Jump to content
per berge

Alle flya satt på bakken og tekniske konsekvenser ?

Recommended Posts

Har i disse korona tider tenkt litt på hva det vil bety for alle de titusenvis flya som nå er satt på bakken. Vi Flydioter har jo noe kjenskap til det strenge service kravet til flyparken, så i den sammenheng lurer jeg på hvor mye disse flya må gjennomgå sjekk og i hvilken grad. Er det kapasitet og er det isåfall noen som har oversikt på slik ?

 

Ett anna spørsmål er att det er jo mye økonomi inn i bildet her også. Ting kan gjerne produseres fortere og billigere enn kostnadene til leasingselskapene fra Pre-korona. Å leasingselskapene vil selvfølgelig følge butikken.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Jeg har på ingen måte oversikt nok til å si hvordan det står til med de forskjellige flatene som står stille rundt om kring, men det er jo en kjensgjerning at fly aom blir stående står på seg "snag". Jeg så et innslag om Norwegian sin flåte for en stund tilbake og der ble det sagt at de blir hermetisk lukket og at man prøver å kjøre motorene på dem med jevne mellomrom, men det gjelder nok langt fra alle fly som står og det vil nok koste mye tid og penger å få alle i lufta igjen.

Edited by Fredrik Edvardsen
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det er selvfølgelig prosedyrer for dette, men det forutsetter at det finnes nok mannskap til å utføre dem. Å lukke en flymaskin er en sak, men de må luftes regelmessig. Motorene må kjøres, men det er en hel jobb i seg selv siden motorene er tildekket. Flere fly = mere jobb = flere teknikere på jobb. Om de ikke er permitterte.

Flymaskiner liker ikke å stå stille. 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
12 timer siden, Fredrik Edvardsen skrev:

det vil nok koste mye tid og penger å få alle i lufta igjen.

Ja jeg vil tru det. Det vil antagelig kreve enormt mye arbeidstimer med fagfolk av helt spesifik kompetanse. Ikke noe en bare henter fra Litauen 😅

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...