Gå til innhold

Grå dag ved Andøya


Anbefalte innlegg

Ja det er det stort sett bare Forsvarsdepartemanget, Forsvarsministeren og Høyre, FRP å muligens AP som skjønner. AP var med å sikre flertallet for nedlegging av Andøya høsten 2016. Det som vippet AP til å gå med på dette var et såkalt krav om luftværn for MPA, og at dette ble for dyrt om både Evenes og Andøya skulle ha det. Nå har det kommet frem for en dag at MPA skal trekkes ut om det blir en tilspisset situasjon, og dermed faller hele luftværnkravet sammen som et korthus. I tillegg har det fremkommet at den alierte mottakskapasiteten vil bli så svekket at  vi ikke kan forvente aliert støtte i en konflikt, da dem ikke ha noen plasser å lande når Bådø å Andøya er nedlagt. Disse to plassene står for ca 80% av mottakskapasiteten for alierte i Nordnorge.

Forsvarsdepartemanget og regjeringa har antydet at dem kan jo bruke sivile flyplasser. Men det er mange store proplemer ved å benytte sivile flyplasser. Dem har ikke infrastruktur, matriell, tilstrekkelig sikkerhet, ingen våpenlager  osv osv.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Opprett ny...