Gå til innhold

Fotografering på norske flyplasser


Erik H. Bakke

Anbefalte innlegg

 

Det finnes sikkert noen regler om dette, men jeg har aldri sett skilt på flyplasser om at fotografering er forbudt.

Om noen plutselig skulle dukke opp å si at du ikke har lov til å ta bilder så gjør de ikke noe annet enn å si det til deg. Jeg prøvde å ta bilde av 747`n jeg fløy fra London til New Yark, men det fikk jeg ikke lov til nei.

Christian

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Før i tiden hørte vi alltid rett etter landing Værnes:

"Vi minner om at fotografering ikke er tillatt...militært område bla bla.."

Om det er flyplasser som har tilsvarende forbud (en eller annen "tilhørighet" til forsvaret) i dag vet jeg ikke. Sett bort fra Kjeller kanskje... [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image]

------------------

Åge Olsen, Molde

atcc@molde.online.no

http://home.sol.no/~ageolse" TARGET=_blank>Air Traffic Control Center

 

[Edited by Åge Olsen 22-09-1999.]

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er plasser med militære annlegg hvor det er forbudt med fotografering, men dette skal det opplyses om. Er du passasjer i et fly kan det tas bilder til ikke kommersielt bruk. Flyr du over områder (Som visse i Nord-Norge) skal det bli gitt beskjed om det er forbudt å fotografere i området.

Kjevik er det nå lov å ta bilder i motsettning til før [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image]

Mvh

Jan Roger

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei !

Siden du ikke forteller noe om hva du har til hensikt å ta bilder av, så håper jeg det er flyene og ikke installasjonene.

-Det blir ofte enklere slikt...

Som et lite tips vil jeg gjort følgende:

1. Ved flyplasser med militære anlegg:

Kontakt den lokale presseoffiser og formidle ditt ærend. Han/hun vil sikkert være behjelpelig med hvordan du skal gå frem. Ofte kan det være tilstrekkelig med henvisning til hvilke motiver du skal unngå.

2. Ved sivile flyplasser

Kontakt Luftfartsverket's stedlige representant

 

Bjørn

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Når jeg tenker meg om, så har jeg faktisk hørt at man må ha tillatelse fra myndigheter (lokale eller sentrale) om man i det hele tatt ønsker å ta bilder fra luften, ikke bare av flyplasser etc, og skal bruke dette kommersielt i aviser, blader etc. Til privat bruk er det for øvrig lov til å ta slike bilder uten videre tillatelse.

Noen som vet noe om dette?

Christian L. http://oppvask.com/"'>http://oppvask.com/" TARGET=_blank>http://oppvask.com/

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har tatt mange bilder av fly på Fornebu, da ventet jeg på noen som skulle komme nordfra og slo i hjel tida med å fotografere fly og da kunne man stå inne på satelitt B der SAS flyene hadde avgang og ankomst.

Det var tider det at man kunne gå uhindret til satelitt a og B og fotografere fly uten at noen blandet seg inn hva du gjorde.

Er det noen andre som har gjordt det samme på Fornebu eller andre steder?

Jeg har også fotografert fly i Alta, Hasvik og Hammerfest lufthavner.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her var det mange svar å få, ja [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif'>http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image]

Bergen Lufthavn Flesland har jo inntil ganske nylig vært delt med luftforsvaret, men disse har flyttet ut (Eller holder de på? Er ikkje heilt sikker)

Det er riktignok først og fremst fly som er mest interessant å fotografere. Har selv stått på stort sett alle pirene på Schiphol og fotografert, og ingen har kommentert det...

I forbindelse med millitære installasjoner, er vel kanskje informasjonen om kva som ikkje må fotograferast også hemmeligstempla [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image]

Uansett, takk for hjelpen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg fotograferte i dag en Braathens Boeing 737-700 (LN-TUD)

på vei ut til det flyet (var mellom utgangen og flyet) på Kvernberget.. Både flypersonalet og bakkepersonalet så dette, men ingen sa noe som helst på det.

Jeg tok noen bilder for airpics.com i dag, både på Kvernberget og Gardermoen og jeg tok også noen på Gardermoen tidligere en dag.

Masse fine fly jeg fikk tatt bilde av..

Skal legge de ut på airpics.com ganske snart..

Har gjort om mye på den i det siste.. Programmert nytt søkescript osv.

Morten

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Når vi først er inne på dete med fotografering så lurer jeg på hvilke regler som gjelder på fotografering inne i cockpit. Jeg fikk lov til å komme opp i cockpiten på en B747 på vei fra London til Los Angeles (British Airways), og var der oppe i en halvtime. De demonstrete både det ene og det andre for meg, og la til og med inn en tilfeldig STAR i computeren bare for å vise hvordan den virket, og hvordan det kom opp på skjermen.

Men da jeg spurte om jeg kunne ta et bilde av cockpiten svarte de at det var desverre ikke lov. Jeg fikk ikke helt med meg om dette er en generell regel I alle fly, eller om det bare er enkelte flyselskaper. Er det noen som vet?

------------------

-------

LN-SSY

(c:#

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Opprett ny...