jo da en to-pols sak da. Men det var det kanskje?

Litt mer om relee-løsningen:

Midtpinnen på bryteren kobler du i serie med kondensator og den ene pinnen på releet. Den andre fra releet kobler du til 0V. De to andre pinnene på bryteren kobler du til 0V og +V. Kondensatoren blir ladet opp/ut gjennom releet, og releet slår inn et lite øyeblikk. Varier lengde på kontakt med størrelse på kondensator.

mvh

Jon H.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei igjen, da forstod jeg litt mere av kondensator opplegget ja [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif'>http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image]

Ang. den roterende bryteren, sitter på jobben nå og har ikke elfa katalogen der, men skal se når jeg kommer hjem imorgen eller fredag. Men det var fire poler, mellom to av dem blir det kortslutning når du skrur en vei, når du skrur den andre veien blir det kortslutning mellom to andre (altså kobles til + og - tastene, skulle tro dem hadde oss i tankene når dem konstruerte denne jo [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image])

Vennlig hilsen

Tarjei Lundarvollen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Opprett ny...