Jump to content
Sign in to follow this  
Geir Teigo

Forslag til nytt forum

Recommended Posts

Hei dere

For å følge med i tiden, føler vi at det er på tide å oppdatere foumet for å gjøre det enklere å dele bilder og nyheter fra f.eks. Facebook.

Vi vet også at dere er flinke forumbrukere fra andre nettsteder, og ønsker tips om hvilke funksjoner som kan være ønskelig og gjerne linker til andre forumer som eksempler på layout og funksjonalitet.

Dagens forum har begrensede muligheter for integrasjon mot FB, så det er ikke så mye å hente på den biten via plugins.

 

Har dere tips og ønsker, så post det her.

 

Denne første posten revideres og lister opp det som komer av forslag. Ingen automatikk i at alle forslag kan etterkommes, men vi skal prøve så langt det lar seg gjøre.

 

- Opplasting av bilder rett i forum - CHECK

- Bulkopplasting av bilder - CHECK

- Innlogging med FB og andre sosiale medier - CHECK

- "liker" knapp / ratingsystem - CHECK

- Dele innlegg direkte på FB - CHECK

- Integrere forum bedre mot websider - kan bli vanskelig da det er to forskjellige platformer.

- Mulighet til å kommentere nyhetssaker etc. på websider - Vi åpner opp for dette når vi har etablert en "bro" for sosial login

- Bedre Smileys/ forumgrafikk - CHECK

- En eller annen form for IM/persistand chat/ shoutbox - Muligheten er der, men vurderes

- Bedre responsivt design - CHECK

- HTML editor av poster - CHECK

- sidebar med nyheter etc - CHECK (endres i endelig versjon)

- Filbibliotek - Vi gjør et forsøk med noen enkeltpakker i.l.a. vinteren

- Vedleggsopplasting - CHECK

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

For mitt vedkommende er siden mest nyttig for å kunne stille spørsmål (eller stille spørsmålstegn som mange politikere sier :P) og å søke etter hjelp. Men en stor fordel har vært om man kunne legge ved en illustrasjon, et bilde eller et annet vedlegg - gjerne like enkelt som i Facebook.

Ellers ønskes alle medlemmer på denne siden en Riktig God og Luftig Jul (?) og et Spennende nyttår.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heisann,

 

egentlig så synes jeg dette forumet fungerer veldig bra! Geir og dere andre gjør tydeligvis en veldig god jobb

 

Flere forum jeg er innom er ofte gode rent funksjonelt, men farger, menyer og "over-design" gjør at de er litt knotete å navigere i. Her skiller Flightsim.no ser ut. Det er enkelt og det fungerer!

Det er klart at forum slik som IP-Board har en del gode funksjoner, spesielt fungerer det å følge tråder, samt varslinger om nytt innhold fra enkeltpersoner i den typen forum veldig bra, men det er mer relevant i de tilfeller man ønsker å følge utviklere/produsenter direkte og som ikke er aktive på eksempelvis Twitter.

 

Dette forumet har også også en fordel at det er raskt som et "olja lyn". Det er nok en fordel at hosting sikker skjer i Norge (?), men jeg tenker også at forum-plattformen også kjører godt da det ikke har for mye "stæsj". X-plane.org er skole-eksempel på et forum som er det stikk motsatte, både i hastighet og utseende. X-pilot og Avsim er forum fungerer en del bedre.

 

Jeg har bare testet embedding av innhold fra Youtube og Imgur, samt lenker og det fungerer veldig bra. Enkelte fora har mulighet for content-preview i lenker, både internt og ut på internett, men det gir egentlig ikke så mye verdi.

 

Funksjoner som kan bedre forumet ytterligere:

  • En eller annen form for IM/persistand chat
  • Responsivt design. Tapatalk fungerer bra, men sliter en del med autentiseringsmekanismen i Appen. Responsivt design er kanskje en vei å gå?
  • Post-editor kunne hatt HTML-preview inline og hurtigtast-støtte (slik som Ctrl+B for Bold)
  • Aktive nyheter og hendelser fra Flightsim.no siden kunne blitt mappet inn i forumet. Det er vel mer på innholdssiden, men jeg går ofte rett til forum og misser ut av nyhetsartikler på forsiden. Joda, jeg er lat...  :D

 

Det var mine innspill. Jeg har ikke patent på forstanden, så ta alt med en klype salt.

 

Som Inge skriver, God Jul når den kommer!

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Takk for god og nyttig input. Fortsett å komme med forslag til hvordan vi kan bli enda bedre.

 

Forumet her fungerer raskt og greit, men har en del begrensninger på design og interaktiv funksjonalitet. Vi vil prøve med addons til denne platformen for den funksjonaliteten som etterspørres, men tidlig testing har møtt veggen.

Vi skal jo ikke bli til en facebookgruppe, men beholde, ivareta og aller helst forbedre det unike et forum gir oss brukere over lang tid. Vi har poster her inne fra 1998.

Prøv å finne et innlegg på en Facbookside fra 2016... :D så skjønner vi alle at et forum er overtruffent som database slik vi bruker det.

 

Det har kommet opp en ide på bakrommet her også som jeg skal snakke med Jan Reidar om lar seg utvikle til noe. Endringer vil komme for å senke terskelen for å bidra og også tilnærme oss et grukergrensesnitt som vi alle er blitt mer vant til gjennom sosiale medier, men vi skal passe oss for å ikke bli et reklameskilt av linker.

 

Fortsett å komme med ideer og innspill. Vi tåler kritikk også ;)

 

 

Ha en god jul

Share this post


Link to post
Share on other sites

Glemte en viktig ting Geir, om det er noe dere trenger bistand til, dekning av lisenskostnader, testing eller annen bistand (les: sende sterk kaffe i posten til implementeringsprosjektet) tror jeg at jeg snakker for brorparten her inne når jeg sier at vi står klar til å hjelpe til!

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

IPBoard ser utvilsomt lekkert ut og skulle tilfredsstille alle våre ønsker og mer til, men de har en dyr inngangsbillett og vesentlig løpende abbokostnad.

Vi må nok se på alternativer som ikke er fullt så kostbare, og de finnes.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Var der jeg kikket etter priser, så regnskapet bler fremdelses riktig. Det koster 100$ for grunnpakke + 100$ til forumapp. Samlet er det over 1600,- og "klubbkassen" er på kun 715,-. Ser at migrering er gratis, så det var bra.

Fremfor å starte en doneringsaksjon bør vi se grundigere på rimligere alternativer. Blandt gratisalternativene tror jeg ikke vi kommer stort lenger enn vi er i dag, så vi går mot en eller annen betalingsløsning.

 

... men for sikkerhets skyld nevner jeg at det nå går an å donere via VIPPS

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg donerer gjerne for nytt forum og er sikkert ikke alene om det. Er vel etableringskostaden første gang som er dyrest så er det fornying pr 6 måned til 25$?

Stemmer. Dersom vi er flnke (slik vi har lovet oss selv) bør det fortsette å dryppe inn en krone her og en krone der for de løpende kostnadene. DEt har gått helt fint til nå, men jeg er den første til å innrømme at vi har hatt for lite fokus det siste året.

Vi trenger tettere saker på forsiden, og folket kan regne med flere og mer varierte innlegg på forsiden etter integrering av nytt forum.

Ønsker også å åpne opp for kommentering direkte i nyhetspostene eller å kunne dra nyheter rett inn i forumet for diskusjoner der, enten fra vår web eller andre sosiale nettverk.

Dette kommer an på hvor sikker vi klarer å gjøre sosial-loginn med tanke på spam.

Med dagens politikk har vi unngått omtrent en hver form for spam i 2 år, men vi må løse opp for å gjøre sider og saker interaktive. Faren for viagrapropaganda blir da større.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vi er i gang med betatesting, og de fleste av kravene våre er innfridd i default versjon av IP Board. Demoversjonen vi tester med har en del restriksjoner på tilpasninger uteover standardutgaven, men er ikke bekymret or det designmessige.

Første post er oppdatert

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vi har nå kjørt en demoversjon gjennom helgen der vi har lekt oss litt, og det er på det rene at den nye forummotoren leverer på kravene våre og langt mer til.

 

Flightsim.no har med hjelp fra deres donasjoner gått til innkjøp av lisens, og vil sette opp et varig og et testforum i.l.a. kommende uke.

Vi gjorde et første forsøk på migrering av database i går, men knota det til da vi manglet et passord og det var knapt med tid.

Vi kan ikke gi noen forventet dato for endelig overgang enda, men skal holde dere oppdatert når vi kommer litt lenger ut i prosessen.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Database converteres as-we-speak. Topics og innlegg etter dette tidspunkt vil muligens glippe ved overgangen til nytt forum, men vi kan gjøre en ny konvertering dersom dette drar ut i tid

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...