Gå til innhold

...er slukket og maskinen er stanset helt opp.


Åge Olsen

Anbefalte innlegg

Er det noen her som har opplevd at INGEN har reist seg før setebelte-lampa er slukket..?

Jeg har ofte undret meg over dette fenomenet, og ble forleden vitne til at det ikke alltid er lurt å stå i midtgangen før lampa er slukket. Vi var "nesten" parkert, og av en eller annen grunn ble det bråbrems, med det resultat at en mann ramlet og slo ansiktet i armlenet på et sete, og fikk slått ut en tann.

Noen "klaget" på kapteinen`s taxing/bremsing, men da ble samtlige påminnet at dette med "bli sittende" var ikke noe de sa for moro skyld.... [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/wink.gif[/image]

 

------------------

Mvh,

Åge Olsen

atcc@molde.online.no

http://home.sol.no/~ageolse" TARGET=_blank>Air Traffic Control Center

 

[Edited by Åge Olsen 23-09-1999.]

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Finnes de også som bruker hundre år på å komme ut av flyet. De skal kle på seg, prøve å finne ut hvilken hylle de har lagt håndbagasjen sinn, mens de står i midtgangen å oppholder alle sammen. [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/wink.gif[/image] .. og der sitter jeg og har 15-20 min til å rekke toget på Oslo S. (I gode gamledager da fornebu var i drift).

------------------

mvh

Tom Stian Bjerk

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Minner meg om sist jeg fløy. Det var fra Stavanger til Oslo og jeg var litt sent ute så det var rimelig fullt på flyet. Allikevel var jeg heldig og fikk sitte mellom 2 kraftige karer ganske langt fremme, men bagasjen var jeg ikke så heldig med, den måtte reise bak gardinen (gjett hvilket flyselskap vi snakker om [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif'>http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image]). Dette resulterte selvfølgelig at jeg ikke kunne hente min bagasje før ALLE andre hadde forlatt flyet.

Neste gang er jeg tidlig ute!!! [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image]

Charlotte

(som aldri reiser seg før lampen har slukket - (nå lenger)).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

quote:

Vi var "nesten" parkert, og av en eller annen grunn ble det bråbrems, med det resultat at en mann ramlet og slo ansiktet i armlenet på et sete, og fikk slått ut en tann.

Kall meg gjerne ondsinnet, men jeg har ventet på at noe slikt skulle skje, og synes nesten at de som får svi for å ikke følge instruksjonene som gis, fortjener å få en lærepenge.

"Fasten seatbelt" lyset er ikke der fordi det er morro for pilotene å skru det av og på. De som klaget på pilotens taxing har nok gjort det fordi de ligger på minussiden hva angår kunnskap om luftfart. Hadde jeg vært på det flyet skal jeg love at de hadde fått hørt hva jeg mente om deres klaging.

Det er en grunn til at det finnes regler som passasjerer må følge nå man flyr. Se på de som nekter å ha på seg setebelte en-route. Når flyet så kanskje kommer inn i CAT (clear air turbulence) og de slår seg, så skal man klage. De har jo ikke andre en seg selv å takke. Noen passasjerer har en altfor arrogant og "jeg vet selv best" holdning til flyging. De burde høre litt mer på de instruksjoner som blir gitt og jekke seg tre hakk ned. Å ta flyet er den sikreste formen for transport, men man må ta visse forholdsregler og rette seg etter de regler som finnes.

Torgeir Tveiten

[Edited by Torgeir Tveiten 23-09-1999.]

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Helt enig Torgeir. Selvølgelig var dette en ubehagelig opplevelse for vedk., men det er nok ris til egen bak.

Som det nevnes i tråden, er det litt ergelig når "somlekopper" står foran, og man selv har det travelt. Men det er mere vanlig at alle står og venter på at døren åpnes...(?)

Mangel på respekt for regler ombord har ført til at bl.a. BA og KLM har innført "svartelister"... Enkelt og greit. Da kommer man ikke lenger enn til boarding. Dette p.g.a. totalt uakseptabel oppførsel ombord, men dog... (Jeg tenker ikke på "simmeren" som ville fly selv, men f.eks. fyll...)

------------------

Åge Olsen, Molde

atcc@molde.online.no

http://home.sol.no/~ageolse" TARGET=_blank>Air Traffic Control Center

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg fløy fra New York til Los Angeles med en 747 maskin i fjor sommer, og under landing så reiste en av passasjeren seg for å holde fast i hattehylla...han var tydeligvis redd for at hylla skulle falle ned. Skal si deg det var noen flyvertinner som brukte alt kraft i stemmen for å få han til å sette seg ned, men til ingen nytte :-)

Forrige uke fløy jeg fra Stvgr til Oslo, og fordi det var litt hektisk på flyet fikk kabinsjefen det travel, og akkurat i det han setter seg ned på setet sitt setter flyet hjula på bakken på Gardermoen...han rakk ikke få på seg selen engang :-)

Christian

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei!

Når det snakkes om folk som er redde for at hattehyller skal ramle ned......

Da jeg en gang sommeren 95 skulle fly til Norge fra Houston, hadde SAS måttet kansellere SK908 til ENFB. Etter å ha stått i kø i halvannen time, ble jeg rebooket over til Continental via Frankfurt. Det viste seg at den flighten gikk om 8 minutter fra den helt andre enden av flyplassen. Da jeg endelig kom frem til den noe eldre DC-10-maskinen, var selvfølgelig alle vindusplassene tatt, og jeg måtte ta til takke med å sitte på midtsetene (ut mot midtgangen). Alt forløp normalt inntil (den noe harde) landingen i Frankfurt, da hele hattehyllen tvers over midtgangen deiset i gulvet, noen få centimeter fra setet mitt!!

Så, hvis dere noen sinne ser folk som står og holder på hattehyllen under landing: De har nok sine grunner :-)

-Frode

------------------

Event Coordinator

http://home.sol.no/%7Ees/" TARGET=_blank>ARTCC Norway

http://www.maeland.com" TARGET=_blank>www.maeland.com

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Opprett ny...