Gå til innhold

Været


Gjest

Anbefalte innlegg

Det står at METAR filene oppdateres hver time, men når jeg har lastet ned f.eks. norden.txt og ser på den står det følgende :

quote:

1999/09/24 09:20

EFHF 24007KT 210V280 9999 FEW020 SCT040 15/11 Q1007

1999/09/24 09:20

EFHK 26007KT 240V300 9999 FEW017 BKN200 16/10 Q1006 NOSIG

Og denne er lastet ned kl. 17:30 (altså nå nettopp). Er disse filene allikevel de siste eller blir de ikke oppdatert så ofte som antydet?

Charlotte

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vet ikke hva Dag sier om METAR-filen på SOl, men den er iallefall ikke helt oppdatert nå, i motsetning til den som ligger på http://weather.noaa.gov"'>http://weather.noaa.gov" TARGET=_blank>http://weather.noaa.gov. Denne er sist oppdatert kl. 14.30 UTC, dvs. for vel en time siden. Jeg bruker stort sett denne, men nå er visst ikke linken helt god (min browser time'r ut når jeg forsøker å hente den).

------------------

Dag H. Baardsen

[Edited by Dag H. Baardsen 24-09-1999.]

[Edited by Dag H. Baardsen 24-09-1999.]

[Edited by Dag H. Baardsen 24-09-1999.]

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Værfilene under linken som Dag er veldig populære og ligger i USA, derfor kan de være vanskelige å laste ned enkelte ganger. Disse inneholder kun data fra værstasjoner som har sendt opplysninger den siste timen, selv om dette bare kan være noen få. Du finner altså ingen gamle opplysninger, men du finner kanskje ikke opplysninger i det hele tatt! [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image]

------------------

Bjørn O.

henjum@online.no

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er to store problemer med disse filene:

Som Dag H. skriver får han time-out mot serveren, og dette er noe som ofte skjer. Scriptet som henter filer timer ut etter 15. minutter, og er ikke alle filene på plass da oppdateres ikke filen jeg legger ut. Dette da den da ville blitt "halvferdig" med bare en brøkdel av stasjonene.

Bjørn skriver at disse filene hos NOAA bare inneholder info for siste time, og dette stemmer også. Derfor henter jeg enkeltfiler for hvert sted og får dermed den sist oppdaterte filen for alle stedene. Dette funker bra bortsett fra noen flyplasser som slutter å sende data når de stenger for kvelden/helgen. Det kan derfor også skje at enkelte filer er gamle på kvelden og særlig i helgene da man kan se at noen av filene er fra fredag eller lørdag.

------------------

Dag Johansen

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

NAK har en side for mikrofly som har oppdaterte metar filer for

norden og europa. Disse ser ut til å bli oppdatert ganske ofte. http://www.nif.idrett.no/luftsport/"'>http://www.nif.idrett.no/luftsport/" TARGET=_blank>http://www.nif.idrett.no/luftsport/ eller http://194.198.18.241/mikro/"'>http://194.198.18.241/mikro/" TARGET=_blank>http://194.198.18.241/mikro/ , gå så til medlemsider og under metar ligger filene. Det finnes også TAF.

Jeg pleier å hente metar filen her , merker og kopierer inn i en

text editor og saver fila i RWX katalogen. Litt omstendig så hvis

noen kunne automatisere dette slik som Dag har gjort med NOAA filene skulle det bli bra.

Ivar

P.S Nak har også en link her til en hel bok om flyterori som ligger på nettet. Denne er skrevet av en fyr med solid bakgrunn

i fysikk og han er også flyinstruktør. Meget bra ! http://www.monmouth.com/~jsd/how/htm/title.html#mytoc"'>http://www.monmouth.com/~jsd/how/htm/title.html#mytoc" TARGET=_blank>http://www.monmouth.com/~jsd/how/htm/title.html#mytoc

[Edited by Ivar Nygaard 26-09-1999.]

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Opprett ny...