Gå til innhold

TBF-er i mange fora


Inge Jenstad

Anbefalte innlegg

TBF? TreBokstavForkortelse selvfølgelig. Som gammel (!) datamann så kjenner jeg til disse. Men jeg har et inntrykk av at de aller mest erfarne simmere med eller uten hensikt benytter så mange forkortelser i sine innlegg i disse fora. Er det for å holde oss mindre erfarne utenfor? Tror ikke det. Men det hele skyldes nok litt ubetenksomhet. Så kjære spesialister, det koster ikke så mye å bruke litt lengre benevnelser på en del av de oppdateringer og hjelp-funksjoner som bør tilflyte "allmuen". 

Med håp om å bli litt klokere, takk på forhånd!

 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Premium Medlem

Et godt tips. Det har dessuten i det siste (endelig!) blitt in med klarspråk, i alle fall i enkelte deler av samfunnslivet (ref dagens Ekko på P2). Jeg tror alle med fordel kan ta en runde på hvordan en benytter stammespråk.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg ønsker absolutt velkommen ideer som gjør flysimulering mer tilgjengelig. Flyverden er full av forkortelser, men mange brukes bare rett og slett som navn på ting, uten at noen tenker over hva bokstavene egentlig står for individuelt, slik som radionavigasjonshjelpemidlene ILS, VOR og NDB. I noen tilfeller vil det ikke nødvendigvis være lettere for nybegynnere om de vet hva bokstavene står for, da det trengs en forklaring på hva det faktisk er, eller hvilken funksjon noe har også. Men i mange tilfeller vil det nok absolutt kunne hjelpe. Kanskje det aller beste ville vært om det fantes en forumplugin som ga en wiki-lignende link til en forklaring på enkelte ord og forkortelser?

VDGS: Visual Docking Guidance System (Display på terminalveggen som guider passasjerfly til riktig stopposisjon ved gate istedenfor vinkemann).

FMC / FMGC / MCDU: Flycomputeren med skjerm og mange knapper som brukes i store fly for å blant annet legge inn flightplan.

PFD / MFD / ND / ECAM / EICAS : Primary flight display, multifunction display, navigation display, electronic centralized aircraft monitor, engine indicating and crew alerting system. De store hovedskjermene i cockpit.

IAS / TAS / GS : Indicated airspeed, true airspeed, groundspeed: Forskjellig typer måling av hastighet.

FBW: Fly by wire. Navnet på gruppen som modifiserer A320 for MSFS, og navnet på et generelt system der flyet flys via elektronikk istedenfor direkte hydraulikk eller kabler og tannhjul.

ILS: Instrument landing system: System som ved hjelp av radiosignaler gir både vertikal og horisontal guiding til rullebane ved landing.

LOC: Localizer. System som ved hjelp av radiosignaler gir horisontal guiding til rullebane ved landing.

  • Like 1
  • Thanks 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Opprett ny...