Gå til innhold

Kjeller Flyplass - Har noen satt i gang?


Anbefalte innlegg

Hei,

Jeg lurer på om noen har satt i gang med prosjekt for Kjeller flyplass? Jeg skulle personlig bidratt selv, men må innrømme at mine ferdigheter ikke strekker til når det gjelder å sette sammen bygg, hangarer, parkeringsplass osv. Dette blir i så fall et prosjekt som tar lang tid. Enn så lenge kan jeg godt bidra med bilder, da jeg jobber aktivt som flyinstruktør der grunnet korona sin fremtreden, og dermed satt en stopper for trafikkflyving i nærmeste fremtid.

Med et slikt prosjekt, hadde det vært utrolig bra om man får på plass visuelle punkter som Haukåsen og Ahus, samt en mer nøyaktig presentasjon av Lillestrøm, Forskningsparken IFE, FFI mm. Det ville vært en fryd for alle som har glede av småflymiljøet, men også de som kommer inn med passasjerfly over Insuv, Nosla eller Valpu. Jeg vet blant annet at mine studenter benytter seg av MSFS, og tviler ikke på at flere i småflymiljøet gjør det. Så med det visuelle på plass, er MSFS et ypperlig treningsverktøy på mange måter både prosedyremessig, men også for navigajson.

(Dette er kanskje feil tråd, så rett gjerne på meg.)

 

 • Like 5
 • Thanks 3
Lenke til innlegg
Del på andre sider
 • Svar 136
 • Opprettet
 • Siste svar

Mest aktive medlemmer

Mest aktive medlemmer

Populære innlegg

Legger ut render her for å holde dere varme. Ikke store greiene, men det kommer seg 🙂

Noe før og etter bilder i tilfellet noen har glemt hvor ille default scenery ser ut

Postede bilder

 • Premium Medlem

Støtter forslaget ( bønnen)  om Kjeller! En av verdens eldste flyplasser! Der er det flere flyklubber som driver skole og privatfly virksomhet. Politi og ambulanse/redningshelikoptere frekventer ofte. Et knutepunkt for GA på Østlandet. Har selv fløyet i klubbene der i over 25 år. Tipper at mange flyelever der hadde hatt god nytte av det om det kom en fin versjon med også litt omliggende scenery. Hadde vært utrolig flott om noen hadde tid og lyst til å ta tak i den. 😇

 • Like 3
Lenke til innlegg
Del på andre sider

Nei, har ikke gjort noe - men kan bidra med bilder, dog i phone kvalitet. Det er et sterkt ønske å kunne inkludere det som er på GA flyplassen, helikopterdrift, parkeringsplassen til biler og tribunen, samt veien og lyskrysset på Kjeller.

 • Like 3
Lenke til innlegg
Del på andre sider

Dette er veldig W.I.P og må si at dette er min første gang i blender noen sinne. De som er kjent på Kjeller vil se hvilket bygg dette er. Har mye bilder og info om plassen så hvis noen er villige til å slenge seg på se er det fint da min tid er relativt begrenset. 

 

NSF Bygg.png

 • Like 6
Lenke til innlegg
Del på andre sider

Herlig med brakka til Veteranflygruppa (i riktige farger) på plass, Bunæs! Jeg kan knipse bilder av andre bygg, stasjonære fly etc. men har for øyeblikket kun iPhone å bruke. Spørs også hvordan det blir nå som det er vinter.

Legger ved litt bilder av alle tre fuelanlegg på området hvis noen har lyst å lage det.

Er som Magvei har tatt bilde av, som hadde vært bra å bli dekket over tid. Dette vil være mer enn godt nok for GA-miljøet.

DSC_0842.JPG

DSC_9285.jpg

DSC_9980.jpg

DSC_9981.jpg

DSC_9982.jpg

DSC_9985.jpg

IMG_5595.JPG

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Kult å se! Kjeller har jo ganske mange bygninger, hvis alle bidrar litt så kan jo dette bli riktig så bra 😃 Kan sikkert mekke en bygning eller to også når man får litt bedre tid, legg gjerne ut noen bilder av bygg som mangler :) Så kan man jo bare sende modellene til vedkommende som sitter med prosjektet

 • Like 3
Lenke til innlegg
Del på andre sider

Ting begynner virkelig å ta form!

Er det noen som også har anledning til å lage radaren på Haukåsen, og ev. tårnet på Røverkollen?

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Men er det noen som har begynt på selve flyplassen - altså utenom bygninger? Jeg kan godt ta på meg oppgaven men trenger et samarbeid med de som sitter og lager modellene slik at disse kan hentes inn til slutt.

 • Like 1
Lenke til innlegg
Del på andre sider

Har bare vært på Kjeller en gang og det var i Håvard Iversens Pitts for et par år siden, så jeg er ikke i overkant kjent der. Men ut fra bildene over samt flyfoto klarer jeg nok å plassere bygninger. Flystripe og alt utenom bygninger klarer jeg nok å få til. Så om noen som har modellert bygninger ønsker å sende meg f.eks. blendermodeller på e-post så blir jeg lykkelig, kontakt meg på privat melding. Frittstående tavler slik som den øverst i fotobidraget fra Tom A. kan jeg fint fikse selv. Er usikker på om MSFS klarer å gjengi tekst når man går helt innpå plakatene, men jeg skal gjøre et forsøk. Vil gjerne ha nærbilder av slike plakater slik at teksten er godt synlig!

 • Like 2
Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
 • Opprett ny...