Gå til innhold

3D kort for FS98/CFS/FS2000 ?


Reidar Johansen

Anbefalte innlegg

Jeg har en Pentium II-400 med 64 Mb SDRAM. Skjermen er en god Panasonic PF70 17". Skjermkortet er et (elendig?) 8Mb kort som fulgte med maskinen. Jeg vil kjøpe et 3D kort for å få mer utbytte av flygingen, men ingen av omtalene nevner FS med et ord.

Er det noen som har erfaringer å dele med meg/oss? Får jeg noe igjen for å kjøpe "værsting-kort" til 2500.- ? Eller er det ingen/liten forskjell på middels bra kort til 13-1400.- kroner og de dyrere??

Hvilke kort har dere innstallert, og hvilken forskjell gjorde de?

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei!

Jeg oppgraderte nylig fra et Hercules Terminator med 4MB til Ati Rage Fury 32 MB, som bla annet fikk best i test PC World Norge 3/99 og av "DIN SIDE". Den hadde svært bra 2D og 3D ytelse, noe jeg fikk bekreftet av FS98. Frameraten her gikk fra 3-4 på det mest detaljerte sceneryene og 10-12 på det motsatte, til henholdsis 20-24 til opptil 40. Ingen hakking, ingen venting. Ulempen er at kortet krever en rask PII. helst over 400mhz.

Tom Inge

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei

Det er mange forskjellige kort på markedet. Nå kommer snart en ny generasjon med 3D kort fra nVidia od 3Dfx. Så jeg anbefaler deg til å ikke kjøpe et alt for dyrt kort nå.

Leste en sammenligning av Voodoo 3 og TNT2 i PC Pilot (http://www.pcpilot.net/). Her kom Voodoo 3 best ut pga. at kvaliteten på bildet var best. Denne testen var gjort på FS98 og var relativt omfattende. Framraten på disse kotene var så lik at testen konsentrerte seg om hvordan bildet på skjermen så ut (de fleste andre tester måler jo kun framrate). Alle øvrige tester av 3D kort omfatter jo bare Quake og den type spill.

Jeg har også noen linker du absolutt bør titte på før du kjøper kortet:

Generelle linker (meget bra tester/omtale av HW. Er meget tekniske og oppdateres jevnlig) http://www.anandtech.com"'>http://www.anandtech.com" TARGET=_blank>http://www.anandtech.com http://www.tomshardware.com/"'>http://www.tomshardware.com/" TARGET=_blank>http://www.tomshardware.com/ (har et noe anstrengt forhold til 3dfx)

FS relaterte linker (NB! Disse linkene oppdateres ikke så ofte, men det kan være noen tips å hente): http://ourworld.compuserve.com/homepages/cranenburgh/"'>http://ourworld.compuserve.com/homepages/cranenburgh/" TARGET=_blank>http://ourworld.compuserve.com/homepages/cranenburgh/ http://avsim.com/fsbench/"'>http://avsim.com/fsbench/" TARGET=_blank>http://avsim.com/fsbench/

Selv har jeg et Voodoo 3 kort, og det fungerer bra (bortsett fra den aller siste driveren som ikke fungerte i FS98. Benytter en eldre driver og den funket bra).

Personlig er det vanskelig å gi noe eksakt råd. Du bør høre om du får bytte kortet du kjøper hvis kortet ikke fungerer tilfredsstillende på FS98. Hvis du kjøper hos en seriøs forhandler, så er ikke dette noe problem. Selv kjøper jeg aldri grafikkort uten å kunne få byttet det.

Lykke til

Egil Johnsen

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Opprett ny...