Gå til innhold

Europeisk QNH i FS98...hvordan?


Christian Håkonsen

Anbefalte innlegg

Når det gjelder lufttrykk generelt i FS98, om det så er QNH eller QFE, i inches eller hectopascal, så kan du egentlig bare glemme det. FS98 liker ikke at man fraviker den internasjonale standard atmosfæren på 1013,2 Hp(Mb).

Hvis du gjør det vil du oppleve at merkelige ting skjer... plutselige resets av trykket osv.

Får se om ikke FS2000 fikser dette bedre...

Hilsen

Torgeir Tveiten

Lenke til kommentar
Del på andre sider

quote:

FS98 liker ikke at man fraviker den internasjonale standard atmosfæren på 1013,2 Hp(Mb). Hvis du gjør det vil du oppleve at merkelige ting skjer... plutselige resets av trykket osv.

Hmmm, jeg kan aldri huske å ha sett noe til dette. Nå sitter jeg ikke og følger så veldig nøye med på trykk og slikt men...er dette tilfelle?

mvh,

Morten.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jammen......

I FS95 (jeg er en gammeldags herre) er det såre enkelt. Du går i Aircraft - menyen, velger "Realism & Reliability" og skriver det lufttrykket du får oppgitt i ruten for "Altimeter Setting". Der er det to bokser, en for tommer kvikksølv og en for hectopascal, så du behøver ikke spørre kontrolleren. Når du går ut av menyen, er trykket satt riktig på høydemåleren. Dette er nyttig for å sette 1013 når du flyr på Flight Levels.

NB! Hvis du trykker "B" på tastaturet endrer høydemålerinnstillingen seg enten tilbake til FS default for situasjonen, eller - hvis du flyr med SB eller RW - til det oppgitte trykket der du flyr. I siste tilfelle er det jo unødvendig å stille manuellt [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image]

Til slutt - det er ikke "flaut" å spørre en flygeleder om noe som helst - det hender ofte at amerikanske trafikkflygere i Europa må be om settingen i tommer.

Som regel: "Altimeter" eller "Altimeter setting" oppgis i tommer, "QNH" er det samme i Hpa. I enkelte land - Storbritannia, f.eks - kan man også få oppgitt "QFE" - som er den verdien i Hpa som gjør at høydemåleren viser høyde over flyplassen. Ikke særlig aktuellt i FS/SB, siden flygelederne ikke har QFE tilgjengelig i Pro Controller.

------------------

John Andreassen

LN-NRK

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Opprett ny...