Jump to content
Sign in to follow this  
Jan Fjeld

DC10 simulator

Recommended Posts

DC10 simulatoren er til salgs. Hel eller i deler. Mange instrumenter, knapper og flyseter.

Kontakt Vidar Eggen eller meg for fler detaljer

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Med mengden helårsturister some er i Tromsø nu, så har eg lurt på om det kunne lønnt seg å starte opp et Simulator senter. Litt tunge simulatorer og en del VR simulatorer for turister som skal slå ihjel litt tid før neste nordlystur

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vi har tilbudt simulatoren til diverse museer i både inn- og utland. Hovedproblemet for disse er at simulatoren ikke vil fungere etter at den flyttes! Det er utrolig mye og gammel elektroteknikk som vi knapt klarer å holde stabilt der den står i dag, og som ville være i ennå dårligere forfatning etter en flytting. Vi har brukt mange flere timer på vedlikehold og feilretting enn å fly simulatoren. Det har vært fantastisk at vi fikk det til, men nå er det desverre slutt.

Man kunne tenke seg å bygge simulatoren opp helt på nytt med de gamle instrumentene styrt med moderne elektronikk, men det ville være mange års arbeid for dedikerte entusiaster med kompetanse og tålmodighet.

Men instrumenter og alle deler i cockpit er ikke utslitt, så derfor er det fritt fram å by på disse. 

Simulatoren blir demontert i løpet av Mai. 

Edited by Vidar Eggen

Share this post


Link to post
Share on other sites
På 3/10/2018 den 22.02, Vidar Eggen skrev:

Og for de som ikke har fått med seg hva slags simulator det er snakk om, minner jeg om en video vi laget første gangen vi kunne fly med FS9-view. https://youtu.be/Y-DpcvY4aBk

Det var utrolig stilig! Drømmen om å ha noe slikt i kjelleren er definitivt stor. Må bare kjøpe et hus med stor nok kjeller først ;)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Etter 14 år med TOL (The Old Lady) slo NSC ved Jan Fjeld, Vidar Eggen og undertegnede, Magnus Wennevold , av powerene til Nordic Simulator Center's DC10-10/30 Skjærtorsdag. Mange år med intens jobbing og masse morro, men en gang måtte det ta slutt. TOL hadde nå tjenestegjort siden 1974 (først i Houston, Texas, hos Continental Airlines, så hos NSC i Lillestrøm fra 2004), så hun fortjener å hvile nå. Fjeld, Eggen og meg selv var ivrige flightsimmere på dette forumet fra nittiårene og inntil nå. Vi i NSC synes det er trist at ingen kunne videreføre prosjektet med The Old Lady. Vi prøvde å rekruttere folk til dette, men vi fikk dessverre ingen feedback på dette. Eggen jobber fortsatt med sin 737 cockpit, og Fjeld jobber med prosjekter i Sverige. Her noen bilder fra de siste dager fra TOL.

IMG_20180328_202708.jpg

IMG_20180328_112810.jpg

IMG_20180328_203020.jpg

IMG_20180328_203435.jpg

IMG_20180328_213122.jpg

IMG_20180328_223350.jpg

IMG_20180328_223512.jpg

IMG_20180328_223534.jpg

IMG_20180329_143632.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei Rune! Ja det var det. Men TOL hadde jo et langt liv. Det som vi i NSC syntes var trist, var at ingen kunne ta henne i hevd (som det het i gamle dager) etter oss. Jan, Vidar og jeg hadde jo livnært damen i mange år (14 år), men en gang går man lei. Ikke fordi man egentlig er lei en ordentlig simulator som man kunne koble på VATSIM etc, men at hun ble så skjør på sine gamle dager. Vi som var igjen av NSC, er jo bare fra 56 år og oppover. Det er jo ingen alder. Vi startet jo alle på FS1.0  på tidlig nittitall (eller var det muligens på slutten av åttitallet? Husker ikke helt).  

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Og her er siste (?) kapittel i sagaen om DC10-simulatoren.

Jan Fjeld og undertegnete tok turen til Winssen i Nederland der PDP11-spesialist Geert Rolf har sitt unike private museum for gamle datamaskiner. I bilen hadde vi med en drøss med reservedeler. Powersupplies og kort fra PDP11-maskinene på Lillestrøm.

På bildet poserer Vidar Eggen, Jan Fjeld og Geert Rolf foran en av museets PDP11/55 maskiner.  Museet har åpent ca 1 dag i året - etter spesiell avtale. http://www.bejaardecomputers.nl/index-en. 

RetiredPDP11_55.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Takk for engasjementet folkens, det var en ære å få besøke denne simulatoren, og de sært hyggelige og profesjonelle folkene bak.

Lykke til med neste prosjekt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...