Gå til innhold

Den store Quiztråden


Anbefalte innlegg

Det stemmer som Vegard sier. Tidlig på 60-tallet begynte Israelerne å se seg om etter måter de kunne skaffe seg en MiG-21. Det første forsøket var mislykket, da den Egyptiske piloten de kontaktet gikk til myndighetene og de Israelske agentene ble arrestert og henrettet. Det andre forsøket gikk heller ikke bra da Israelske agenter endte opp med å angripe to Irakiske piloter som nektet å samarbeide med dem. I 1964 kom de derimot i kontakt med Munir Redfa, en Irakisk pilot med kristne røtter som hadde sett seg lei på det irakiske styret. Israel tilbød Redfa èn million dollar, Israelsk statsborgerskap og fast jobb mot at han stjal en MiG-21. Redfa på sin side krevde også at de smuglet familien hans ut av Irak, noe Israelerne gikk med på. 16. August 1966 fløy Redfa en Irakisk MiG-21 til Israel hvor han landet på Hatzor AB. Flyet fikk registreringen "007" som en slags "homage" til den James Bond-aktige måten de hadde sikret seg flyet på. Israelerne lånte senere ut flyet til Amerikanerne som opererte det i en årrekke, da evalueringsprogrammet deres gikk mot slutten ba Israelerne om å få MiGen tilbake. Det skulle dog vise seg at Amerikanerne på dette tidspunktet hadde så mange MiG-21 at de ikke hadde kontroll på alle og endte opp med å gi tilbake feil maskin. Israelerne fikk siden tilbake riktig maskin, og den står i dag og forfaller på IAF-museet i Hatzerim, hvor bildet er tatt.

Over til Vegard.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for det. :)

Norske flyskvadroner har i lang tid vært medlem i NATO Tiger Association. Dette har resultert i fine painter med skarpe klør.

Spørsmålet blir: Hvilken norsk flyskvadron er nå medlem i NATO Tigers, og når ble denne skvadronen medlem?

671.png

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Opprett ny...