Gå til innhold

"Ukjente" norske flyplasser


alfme

Anbefalte innlegg

Når man en gang i mellom skanner Google map dukker det opp en rekke flyplasser jeg aldri har hørt om. Har noen planer for disse her: Idre flyplass, Brekken flyplass, Øysand flyplass, Udduvoll Flyplass, Inderøy Svarva Rørsia flyplass, Ler flyplass, Sundal flyplass, og sikkert mange andre som gjerne er ukjent for flere enn meg. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

3 timer siden skrev Dag Baardsen:

Ræra/Svarva finner du her: https://flightsim.to/file/1380/bush-airfields-of-norway sammen med Vuku, Grong (fix), Henning, Verdal/Fætten, Skogn, Snåsa

 

Takk for info. Jeg hadde faktisk alt av norske flyplasser på flightsim.to installert. Men det kan være at navn i Google map ikke alltid er identisk med navnet som brukes i virkelighet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du ser fortsatt sporet etter rullebanen på Øysand på google maps (lenke under), og om du sammenligner det med historiske flyfoto fra norgeibilder.no så ser du tydelig hvor flyplasselementene sto. De eldste bildene er fra 1947 og da ser du tydelig to hangarer som fortsatt står den dag i dag. Allerede på midten av 50tallet var rullebanen igjengrodd så det var nok i hovedssak drift der under krigen. 

https://maps.app.goo.gl/5AdVK28u4Udxwf2A6

Trondheim Airport, Øysand - Wikipedia

 

Skal du se på gamle flyplasser i Trondheim så er nok fort Lade mer aktuelt. Trondheim Airport, Lade - Wikipedia 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Programmet Our Airports viser blan mange andre også Agdenes Airfield Breivika (NO-0013). Har noen denne flyplassen på tapetet? Programmet viser flere flystriper som ikke finnes i MSFS eller på flightsim.to.

Hvorfor skal vi gå til andre land for bush flyging når vi har mange nok hos oss selv. Men vi som ikke kan dette selv er avhengig av at entusiaster som behersker det å lage eller gjenopprette flystriper som mangler i dag tar på seg oppgaven.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Opprett ny...